فردایکرمان ـ گروه جامعه: معاون عمرانی استاندار کرمان در کارگروه گردشگری استان با اشاره به ظرفیتهای فراوانی که برای توسعۀ گردشگری استان وجود دارد، گفت: «اگر بخواهیم در حوزۀ گردشگری پیشرفت داشته باشیم باید در استان همدلی ایجاد شود».
سیدمصطفی آیتاللهی موسوی همچنین اظهار کرد که نیاز به تعریف محورهای گردشگری داریم.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی در این جلسه که روز دوشنبه 15 بهمنماه برگزار شد، اظهار کرد: «استان کرمان در حوزۀ گردشگری حرف برای گفتن زیاد ولی عمل کم داریم».
وی افزود: «برخی کشورها بهدنبال ایجاد سابقۀ تاریخی برای خود میروند و با سابقۀ صوری گردشگر جذب میکنند. به چیزهایی که شاید ما چندان برای آن ارزش قائل نیستیم اهمیت میدهند چرا که گردشگری جزو حوزههای با درآمد بالا در جهان محسوب میشود».
آیتاللهی موسوی با اشاره به برخی از ظرفیتهای تاریخی و طبیعی استان اظهار کرد: «بناهای تاریخی و آثار طبیعی و اقلیم مناسب داریم ولی آنطور که باید، از آن استفاده نکردهایم».
وی ادامه داد: «در همه جای دنیا محورها و مسیرهایی تعریف میکنند تا گردشگر از آن بازدید و درآمد کسب کنند. ما هم میتوانیم محورهای متعددی در استان تعریف کنیم».
آیتاللهی موسوی اظهار کرد: «بهعنوان مثال، از سمت راین به کشیت گلباف و شهداد و بعد کرمان میتوانیم یک محور گردشگری داشته باشیم یا مسیری به سمت کوههای ارهای راور که بسیار زیبا و جذاب است تا کوهبنان و زرند و کرمان میتوانیم در نظر بگیریم یا در رفسنجان خانه حاجآقا علی با هفت هزار مترمربع زیربنا که بزرگترین خانه خشتی دنیاست را داریم ولی از آن استفاده نمیکنیم یا ارگ بم که بزرگترین بنای خشتی جهان است که میتواند یک محور باشد همچنین، محور گردشگری صنعتی در سیرجان و بردسیر یا بم و بروات میتواند تعریف شود».
وی سپس بیان کرد: «مدتی متولی گردشگری چندان مشخص نبود و همۀ حوزهها در آن دخالت میکردند و اکنون موضوع گردشگری را ما باید دنبال کنیم».
معاون عمرانی استاندار کرمان گفت: «اگر بخواهیم در حوزۀ گردشگری پیشرفت داشته باشیم باید در استان همدلی ایجاد شود. آژانسهای مسافرتی باید خیلی تلاش کنند. وقتی محور گردشگری را تعریف کنیم ولی آژانسها در زمینۀ معرفی آن و تعریف تور در آن محور کار نکنند فایدهای نخواهد داشت».
آیتاللهی موسوی ادامه داد: «سالها تلاش کردیم تا پرواز خارجی داشته باشیم و حالا که فلایدبی آمده، باید از این موقعیت استفاده کنیم. اگر این پرواز دچار رکود شود از کرمان خواهد رفت».
وی با بیان اینکه نشستی با مسئولان ارشد استان داشتیم و برنامهمان این است که فرودگاه بینالمللی ایجاد کنیم، اظهار کرد: «هم رسانهها و هم نهادهای متولی گردشگری و آژانسها تلاش کنند تا جاذبههای استان را در سطح کشور و بینالمللی در قالب پکیجهای سفر معرفی کنیم. شاید الان به سرعت به نتیجه نرسیم ولی به هر حال به ثمر خواهد نشست».
وی افزود: «البته دوستان امنیتی هم باید به ما کمک کنند تا گردشگران دچار مشکل نشوند».
وی ادامه داد: «گردشگری استان خیلی جا برای کار دارد و برای توسعۀ آن، باید خیلی بیشتر از اینها تلاش کرد و همه باید همدل باشیم و با هم کار را پیش ببریم».
وی سپس بیان کرد: «هرکاری از دستم بر بیاید انجام میدهم و در راستای همراهی کردن نهادها حتی دستگاههای امنیتی و نظامی و انتظامی و قضایی و بازرسی اگر نگرانی وجود دارد من مسئولیت را قبول و کمک میکنم».
وی با بیان اینکه حیف است از این همه امکانات خدادادی برای توسعۀ گردشگری استان استفاده نمیکنیم، اظهار کرد: «هیچ جای کشور مثل استان ما نیست که پنج فرودگاه داشته باشد. ۴۸ کیلومتر ریل کرمان ـ تهران تعمیر شده و به زودی افتتاح میشود و بقیۀ مسیر در دست پیگیری است تا سرعت قطار بالا برود و قطارهای لوکس روی ریل بتوانند حرکت کند».
آیتاللهی موسوی گفت: «استاندار محترم هم در حوزۀ گردشگری تخصص و دیدگاه حمایتی دارد».
وی ادامه داد: «کارهای نیمهتمام از زمانی که ما در حوزۀ گردشگری فعالیت میکردیم باید به پایان برسد».
وی با تاکید بر نقش آژانسهای مسافرتی در رونق گردشگری اظهار کرد: «آژانسها خیلی باید در این ایام تلاش کنند و تورهای داخلی را مدنظر قرار دهند چرا که شاید هنوز خیلیها برای سفرهای (نوروزی) خود برنامهریزی نکردند».
جانشین رئیس کارگروه گردشگری استان کرمان بیان کرد: «شاید در حوزۀ پرواز دچار مشکل باشیم که من باید پیگیری کنم که این کار را خواهم داد».
معاون استاندار کرمان در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: «در سند تحرکبخشی میراث و گردشگری استان مرمت 12 اثر وقفی تاریخی دیده شده است و در این زمینه اوقاف باید همکاری کند. تاکید دارم که باید همکاری کند نه صرفا پیگیری».
وی افزود: «در گذشته نیز چنین تجربهای داشتیم؛ در بازار تاریخی قلعهمحمود در شهر کرمان اوقاف پای کار آمد و بخشی از حجرهها آزاد و مرمت و احیا شد ولی کار رها شد. وقتی کارها رها میشود بیانگیزگی ایجاد میکند».
وی ادامه داد: «به مرمت باغ تاریخی سالار کلانتر هم ورود کردیم. زمانی که آقای رزمحسینی استاندار بودند خیلی تلاش کردند که این بنا مرمت شود ولی کسی که آنجا سبزیفروشی دارد نگذاشت کار پیش برود. باید تکلیف این موضوع روشن شود».
آیتاللهی موسوی اظهار کرد: «چند سال قبل 300 میلیون تومان از محل منابع میراث برای این باغ گذاشتیم. موقوفه هم بیش از یک میلیارد تومان هزینه کرد و با این اقدامات، از تخریب این بنا جلوگیری شد. درهای آن هم ساخته شده و باید نصب شود. برای فردی که ممانعت میکند پروندۀ قضایی درست کردیم ولی دوستان میراثفرهنگی پیگیری لازم را نداشتند».
معاون عمرانی استاندار کرمان بیان کرد: «حتی به این فرد گفتیم که بعد از احیای باغ شما را بهعنوان نگهبان این بنا انتخاب میکنیم. دو ماه حقوق به او دادم تا سبزی در محوطۀ این اثر نکارد که زیر آن آب نرود این کارها انجام شد ولی رها شد».
وی با تاکید بر اینکه باغ سالار کلانتر باید احیا شود و به بهرهبرداری برسد، گفت: «در بازار تاریخی بخشی از جمله کاروانسراها دچار مشکل است و باید برای آن برنامه داشته باشیم».
معاون عمرانی استاندار کرمان همچنین گفت: «سعی میکنم جلسات کارگروه گردشگری را هفتگی یا هر دو هفته یکبار برگزار کنیم». / الف
*عکس:ساناز مظاهرکرمانی
نظر خود را بنویسید