فردای کرمان – مظفر طاهری: محله امامزاده یحیی در تهران، صبح جمعه بیستم تیرماه با حضور هوشنگ مرادی کرمانی و علاقهمندان آثارش، شاهد گشایش «خانه قصه» بود. دوازدهم مهرماه پارسال بود که عملیات تبدیل خانه قدیمی خالق قصههای مجید با همت بهروز مرباغی بنیانگذار خانه اردیبهشت اودلاجان و به قول هوشنگ مرادی کرمانی زایشگاه مجید به خانه قصه آغاز شد. در این خانه هوشنگ مرادی کرمانی نزدیک به 30 سال از عمرش را سپری کرده و قصههای مجید را در اینجا خلق کرده است.
در شروع پروژه، که طی مراسمی با حضور هوشنگ مرادی کرمانی و خانواده و دوستداران ایشان، رخ افتاد، مرباغی قول داده بود که ظرف چند ماه این خانه را که آسیبهای جدی دیده و دیگر قابل سکونت نبود، به پایگاهی برای دوستداران قصه و عاشقان این ژانر ادبی پرطرفدار تبدیل کند، و حالا سررسید آن وعده بود که او داشت به وعدهایش عمل میکرد.
این خانه که بسیار کوچک است، و در کوچهای بن بست و به معنای واقعی آشتی کنان قرار دارد، اکنون به محلی برای دوستداران قصه و این نویسنده محبوب کودکان و نوجوانان تبدیل شده است. و از کارهای خوب این اقدام فرهنگی، به امانت گذاشتن بخشی از تندیسها، لوحها، یادبودها و جوایزی است که این نویسنده کرمانی طی سالهای متمادی در دوره فعالیت نویسندگی اش بدست آورده است.
در این مراسم، مرباغی با بیان اینکه «قرار است این مکان، محل اجرای برنامه ها و نشستهایی در ارتباط با قصه باشد»، افزود: «علاقه مندان میتوانند با تهیه کتابهای قصه و نوشتن یادداشتی در ابتدای آن، این آثار را با نام خودشان در خانه قصه در دسترس عموم قرار دهند».
در ادامه مراسم، هوشنگ مرادی کرمانی پس از ایراد سخنانی همراه با یادآوری خاطراتی از خانه و همسایه های آن، به امضای کتابهایی که دوستداران او در همین خانه قصه تهیه کرده بودند، پرداخت. او با وجود کسالت، بالغ بر دو ساعت، بدون اینکه تفاوتی میان اولین نفر و آخرین نفر قائل شود، با حوصله همه کتابها را امضا کرد و با دوستدارانش عکس یادگاری گرفت که البته این باعث نگرانی همراهان و علی الخصوص پریناز کوهستانی که بخش مهمی از اتفاقات خانه قصه تحت مدیریت او انجام شده بود، گردید، ولی هوشنگ مرادی کرمانی اصلا کوتاه نیامد، و میگفت مگر میشود عزیزی که از کیلومترها دور از تهران، برای دیدنام آمده را دست خالی برگردانم.
در حاشیه این مراسم، ایران عبادی از دوستداران خالق قصههای مجید و از اهالی خانه اردیبهشت اودلاجان گفت: «اینجا خانه قصه است، قصه ای که اینگونه شروع میشود: یکی بود که همیشه هست... اینجا خانه قصه است، خانه امید است، خانه شادی است. خانه آبادی و آبادانی برای تک تک فرزندان میهن عزیز و توانمند ایرانِ جان است».
وی در ادامه افزود: اینجا زایشگاه مجید، و یکی بود و همیشه هست، اینجا خانه ابدیست، مانند شب و روز، پایدار، پاینده، به افتخار استاد هوشنگ مرادی کرمانی».
نظر خود را بنویسید