فردایکرمان ـ گروه جامعه: دکتر نعمتالله فاضلی ـ انسانشناس و استادتمام پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با انتشار متنی در کانال تلگرامی خود با عنوان «جنبش بومگردی» یادآور شد: «بومگردیها مثال و مصداق مهم تبدیل سرمایۀ فرهنگی به سرمایۀ اقتصادی و همچنین تبدیل سرمایۀ اقتصادی به سرمایۀ فرهنگیاند».
متن کامل این یادداشت را در ادامه میخوانید.
«امروز سالگرد دوم خرداد و ظهور اولین دولت اصلاحات در ایران است. فارغ از بحثهای سیاسی و نقدها و نظرات، این دولت بذرهایی را هم کاشت که برای توسعه ایران مفید و ضروری بودند. یکی از آنها طرح تاسیس مراکز گردشگری معروف به بومگردی بود. حالا از جای بزرگ و کوچک و دور و نزدیک ایران چند بومگردی داریم. چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت صدها بومگرد در شهر کرمان گرد هم آمدند و تجارب و چالشهایشان را بحث کردند. بومگردیها مثال و مصداق مهم تبدیل تبدیل سرمایۀ فرهنگی به سرمایۀ اقتصادی و همچنین تبدیل سرمایۀ اقتصادی به سرمایۀ فرهنگیاند.
بومگردیها فضای تجربه کردن و زیستن در بافت تاریخی، فرهنگی و حافظۀ مردمان ایراناند. گردشگران با رفتن به این فضاها، تاریخ و سنتها و آداب و رسوم و خلاقیتهای محلی مردم ایران را لمس و تجربه میکنند.
هر چند همۀ مراکز بومگردی کیفیت و نوآوری کافی را ندارند اما بسیاری از آنها قابل تحسین هستند. بارها این مراکز را در سراسر ایران دیدهام و هر بار دوست داشتم چیزی دربابشان بنویسم که جور نشد.
مراکز بومگردی جلوهگاه و گالری هنرهای مردمی ایرانند که طی هزاران سال تجربه و اندوخته و آموخته شده و امروز ما آنها را میبینیم و میخوانیم و میشنویم».
بومگردیها وابسته به بودجه دولت نیستند و با تکیه بر میراث فرهنگی مردم ایران ساخته می شوند و مولد ثروت برای جامعهاند.
امیدوارم روزی داخل یکی از آنها باشم و با حس و حال گرم آن فضا برایتان بنویسم. شما هم از گفتن و نوشتن در باب آنها کوتاهی نکنید. بومگردیها رسانۀ گسترش میراثفرهنگی ایران در جهان امروز هستند». / الف
نظر خود را بنویسید