فردایکرمان – گروه اقتصاد: از سوی مرکز آمار ایران، سرانۀ تولید کالاهای اساسی مانند گوشت قرمز، مرغ، شیر، تخممرغ و آبزیان در استانهای مختلف کشور اعلام شد.
بر اساس این گزارش، استان کرمان در تولید گوشت قرمز با ۳.۶۵ کیلوگرم رتبۀ ۲۴ را دارد.
سرانۀ تولید شیر در استان کرمان ۴۲.۱۵ کیلوگرم است که در بین استانهای کشور رتبۀ ۲۸ را به خود اختصاص داده است.
در تولید گوشت مرغ با سرانۀ ۱۷.۶۴ کیلوگرم، کرمان رتبۀ ۲۵ را دارد.
سرانۀ تولید تخممرغ در کرمان ۷.۶۸ اعلام شده و در جایگاه ۱۵ قرار دارد.
در زمینۀ تولید آبزیان نیز استان کرمان با تولید سرانۀ ۱.۹۲ کیلوگرم، جایگاه ۲۴ را به خود اختصاص داده است.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا، دو استان قزوین و گیلان بیشترین سرانه تولید کالاهای اساسی مانند گوشت قرمز، مرغ، شیر، تخممرغ و آبزیان را به خود اختصاص دادهاند.
در سال ۱۴۰۲ سرانۀ تولید گوشت قرمز عرضهشده از کشتارگاههای رسمی کشور به ازای هر نفر ۵.۵۴ کیلوگرم است که بر این اساس بیشترین سرانۀ تولید این کالای اساسی به ازای هر نفر متعلق به استانهای قم(۱۱.۶۵ کیلوگرم)، قزوین(۱۱.۳۷ )، اصفهان(۱۰.۵۳ کیلوگرم)، گیلان(۸.۹۶ کیلوگرم) و خراسان رضوی(۸.۸۴ کیلوگرم) است.
در مقابل، استانهایی که کمترین سرانۀ تولید گوشت قرمز عرضهشده از کشتارگاههای رسمی کشور را به خود اختصاص دادهاند عبارت است از بوشهر، هرمزگان، ایلام، البرز و کهگیلویه و بویراحمد.
همچنین در بخش دیگری از این آمار به سرانۀ تولید شیر در استانهای کشور اشاره شده است. بررسیها حاکی از آن است که در سال گذشته سرانۀ تولید شیر در کل کشور به ازای هر نفر ۱۰۶.۵۱ کیلوگرم است که نسبت به سال ۱۴۰۱، ۹.۶۲ کیلو گرم به ازای هر نفر افزایش یافته است.
در این میان بیشترین سرانۀ تولید این کالای اساسی به ازای هر نفر متعلق به استانهای سمنان(۴۰۵.۸ کیلوگرم)، قزوین(۳۷۸.۳۲ کیلوگرم)، آذربایجان شرقی(۲۲۹.۰۶ کیلوگرم)، یزد( ۲۰۸.۹۵ کیلوگرم) و اردبیل(۱۸۱.۳۵ کیلوگرم) است.
در مقابل، استانهایی که کمترین سرانۀ تولید شیر را به خود اختصاص دادهاند عبارت است از هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان، کرمان و تهران.
مرکز آمار همچنین در بخش دیگری از گزارش خود به وضعیت سرانۀ تولید گوشت مرغ در مرغداریهای صنعتی اشاره کرده است که براین اساس سرانۀ تولید این کالای اساسی در کل کشور به ازای هر نفر ۲۵.۲۵ کیلوگرم برآورد شده که استانهای کهگیلویه و بویراحمد، سمنان، گیلان، مازندران و زنجان به ترتیب با ۱۲۰.۴۸، ۷۹.۴۷، ۷۰.۳۸، ۵۵.۳۳ و ۴۰.۳۵ کیلوگرم، بیشترین سرانۀ تولید را به خود اختصاص دادهاند.
گفتنی است؛ استانهایی چون سیستان و بلوچستان، تهران، البرز، قم و خوزستان کمترین سرانۀ تولید گوشت مرغ را به خود اختصاص دادهاند.
بررسیهای انجام شده حکایت از آن دارد که سرانۀ تولید تخم مرغ در کل کشور به ازای هر نفر ۱۴.۵۹ کیلوگرم است و استانهای قم(۹۵.۴۷)، قزوین(۸۲.۰۹)، سمنان(۴۶.۳۳ ) مرکزی(۳۶.۰۸) و خراسان جنوبی(۳۴.۶۹) بیشترین سرانۀ تولید این کالای اساسی به ازای هر نفر را به خود اختصاص دادهاند.
همچنین استانهای گیلان، هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان و مازندران کمترین سرانۀ تولید تخم مرغ را دارند.
علاوه بر موارد گفته شده، این مرکز به آخرین وضعیت سرانۀ تولید آبزیان در کل کشور پرداخته است که در کل کشور به ازای هر نفر ۱۶.۶۲ کیلوگرم است. به این صورت که استان هرمزگان با ۱۹۵.۴۰ کیلگرم بیشترین میزان را به خود اختصاص داده است و پس از آن بیشترین سرانۀ تولید آبزیان در استانهای سیستان و بلوچستان(۸۸.۶۲ کیلوگرم)، بوشهر(۶۹.۳۷ کیلوگرم)، مازندران(۳۸.۶۴ کیلوگرم) و چهارمحال بختیاری (۳۳.۷۶ کیلوگرم) به ازای هر نفر قرار دارند.
لازم به ذکر است؛ کمترین سرانۀ تولید آبزیان هم به استانهای تهران، البرز، یزد، قم و خراسان رضوی تعلق دارد. /پ
نظر خود را بنویسید