فردایکرمان – گروه جامعه: جمعیت دوستداران زمین سبز به مناسبت دوم اردیبهشتماه، روز جهانی زمین پاک، با همکاری و حمایت ادارهکل محیط زیست استان کرمان برنامۀ پاکسازی زیارتگاه سیدحسین جنب آرامگاه هنرمندان را در خانه محیط زیست خادمالرضا برگزار کردند.
در این برنامۀ پاکسازی که با حضور فعالان محیط زیست، گروههای کوهنوردی، مدیران و کارشناسان سازمان محیط زیست استان کرمان و اعضا جمعیت دوستداران زمین سبز انجام و پس از پاکسازی منطقه، با حضور در زیارتگاه سیدحسین جلسۀ آموزشی و پرسش و پاسخ برگزار شد.
به گزارش فردایکرمان، در این جلسه ابتدا معاون محیط زیست انسانی ادارهکل محیط زیست استان کرمان دربارۀ موضوع پسماند و فعالیتها و نقش سازمان محیط زیست استان در نظارت بر عملکرد شهرداریها در چارچوب قوانین و الزامات محیط زیستی و سلامت جامعه توضیحاتی بیان کرد.
خانم مهندس رسولی با اشاره به جداسازی حدود ۴۰ درصد از پسماند خشک در استان بر تفکیک از مبدا پسماند توسط شهروندان تاکید کرد و با اشاره به واحد بازیافت رنگ صنعتی در ارگ جدید بم، واحد بازیافت پسماند حاصل از پتروشیمی در منطقۀ ویژه اقتصادی سیرجان و واحد بازیافت لامپ در کرمان، این مراکز بازیافت پسماند ویژه را پتانسیلهای ارزشمند بازیافت در استان برشمرد.
وی سپس با اشاره به همکاری ویژۀ سازمان محیط زیست، دستگاه قضایی استان و کارگروه مدیریت پسماند استانداری کرمان، برای حل مشکلات پسماند استان، خاطرنشان کرد که طی یک سال گذشته نظارت و پایش شهرداریها افزایش پیدا کرده است.
رسولی همچنین با بیان اینکه سازمان محیط زیست کرمان با توجه به وسعت استان و نیروی اجرایی محدود نیازمند ارتقا جایگاه و زیرساخت است، گفت که جا دارد مردم و دستگاههای دولتی و غیردولتی نیز خود را محیط زیستی بدانند تا با کمک یکدیگر بتوانیم به اهداف بالای محیط زیستی در استان دست یابیم .
وی با بیان اینکه سه عامل دانش، نگرش و رفتار منجر به سواد زیست محیطی میشود، تاکید کرد که تکتک افراد جامعه میتوانند با کسب دانش و تغییر نگرش، رفتارهای مثبت زیست محیطی را در خود تقویت کنند.
معاون محیط زیست استان کرمان خاطرنشان کرد که این امر میسر نخواهد شد جز از طریق آموزش و برگزاری جلساتی مانند آنچه امروز به مناسبت روز زمین پاک برگزار شد.
وی در ادامه به پرسشهای حاضرین دربارۀ نحوۀ فعالیت کارخانۀ بازیافت کرمان و نظارت بر آن بهویژه حمل پسماند بهوسیلۀ ماشینهای رو باز و مشکل پراکندگی پسماند پلاستیکها در اطراف کارخانه، تقویت شرکتهای استارتآپ در حوزۀ پسماند و شرایط سلامت و بهداشت در منطقۀ دشت زحمتکشان پاسخ داد.
در ادامۀ برنامه، خانم یوسفیپور فعال محیط زیست و کوهنورد دربارۀ فرهنگسازی در زمینۀ کاهش مصرف، استفادۀ مجدد و بازیافت توضیحاتی بیان کرد و آموزش زنان و دانشآموزان را اساس این فرهنگسازی برشمرد.
گفتنی است در این مراسم از شرکتکنندگان با صبحانهای با رعایت اصول زیست محیطی و بهصورت پسماند صفر پذیرایی شد .
نظر خود را بنویسید