فردایکرمان – گروه اقتصاد: رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران با اشاره به زیان ۲۵۰ همتی قطعی برق برای صنایع گفت: «وضعیت ناترازی برق یک معادله چند مجهولی شده چراکه جبران کسری توان تولید برق نیاز به نیروگاه دارد و نیروگاه نیاز به سوخت (گاز یا گازوئیل) دارد که در این دو مورد هم کسری داریم».
علیرضا کلاهی صمدی تاکید کرد: «در کوتاهمدت تنها مسیر افزایش ظرفیت تولید برق، به واسطۀ انرژی خورشیدی است».
به گزارش فردایکرمان به نقل از تسنیم، وی در جلسۀ بررسی چالشهای ناشی از قطعی گاز و برق صنایع کشور و راهکارهای پیشرو، با اشاره به ناترازیهای انرژی که این روزها کشور با آن درگیر است، بیان کرد: «سرمایهگذاری دولت در تولید در اواخر دهه 80 متوقف شد و این در حالی است که سرمایهگذاری در شبکه انتقال توزیع اصلا صورت نگرفته است. البته در سال های 87-88 حدود 15 تا 20 درصد نیاز کشور سرمایهگذاری مختصری در شبکۀ توزیع و انتقال شد اما از اواسط دهۀ 90 این سرمایهگذاری بهطور کامل قطع شد».
رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی گفت: «ناترازی تولید برق حدود 10 هزار مگاوات در کوتاهمدت و حداقل حدود 20 هزار مگاوات در بلند مدت است. برای تولید 10 هزارمگاوات افزایش ظرفیت تولید برق حداقل حدود 10 میلیارد دلار هزینه است و همچنین بروزرسانی شبکۀ انتقال توزیع حدود 25 میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز دارد».
وی ادامه داد: «بهخاطر بحران آب امکان افتتاح نیروگاههای سیکل ترکیبی در مراکز شهرها وجود ندارد و باید کنار دریاها برود».
کلاهی با اشاره به ضرر و زیانهای حاصل از عدمالنفع و خسارت مستقیم قطعی برق گفت: «بخشی از ضرر و زیان مستقیم قطعی برق عدمالنفع است، بخشی از آن به دلیل خسارتهای مستقیم است و بخشی از آن تبعات بعد از آن است. اما مثلا در حوزۀ صادرات برآوردها این است در حوزۀ صنایع فلزی حدود 8 میلیارد دلار کاهش صادرات در یکسال داشتیم. همچنین در خسارتهای هر روز عدم فعالیت معدن حدود 41 همت زیان دارد، زیان عدم تولید آشامیدنیها 388 میلیارد تومان و عدم تولید چرم حدود 615 میلیارد دلار تومان است. به طور کلی در کل صنعت بالغ بر 250 هزار میلیارد تومان زیان قطعی برق برای صنعت است». /پ
نظر خود را بنویسید