فردایکرمان ـ اسما پورزنگیآبادی: بهدنبال انتشار گزارشی در فردایکرمان با موضوع ساخت ایستگاه آتشنشانی در خانۀ تاریخی شرکتفرش کرمان در مجاورت کاروانسرای وکیل، سخنگوی سازمان آتشنشانی شهرداری توضیحاتی داد.
محمدرسول جهانشاهی با بیان اینکه برای اجرای این پروژه با میراثفرهنگی مکاتبه و تمام مجوزها از میراثفرهنگی گرفته شده است، گفت: «ایستگاه آتشنشانی در حیاط این خانه ساخته میشود و چند متر با بنای اصلی فاصله دارد».
وی افزود: «نامهنگاری با میراثفرهنگی در خصوص این پروژه از سوی شهرداری منطقه 5 کرمان (بافت تاریخی) انجام شده است».
وی ادامه داد: «این خانه ثبت میراث و جزو ابنیۀ میراثفرهنگی نیست».
به گزارش فردایکرمان، روز پنجشنبه هفتم فروردینماه مدیرعامل انجمن دیدهبان میراث و تمدن کارمانیا به فردایکرمان خبر داد که لودرها و کامیونهای شهرداری در حیاط این خانۀ تاریخی فعال شدهاند.
امید ابراهیمی توضیح داد: «این خانۀ تاریخی با قدمت قاجاری که در کوچۀ سردار (کوچۀ شمارۀ 26 خیابان شریعتی) و در مجاورت کاروانسرای وکیل قرار دارد به اسم خانه شرکت فرش کرمان شناخته میشود و یکی از اصیلترین و کاملترین معماریهای تاریخی شهر را داراست».
وی ادامه داد: «شهرداری هم که یکی از وظایف مهمش حفظ و مرمت خانهها و بناهای تاریخی است، بهجای مرمت و احیای این خانه، سالها آن را رها کرد و حالا با یک تصمیم نابهجا و غیراصولی، قصد دارند ایستگاه آتشنشانی بافت تاریخی را در حیاط این خانه و جلوی ساختمان و عمارت آن بسازند». وی با یادآوری اینکه حیاط بخشی از معماری این خانۀ تاریخی است، با هشدار نسبت به تبعات این پروژه، خواستار توقف آن شد.
بهدنبال انتشار این گزارش، سخنگوی سازمان آتشنشانی شهرداری کرمان با فردایکرمان تماس گرفت و گفت که مجوزهای لازم را برای این پروژه اخذ کردهاند.
جهانشاهی با تاکید بر اینکه ساختوساز شهرداری وارد محدودۀ ساختمان این بنای تاریخی نمیشود و در حیاط آن انجام میگیرد، اظهار کرد: «اینطور نبوده که چون این بنا در اختیار شهرداری است خودمان بهتنهایی تصمیم بگیریم و عمل کنیم. با میراثفرهنگی مکاتبه کردیم و مجوزها را گرفتهایم».
وی افزود: «ایستگاه آتشنشانی بازار یک ساختمان همکف با دو اتاق است و براساس ضوابط میراثفرهنگی، متراژ و فاصله از بنای اصلی رعایت شده است».
وی در پاسخ به این پرسش فردایکرمان که قبول ندارید این ساختمان مانع تعریف کاربری گردشگری برای بنای اصلی میشود؟ گفت: «پروژۀ ما راه ورود به خانه را نمیبندد. ایستگاه آتشنشانی در سمت جنوب خانه فعال میشود. سمت غرب کاملا باز است و اگر بخواهند کاربری تاریخی برای آن تعریف شود مشکلی نخواهد داشت».
جهانشاهی در پاسخ به این پرسش فردایکرمان که چرا از بین این همه زمین خالی و بنای متروکه در اطراف بافت بازار، این خانه را برای ساخت ایستگاه انتخاب کردید؟ اظهار کرد: «بهدلیل مشرف بودن این مکان به تمامی اجزای بازار، این خانه انتخاب شد. بازار لایههای زیادی دارد و باید دسترسی خوبی به همۀ بخشهای آن داشته باشیم. این مکان به خیابان شریعتی و میدان مشتاق هم مشرف است و در صورت بروز حادثه، به راحتی از اینجا میتوان وارد دل بازار شد».
وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به مجاورت این ایستگاه با کاروانسرای وکیل که هتل شده، آبانبار و کاروانسرای حاجآقاعلی که قرار است کاربری گردشگری پیدا کند، کلانتری و پاساژی که در ابتدای کوچه ساخته شده، آیا نگران نیستید در تردد ماشینهای آتشنشانی اختلالی پیش آید؟ بیان کرد: «تمام کوچههای مشرف به بازار شلوغ هستند حتی به نسبت این کوچه».
وی افزود: «این کوچه بیشتر در ایام نوروز که مسافران میآیند شلوغ است. وگرنه در مجموع از لحاظ بار ترافیکی و دسترسی برای آتشنشانی مناسب است».
وی با طرح این ادعا که با اجرای این پروژه آسیبی به بنا وارد نمیشود، ادامه داد: «برخی نگرانند که ماشینآلات سنگین آتشنشانی در این محل مستقر شوند و تردد کنند. در این خصوص هم جای نگرانی نیست چون برای بازار موتورسیکلتهای مخصوص آتشنشانی را در نظر گرفتهایم و به هیچ عنوان ماشینهای سنگین وارد کوچه نمیشوند».
جهانشاهی در پاسخ به این پرسش که مجوز میراثفرهنگی برای اجرای این پروژه را در زمان مدیریت آقای شاهرخی دریافت کردید یا مدیریت فعلی میراثفرهنگی؟ اظهار کرد: «نامهنگاری با میراثفرهنگی از سوی شهرداری بافت تاریخی انجام شده است. تاریخ دقیق را ندارم. مجوزها گرفته شده است. اگر لازم شد تصویر مکاتبات را در اختیار شما برای انتشار قرار میدهیم». / الف
نظر خود را بنویسید