فردایکرمان – گروه جامعه: مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان در دیدار با مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به تحصیل بیش از ۶۸۰ هزار دانشآموز در مدارس استان گفت: «سرانۀ فضای آموزشی استان (۴٫۸ مترمربع بهازای هر دانشآموز) نسبت به میانگین کشوری (۵٫۶ مترمربع) پایین است و برای رسیدن به میانگین کشوری اعتباری بالغ ۶ هزار میلیارد تومان نیاز است».
محمدرضا فرحبخش خاطرنشان کرد: «سرانۀ فضای آموزشی در شهرستانهای کرمان، رفسنجان و جیرفت نسبت به میانگین فضای آموزشی استان پایین است و میانگین تراکم کلاسی در این شهرستانها ۳۸ نفر است».
وی با بیان اینکه بازماندگی از تحصیل موتور محرکۀ فقر است، افزود: «تراکم بالای کلاس درس فرایند یاددهی و یادگیری را تحتتاثیر قرار میدهد و در این کلاسها بعضی از دانشآموزان بازمانده از تعلیم میشوند (چیزی یاد نمیگیرند)».
فرحبخش ادامه داد: «بر اساس برنامۀ طراحی شده قراراست طی ۴ سال آینده میانگین تراکم کلاسی شهر کرمان از ۳۸ به ۳۲ کاهش یابد که برای تحقق این مهم ۱۰۰ هزار مترمربع فضای آموزشی مورد نیاز است».
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی آموزش و پرورش استان کرمان، وی بیان کرد: «در آموزش و پرورش استان دنبال دستاوردسازی نیستم بلکه هدف اصلی از بیان مشکلات رفع آنها و جلوگیری از تکرار است زیرا اگر مشکلات را نگوییم روزی به بحران تبدیل میشوند».
طلبکار همۀ بنگاههای اقتصادی استان هستیم
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان با اشاره به میانگین پایین نمرۀ امتحانات نهایی در استان خاطرنشان کرد: «برای افزایش میانگین نمره امتحانات نهایی برنامۀ کوتاهمدت، میانمدت و درازمدت داریم».
وی توجه به گروههای آموزشی را یکی از مهمترین برنامههای خود در حوزۀ ارتقای کیفیت فعالیتهای آموزشی دانست و خواستار همکاری شرکت مس برای تهیۀ وسیله نقلیه برای اعزام گروههای آموزشی به مناطق و شهرستانهای استان شد.
فرحبخش با اشاره به نابرابری آموزشی در استان گفت: «برگزاری کلاسهای آموزشی نقش موثری در ارتقای نمرۀ میانگین امتحانات نهایی دارد».
وی بر هدایت دانشآموزان به سمت رشتههای فنی و حرفهای و کاردانش تاکید کرد و افزود: «در شهرستانها و مناطقی که دانشآموزان بر اساس استعداد تحصیلی به سمت رشتههای فنی و حرفهای و کاردانش هدایت شدهاند میانگین نمرۀ امتحانات نهایی رشد قابل توجهی داشته است».
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان بر همکاری شرکت صنایع ملی مس ایران برای ساخت هنرستانهای بزرگمقیاس در شهرستانهای رفسنجان و کرمان تاکید کرد و افزود: «آموزش و پرورش در زمینۀ مسئولیتهای اجتماعی طلبکار همۀ بنگاههای اقتصادی و معادن استان است و معادن نیز باید برای تامین نیروی انسانی کارآمد و متخصص خود با آموزش و پرورش حداکثر همکاری را داشته باشد».
توسعه باید از حوزۀ علوم پایه شروع شود
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران نیز در این دیدار با بیان اینکه آموزش و پرورش نقش موثری در توسعه دارد، خاطرنشان کرد: «همه دغدغۀ توسعه را داریم و توسعه لاجرم باید از حوزۀ آموزش به ویژه علوم پایه شروع شود».
سیدمصطفی فیضاردکانی اظهار کرد: «توسعۀ عدالت آموزشی مد نظر ریاستجمهوری دکتر پزشکیان بهویژه توجه به ساختار آموزشی، بنیانی حکیمانه است که همه باید برای تحقق آن تلاش کنیم».
وی گفت: «باید مراکز فنیحرفهای و کار دانش جوار کارخانهای در راستای تربیت نیروی انسانی ماهر را مورد توجه قرار دهیم و امیدوارم مس ایران در این زمینه پیشگام باشد». /پ
نظر خود را بنویسید