فردایکرمان – پروین میرزاحسینی: مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراثفرهنگی در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با اشاره به برخی پتانسیلهای گردشگری کرمان، گفت: «باغها را نباید در کرمان فراموش کنیم، باغ در کرمان و کویر هویت پیدا کرده، باغ هیچوقت در کنار جنگل هویت پیدا نمیکند، برای همین است که باغ شازده، نماد باغ ایرانی میشود و یا باغ فتحآباد زیباترین باغ ایرانی میشود».
سیدمصطفی فاطمی افزود: «تعداد این باغها در کرمان زیاد، اما ناشناخته است. باید کار شناسایی و معرفی باغهای ایرانی انجام شود و اگر بتوانیم، برنامۀ مرمتی را برای اکثر آنها داشته باشیم».
وی همچنین خاطرنشان کرد: «معتقدم مهمترین موضوعی که در حوزۀ گردشگری کرمان وجود دارد و میتواند بهعنوان پروژۀ اول، پیشروی گردشگری کرمان مد نظر قرار بگیرد، موضوع قطار و رفع موانعی است که در این حوزه وجود دارد، که بخشی از آن میتواند از طریق وزارت میراث، وزارت راه و استانداری کرمان رفع شود».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، فاطمی در این نشست بیان کرد: «با توجه به اینکه مصوبات شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی، لازمالاجرا است، سعی میکنیم یک گزارش کامل از این نشست را به وزیر ارائه دهیم تا مواردی مانند حضور مهمانان خارجی در کرمان پیگیری شود».
وی ادامه داد: «دربارۀ برگزاری رویدادهای بینالمللی نیز به نظر میرسد زمینۀ برگزاری یک رویداد بینالمللی در کرمان فراهم بشود و ما این مساله را پیگیری خواهیم کرد».
مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراثفرهنگی یادآور شد: «همچنین برگزاری فنتورهای آشناسازی گردشگران خارجی برای کرمان انجام میشود تا بخشی از عقبماندگی کرمان در این حوزه جبران شود».
به معین میراثفرهنگی نیاز داریم
وی دربارۀ درخواست رئیس اتاق کرمان برای آزادسازی حریم بناهای میاثی نیز گفت: «تأمین زمین برای آزادسازی محوطههای تاریخی را با همراهی وزارت راه و شهرسازی پیگیری خواهیم کرد».
فاطمی در ادامه با بیان اینکه بافت تاریخی کرمان ارزشمند است و خیلی قابلیت دارد، افزود: «استان کرمان یک تجربۀ موفق را در طرح معین اقتصادی داشته است و ما الان به معین میراثفرهنگی نیاز داریم».
وی توضیح داد: «هر یک از صنایع استان میتوانند متولی یکی از آثار تاریخی بشوند و مسئولیت آن را بر عهده بگیرند که این موضوع نیاز به یک مصوبۀ کلی دارد که میتواند در شورای گفتوگو مصوب، و از طریق اتاق بازدگانی به صنایع ابلاغ شود».
تجربۀ خانههای دوم در بافت تاریخی تکرار شود
مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراثفرهنگی خاطرنشان کرد: «یکی از موارد دیگری که میتواند بافت تاریخی کرمان را نجات دهد خانههای دوم است خانههایی که توسط متمولین و بزرگان شهر خریداری و مرمت میشود و بهعنوان خانه دوم خودشان از آن استفاده میکنند. این کار قبلا در یزد انجام شد و موفق هم بود».
وی افزود: «این کار در داخل بافت تاریخی مشکل حضور اتباع را حل میکند، برای بافت تاریخی ارزش افزودهای ایجاد میکند و به دنبال آن، مردم هم در این بخش سرمایهگذاری خواهند کرد».
فاطمی گفت: «پارک علم و فناوری نیز میتواند خانههای خلاق را در بافت تاریخی ایجاد و خدماتدهی کند و بهرهگیری از استارتآپها و ایدهها هم مؤثر است».
وی ادامه داد: «خیران، داوطلبان میراثفرهنگی و گروههای جهادی نیز میتوانند به احیای این بافت ارزشمند کمک کنند».
مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراثفرهنگی یادآور شد: «فقط مرمت و حفاظت در حوزۀ میراثفرهنگی مسئولیت ما نیست و یک زمانی خانهسازی خیلی مهمتر است چون هویتبخشی میکند».
استفاده از احکام جایگزین حبس در حوزۀ گردشگری
وی تاکید کرد: «بازسازی برخی از المانهای تاریخی شهر مثل دروازهها و بادگیرها نیز از وظایف ماست که میتواند با همکاری شهرداری محقق شود».
فاطمی همچنین با اشاره به مصوبۀ جرایم جایگزین حبس برای تخلفهای حوزۀ میراثفرهنگی و گردشگری مانند تخریب یا کاوشهای غیرمجاز، گفت: «افراد متخلف در برخی موارد زندان نمیرفتند بلکه در کارگاهها خشت میزدند، یا مرمت میکردند و یا بروشور و پوستر برای گردشگری چاپ میکردند».
وی افزود: «از آقای نیکرو خواهش میکنم همۀ این مکاتبات احکام صادرشده را جمعآوری کنند و به دادستان کرمان بدهند که این اتفاق در کرمان هم بیفتد تا هم بخشی از نیازهای ما را رفع کند و هم به این موضوع کمک کند».
شعار لبخند دنیا به کرمان باید در صدر خبرها باشد
فاطمی سپس بیان کرد: «مهمترین اتفاقی که آقای استاندار دارند رقم میزنند موضوع کرمان ۱۴۰۵ است که این رویکرد جدید کرمان است، دیروز یک اتفاق باشکوه در کرمان رخ داد که لازم است از اتاق بازرگانی و همۀ دستاندرکاران تشکر کنم».
وی ادامه داد: «این کار میتواند شروعی برای سفر دوباره به کرمان باشد. ۱۴۰۵ سال سفر به کرمان با شعار لبخند دنیا به کرمان است و این موضوع باید هر روز در صدر خبرها باشد».
مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراثفرهنگی خاطرنشان کرد: «از آقای استاندار میخواهم که در شورای توسعه و برنامهریزی استان از همۀ دستگاههای اجرایی بخواهند که یک برنامه برای ۱۴۰۵ از طرف دستگاه خودشان ارائه بدهند و رونمایی پوستر را قبل از سال داشته باشند و برنامههای خود را اعلام کنند».
حاضریم کرمان را پایلوت ژئوتوریسم کشور قرار دهیم
وی با بیان اینکه میز ژئوتوریسم میراثفرهنگی در اختیار آقای دکتر مهران مقصودی است که قبلا در کرمان کار کردهاند، افزود: «ما حاضریم کرمان را بهعنوان پایلوت ژئوتوریسم کشور قرار بدهیم و دبیرخانه آن را به کرمان منتقل کنیم».
فاطمی یادآور شد: «لازم است دبیرخانه کرمان ۱۴۰۵ در ادارهکل میراثفرهنگی با مسئول مشخص شکل بگیرد و ما هم حاضریم در تهران این کار را انجام بدهیم».
وی با بیان اینکه برنامهریزی برای کرمان ۱۴۰۵ باید با شدت بیشتری اتفاق بیفتد، افزود: «ارائۀ برنامه ۴ سالهای که توسط ادارهکل میراث فرهنگی تهیه شده میتواند موضوع جلسه بعدی شورای گفتگو موثر باشد و در کنار آن مشاوره با فعالان حوزۀ گردشگری و بخش خصوصی از الزامات این طرح است که باید در اداره کل میراث این پخته شود و در اختیار آقای استاندار قرار گرفته شود».
مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراثفرهنگی تاکید کرد: «ما هم از رویداد کرمان ۱۴۰۵ در قالبهای متعددی که به صورت مشترک با استان باشد، حمایت میکنیم».
راه ادویه در کرمان
وی با اشاره به محور کار کشوری راه ادویه، گفت: «این راه بهعنوان قدیمیترین راه جهان با قدمت بیش از ۷۰۰۰ سال شناخته شده است که در با کشف آثار دانههای گشنیز تا دیگر ادویهجات در شهر سوخته، توانستیم مسیر راه ادویه را تقریباً در ایران شناسایی کنیم که این کار در مصر و و مراکش هم اتفاق افتاده است».
فاطمی افزود: «در کرمان تقریباً این مسیر دو راهه میشود. یک راه از جزایر ادویه به کرمان شروع میشود که به صورت یک مسیر شوش و انشان به سمت شمال آفریقا میرود و یک مسیر آن به سمت اصفهان میرود که وارد ترکیه و اروپا میشود».
وی یادآور شد: «به همین دلیل نقش کرمان در این حوزه کلیدی است و فکر میکنم یک محور در خود شهر کرمان باید به این کار اختصاص داده شود و کاروانسرای هندوها میتواند در قالب یک تفاهمنامۀ مشترک با اوقاف به شرکت توسعه گردشگری واگذار شود تا سرمایهگذاری کند».
مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراثفرهنگی دربارۀ هستههای تورآور نیز توضیح داد: «این هسته برای ۱۰ بازار هدف اصلی گردشگران خارجی در استان باید تشکیل شود، هستههای تورآور متشکل از آژانسی است که بیشترین ورودی را از آن کشور دارد، دو راهنمای مسلط به زبان آن کشور از اتاق بازرگانی و از حوزه هتلداری در آن حضور داشته باشند و برای توسعۀ گردشگری از طریق آن کشور برنامهریزی کنند».
وی با بیان اینکه حمایت از سرمایهگذاری اصل و رکن اساسی است، گفت: «هرکس بخواهد سرمایهگذاری جدیدی انجام دهد از سرمایهگذاران قبلی سوال میکند. کار خوبی در استان شکل گرفته اما اگر سرمایهگذاران قبلی ناراضی باشند سرمایهگذاری جدید سخت شکل میگیرد».
وی بیان کرد: «تشکیل ستاد تسهیل و رفع موانع تولید برای رفع مشکلات بخش خصوصی الزامآور است و از معاون اقتصادی استاندار میخواهم تا یک جلسه با موضوع گردشگری در ستاد برگزار شود و مسائل بخش خصوصی احصا شود و بررسی شود». /پ
نظر خود را بنویسید