گروه اقتصاد - رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان گفت: «دو شرکت بزرگ پیمانکاری کشور متعلق به استان کرمان است و سه شرکت به صورت بینالمللی فعالیت میکنند و بنا به علاقمندی افغانستان میتوانیم زمینهی همکاری را در این حوزه شکل دهیم».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا کرمان، سیدمهدی طبیب زاده شامگاه سهشنبه در نشست کمیسیون بازرگانی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان با بیان اینکه افغانستان در شرایط سخت تحریم، مردانه پای روابط تجاری با ایران ایستاده است، اظهار کرد: «بخش خصوصی دو کشور فشار تحریمها را کاهش میدهند».
وی افزود: «در راستای تقویت روابط تجاری، با همکاری بخش دولتی مشکل گمرک افغانستان را در استان کرمان و کشور رفع میکنیم».
رئیس اتاق کرمان ادامه داد: «امیدواریم سفر هیات تجاری افغانستان به استان کرمان آغاز روابط وسیع با کرمان باشد و علاقمندیم این روابط شکل بگیرد».
وی با بیان اینکه اتاق کرمان تمامی امکانات برای شکلگیری تجارت و منتفع شدن دو کشور را در اختیار میگذارد، گفت: «ظرفیتهای مناسبی در سیرجان، رفسنجان، بم و جیرفت برای همکاری تجاری با افغانستان وجود دارد».
طبیبزاده با بیان اینکه کشور معدنی ایران از تجربیات فراوان و تکنولوژیهای جدیدی در حوزهی معادن بزرگ مس و سنگآهن برخوردار است، اظهار کرد: «ایران میتواند تکنولوژی فنی تولید و استخراج مواد معدنی را در صورت توافق به افغانستان صادر کند».
وی با بیان اینکه زمینهی همکاری بسیاری بین ایران و افغانستان وجود دارد، گفت: «کرمان طی سالهای آینده قطب فولادی کشور نام خواهد گرفت و در این زمینه تولید آهن به 10 هزار تن در سال و زنجیرهی فولاد از آهن اسفنجی و گندله تکمیل میشود».
رئیس اتاق کرمان بیان کرد: «کرمان به عنوان نخستین استان مسی کشور، پیشرفت مطلوبی در این حوزه داشته است».
وی ادامه داد: «در صورت مذاکره و انعقاد قرارداد در بخش انرژی فسیلی و خورشیدی میتوانیم گاز و برق را از کرمان به افغانستان صادرات کنیم».
طبیب زاده افزود: «سه نیروگاه خورشیدی 500 مگاواتی استان کرمان در حال ساخت بوده که تاکنون دو مورد از این نیروگاهها وارد مدار شده است».
وی خاطرنشان کرد: «در آیندهی نزدیک تراز انرژی تولیدی استان کرمان مثبت و قابل صادرات خواهد بود زیرا کرمان در مستعدترین منطقهی تولید انرژی خورشیدی قرار دارد و ظرفیت تولید 10 هزار مگاوات از این انرژی را دارد».
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان همچنین با بیان اینکه استان کرمان آمادگی صادرات مواد غذایی، مصالح ساختمانی و خدمات فنی و مهندسی را دارد، گفت: «این استان با یکهزار و 500 شرکت پیمانکاری و 100 شرکت مشاورهای، ظرفیتی به میزان 15 هزار میلیارد تومان فعالیت عمرانی دارد».
وی اذعان کرد: «دو شرکت بزرگ پیمانکاری کشور متعلق به استان کرمان است و سه شرکت به صورت بینالمللی فعالیت میکنند و بنا به علاقمندی افغانستان میتوانیم زمینهی همکاری را در این حوزه شکل دهیم».
طبیبزاده با بیان اینکه کرمان و افغانستان کشورهای عجین شده هستند گفت: «در شرایط سخت کشور و امکانات خود با افتخار میزبان 300 هزار نفر افغانستانی هستیم و تجار خوشنامی از افغانستان در استان کرمان فعالیت دارند».
5640
رئیس اتاق کرمان مطرح کرد
نظر خود را بنویسید