گروه اقتصاد - رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان گفت: «طرح جامع احداث واحدهای پایین دستی فولاد و تکمیل زنجیرهی فولاد باید مورد توجه قرار گیرد».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، سیدمهدی طبیبزاده در مراسم افتتاحیهی نخستین نمایشگاه بینالمللی زنجیره فولاد، ماشینآلات و تجهیزات وابسته در کرمان، اظهار کرد: «در تولیدکنندگان بخش خصوصی به دلیل بخشنامههای متعدد و گاه متناقض در بخش صادرات و پیمانسپاری ارزی علاقهای نمیبینیم».
وی افزود: «مسالهی پیمانسپاری که الان به این شدت و حدت در حال انجام است در رابطه با صادرات بخش خصوصی و الزام آنها به ارائهی ارزشان در سمانهی نیما با نرخی که تعیین میشود، جاذبهای برای صادرات محصولات فولادی کشور ایجاد نمیکند».
رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه در سالهای آینده با یک انباشت فراوانی روبهرو خواهیم بود، خاطرنشان کرد: «۵۵ میلیون تن ظرفیت تولید است که ۲۰ میلیون تن به مصرف کشور میرسد و ۳۰ میلیون تن برای صادرات باقی میماند آنهم با وجود رقبای خیلی قوی مثل ترکیه که در همسایگی ما قرار دارد».
وی با بیان اینکه باید فکری برای توسعهی صادرات محصولات فولادی به خصوص در بخش خصوصی اندیشیده شود که انگیزه ایجاد کند، گفت: «بر اساس آمارهای ارائه شده، ارزش افزودهی فولاد بعد از فولاد خام است که کرمان تاکنون در این زمینه زیاد موفق نبوده یا اقدامی نکرده است».
طبیبزاده افزود: «صنایع پاییندستی فولاد هم اشتغال ایجاد میکند، هم بنیهی تکنولوژیک استان را اضافه میکند و هم ارزش افزوده ایجاد میکند و بایستی ما به سمت تکمیل زنجیرهی تولید فولاد حرکت کنیم».
وی خاطرنشان کرد: «گلگهر اقداماتی را در این زمینه انجام داده اما به نظرم کافی نیست. بایستی درصد مهمی از ۱۰ میلیون تن ظرفیتی که قرار است در کرمان ایجاد شود به صنایع پاییندستی فولاد تعلق بگیرد زیرا دلار در آن نهفته است».
رئیس اتاق کرمان تاکید کرد: «طرح جامع احداث واحدهای پاییندستی فولاد و تکمیل زنجیرهی فولاد باید مورد توجه قرار گیرد».
5686
رئیس اتاق کرمان:
واحدهای پایین دستی فولاد مورد توجه قرار گیرد
جاذبهای برای صادرات محصولات فولادی وجود ندارد
نظر خود را بنویسید