گروه اقتصاد - رئیس اتاق کرمان با اشاره به وجوه مشترک بین کشور ایران با افغانستان، گفت: «با وجود نزدیکی مرزها، قرابت فرهنگی، حضور یک هزار و 300 نفر از همنوعان افغانستانی در استان کرمان و وجود تجار خوشنام افغانستانی در جمع تجار استان، متاسفانه رقم مبادلات تجاری بين كرمان و كشور افغانستان قابل ملاحظه نيست».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومي اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي كرمان، سیدمهدی طبیبزاده در همایش توسعه همکاریهای اقتصادی بازرگانی استان کرمان و کشور افغانستان، میزان صادرات ایران به افغانستان در سال 96 را دو میلیارد و 400 میلیون دلار اعلام کرد و افزود: «سهم استان کرمان از این میزان تنها 19 میلیون دلار بوده است که امیدواریم به واسطهی برگزاری جلسات اخیر، جهش عظیمی در روابط تجاری بین کشور افغانستان و استان کرمان ایجاد شود».
وی بیان کرد: «اولین موضوعی که مورد توجه اتاق کرمان قرار گرفته، نیروی انسانی افغانستان است و با توجه به قرارگرفتن کشور افغانستان در مسیر توسعه و نیازمندی به نیروی تحصیلکرده و ماهر، ظرفیتها و دانشگاههای متعدد کرمان و زبان مشترک میتواند زمینهی همکاری وسیعی در زمينهی آموزش آکادمیک فراهم کند».
طبیبزاده ادامه داد: «نیروی انسانی افغان حاضر در کرمان، میتوانند در سنین مختلف مورد آموزش قرار گیرند و با اخذ مهارتهای ویژه در زمینههای گوناگون برای کشور خود مفید واقع شوند و کرمان میتواند همکاری گسترده علمی و آموزش کاربردی با افغانستان داشته باشد».
وی گفت: «براساس ردهبندی فضای کسب و کار بانک جهانی، افغانستان در سال 2017 رتبه 167 را داشته که نسبت به سال قبل 16 درجه ارتقاء یافته است».
رییس اتاق کرمان با اشاره به ظرفیت افغانستان در زمینهی انرژی، افزود: افغانستان در رابطه با دسترسی به برق رتبه 167 را دارد که این خود میتواند زمینهی همکاری با افغانستان و تولید انرژیهای سولار و فسیلی باشد».
وی با اشاره به وجود معادن غنی و حجیم در کشور افغانستان، از امكان گسترش همکاری فعالان معدنی استان کرمان با این کشور خبر داد.
طبیبزاده با اشاره به اینکه افغانستان بازار وسیعی برای محصولات غذایی است، بیان کرد: «مسئولان کشور افغانستان از کارخانههای محصولات غذایی استان بازدید و تمایل خود را برای عقد قرارداد در زمینهی ارسال محصولات غذایی به افغانستان اعلام کردند».
وی با بیان اینکه مسئولان افغانستان توجه ویژهای به کیفیت کالای صادراتی و وارداتی دارند، اذعان کرد: «فعالان اقتصادی استان نباید به دید یکبار مصرف بودن این بازار را نگاه کنند».
رئیس اتاق کرمان اظهار کرد: «کشوری که در مسير توسعه است، به خدمات فنی مهندسی نیاز دارد و شرکتهای بزرگ و نیروهای متخصص این حوزه از استان کرمان آمادگی خود را برای همکاری اعلام کردهاند».
وی با اشاره به اینکه کرمان تجربهی وسیعی در پایش فضای کسب و کار دارد، افزود: «میتوانیم این تجارب را در اختیار افغانستان قرار دهیم و امور سرمایهگذاری را تسهیل کنیم».
طبیبزاده ادامه داد: «در همین راستا مرکز مطالعات و پژوهشهای اتاق کرمان بهترین مدل در کشور را ارائه کرد و میتواند این مدل را در اختیار همکاران افغان قرار دهد».
وی از تشکیل میز افغانستان در اتاق کرمان خبر داد و افزود: «تجارت پایدار باید بر پایهی اعتماد بنا شود و امیدواریم با فاصلهگیری از شعارزدگی، بنای تجارت درازمدت و فعال را در کرمان پایهگذاری کنیم».
طبیزاده بیان کرد: «افغانستان در حمایت از سرمایهگذاری رتبهی 26 و در شروع کسب و کار رتبهی 49 را داراست و این رتبهبندیها نشاندهندهی آغاز اقدامات خوب در کشور افغانستان است و میتواند برای فعالان اقتصادی کرمان نیز زمینهی خوبی باشد».
5789
رئیس اتاق کرمان خبر داد
نظر خود را بنویسید