فردایکرمان – گروه اقتصاد: رئیس اتاق کرمان با اشاره به اینکه مجلس شورای اسلامی قوانین حمایتی را برای تولید تصویب میکند و قوای مقننه و مجریه نیز تلاشهایی را برای رونق تولید دارند، گفت: «متوسط رشد اقتصادی کشور باید نمایانگر این فعالیتها باشد اما این متوسط در 12 سال گذشته نزدیک به صفر و یا صفر بوده است که نشان میدهد صرفاً تصویب قوانین کمکی به توسعۀ اقتصادی کشور نمیکند».
سیدمهدی طبیبزاده در نشست فعالان اقتصادی استان کرمان با اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به تصویب قانون رفع موانع تولید، قوانین سرمایهگذاری خارجی، بهبود محیط کسب و کار، جهش تولید دانش بنیان و… اظهار کرد: «باید آسیبشناسی شود که از مرحلۀ تصویب قوانین تا زمان اجرای آنها، چه قید و بندهایی برای قانون گذاشته میشود که آن را از حیّز انتفاع خارج میکند. همچنین باید بررسی شود که آیا قوانین تصویب شده منجر به تحقق اهداف مورد نظر شدهاند؟».
وی ادامه داد: «تا زمانی که تصویب قوانین، دولت را در موقعیتی قرار میدهد که واجد امتیازهای طلایی و مجوزهاست و بخش خصوصی باید با پیگیری بسیار حق خود را بگیرد و بعد هم مجلس قوانین حمایتی تصویب کند، اوضاع به همین روال پیش خواهد رفت و کشور شاهد رشد نخواهد بود».
رئیس اتاق کرمان خاطرنشان کرد: «بنابراین درخواست داریم مجلس یک بار حکمرانی اقتصادی کشور را بررسی و کمک کند تا ریل اقتصادی کشور عوض شود».
وی با بیان اینکه اگر با همین روند پیش برویم تلاشهای بیشتر نیز منجر به رشد اقتصادی نخواهد شد و باید ریل اقتصادی تغییر کند، یادآور شد: «رهبر معظم انقلاب تأکید بسیار و جدی بر ظرفیتهای بخش خصوصی دارند اما در بدنۀ دولت و جامعه حمایت جدی از بخش خصوصی نمیبینیم و این بخش همچنان مورد بیتوجهی است، بنابراین قوای سهگانه باید اعلام کنند که چه برنامهای را برای تحقق بیانات رهبری یعنی تقویت بخش خصوصی دارند؟».
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی کرمان، طبیبزاده در بخش دیگری از سخنانش موضوع ناترازیها را مورد توجه قرار داد و گفت: «انحصاراتی که در دولت وجود دارد نشاندهندۀ وضعیت برق کشور است، بنابراین از نمایندگان کمیسیون صنایع و معادن مجلس درخواست داریم بررسی کنند که انحصار در برق چه بلایی را بر سر این صنعت آورده است؟ رقابتهای غیرسازندهای که دولت با بخش خصوصی دارد نیروگاههای کشور را در چه موقعیتی قرار میدهد؟ ناترازیهای ایجاد شده نتیجۀ کدام سیاست است؟ همچنین مقایسهای بین یک واحد بخش دولتی و خصوصی انجام شود که کدام یک با کیفیتتر و بهرهورتر و کدام یک با هزینۀ کمتری کار را انجام میدهند».
وی با بیان اینکه همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند اقتصاد دولتی کشور را به سر منزل مقصود نمیرساند، خطاب به نمایندگان مجلس، اظهار کرد: «بیباک باشید و اقدام قاطع انجام دهید تا بخش خصوصی بتواند سرنوشت اقتصاد کشور را برعهده بگیرد».
رئیس اتاق کرمان در ادامه از نمایندگان مجلس خواست بررسی کنند که شرکتهای بزرگ دولتی و شبهدولتی با حجم عظیم درآمدی، چه برنامهای برای آیندۀ کرمان و بعد از اتمام منابع و معادن استان دارند.
وی افزود: «از مجلس میخواهیم در راستای تحقق شعار سال و عمل به بیانات رهبر معظم انقلاب، شرکتهایی که در استان و کشور درآمد دارند را ملزم کند تا این درآمدها را صرف افزایش سرمایه و توسعه کنند».
طبیبزاده به ضرورت تأمین مواد اولیه شرکتهای بزرگ از بازار منطقهای و همچنین کمک به توسعۀ شرکتهای دانشبنیان نیز اشاره کرد و گفت: «امیدواریم دستاورد سفر اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به کرمان، توسعۀ بازار بخش خصوصی و توسعۀ شرکتهای دانشبنیان باشد». /پ
نظر خود را بنویسید