فردایکرمان ـ گروه اقتصاد: جیرهبندی برق در گرمای تابستان کرمان طاقتفرساتراز همیشه در حال انجام است. در شهر کرمان، در حالی که برخی مناطق در بعضی از روزها تنها با دو ساعت خاموشی مواجهاند، ساکنان مناطق دیگر مجبور به تحمل قطعیهای روزانه چهار ساعته هستند.
مردم از این وضعیت خسته و خشمگیناند و میپرسند: چرا در توزیع برق هم باید نابرابری ببینیم؟ آن هم در شرایطی که استاندار کرمان میگوید تراز برق استان ما منفی نیست و به اندازۀ نیاز، تولید داریم. مردم میگویند این توجیه که شبکۀ برق سراسری است و حتی اگر تولید برق کافی باشد کرمان هم باید به عذاب خاموشی گرفتار آید را پذیرفتهایم اما چرا دیگر دو نوبت در روز؟!
براساس جدول خاموشیهای شرکت توزیع نیروی برق شمال، بهعنوان مثال باید گفت که در روز پنجشنبه دوم مردادماه گروههای 406-712-803-509-101-112-202-205-308-310-903-904 علاوه بر خاموشی قطعی در ساعت 18 تا 20 در فهرست خاموشی احتمالی در ساعت 10 تا 12 هم هستند و تا کنون دو ساعت قطعی برق صبح را سپری کردهاند و مانده دو ساعت بعدازظهر!
«خاموشی قطعی» و «برنامۀ احتمالی در شرایط اضطراری» دو عنوانی است که شرکت برق شمال کرمان چند روزی است که آن را برای توجیه چهار ساعت خاموشی روزانه بهکار میبرد.
در این وضعیت، کودکان، سالمندان، بیماران، فروشندگان کوچک، صاحبان مشاغل خانگی و همۀ شهروندان تحت فشارند. علاوه بر اختلال در کار و زندگی روزمره، قطعی، به وسایل برقی هم خسارت میزند و همۀ اینها فشار روحی سنگینی به جامعه وارد کرده است و ادامۀ آن چیزی جز رواج بیاعتمادی عمومی نیست، آن هم در زمانهای که بیش از همه دم از مردمداری و همبستگی زده میشود.
ساکنان محلههای مختلف شهر کرمان برای فردایکرمان از گرفتاریهای بیبرقی خود میگویند.
یکی از شهروندان کرمانی در اینباره میگوید: «برنامههای قطعی عادلانه نیست. برخی مناطق کرمان اصلا برقشان قطع نمیشود. من دادبین زندگی میکنم. دیروز صبح (چهارشنبه) دو ساعت و ربع و دیروز عصر یک ساعت و نیم یعنی چیزی حدود ۴ ساعت قطعی داشتیم. بعضی مناطق هم ابدا و اصلا قطعی ندارند. این چه برنامهریزی و عدالتی است؟ بارها پیام دادیم. تلفن ۱۲۱ هم اصلا وصل نمیشود».
یکی دیگر از شهروندان اظهار میکند: «شرایط اضطراری چیست؟ همه را در گروه قطعی بگذارید مردم بدانند که چه باید بکنند؟ شاید کسی در خانه بیمار نگهداری میکند و به دستگاه و آب و کولر نیاز داشته باشد. چرا همۀ استانها راس ساعت مشخصی در گروهبندی هستند و خاموش میشوند. ما در کرمان چرا باید دو گروه داشته باشیم احتمالی یا قطعی؟ ما دیروز دو ساعت و نیم صبح برق نداشتیم و دوباره یک ساعت و ربع در ظهر گرما. با این وضعیت چه باید بکنیم؟».
شهروند دیگری خطاب به دکتر طالبی استاندار کرمان مینویسد: «چطور این شهر را اداره میکنید؟ دیروز دو ساعت و نیم صبح و عصر برق ما در بلوار آزادگان قطع شد. کولرمان سوخت. تا حالا دو بار آیفون منزل را تعمیر کردیم. این چه وضعاش است؟ انصاف کجاست؟ تازه با این وضعیت فیش برق ما هم یک میلیون و خردهای آمده؛ با یک حقوق بازنشستگی چطور باید از پس این هزینهها برآییم؟».
یکی دیگر از مردم کرمان در اینباره میگوید: «در قطعی برق هم تبعیض میگذارند. در چند روز گذشته، ما روزی چهار تا پنج ساعت برق نداشتیم. چطور است که برخی برقشان قطع نمیشود و ما و امثال ما روزی تا پنج ساعت خاموشی داریم؟».
شهروند دیگری مینویسد: «جالبتر اینکه با این قطعیها، فیشهای برق افزایش دارد. مگر ما با قطعی، کاهش مصرف نداریم؟».
یکی دیگر از مردم کرمان اظهار میکند: «سمت همتیفر بلوار پزشک روز چهارشنبه دو ساعت و نیم صبح برق نداشتیم و حدود دو ساعت و پانزده دقیقه عصر. در صورتی که خود مقامات استان کرمان اعلام کردند که تولید برق در استان حدود هزار مگاوات بیشتر از مصرف است!».
از این نوع پیامها که حکایت از عصبانیت و نارضایتی مردم دارد در شبکههای اجتماعی و در گفتوگوهای روزانۀ کرمانیها به وفور دیده و شنیده میشود.
حالا دولت و شرکتهای برق به این سوالها پاسخ دهند: تا کی قرار است خاموشیها ادامه یابد؟ و چرا این خاموشیها عادلانه توزیع نمیشود؟ / الف
نظر خود را بنویسید