گروه جامعه - رییس کل دادگستری استان کرمان گفت: «اداره کل اطلاعات استان کرمان کار خیلی خوبی در زمینهی ضربه زدن به بنیانهای مالی قاچاقچیان مواد انجام داد و اتفاقات خوبی در این حوزه افتاد و باید این الگو اطلاعرسانی شود و مسوولان ببینند میتوان مبارزه اقتصادی با مواد مخدر انجام داد».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا منطقه کویر، یدالله موحد در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان اظهار کرد: «در حوزهی مبارزه با مواد مخدر تا زمانی که تقاضا وجود دارد، عرضه مسیر خود را پیدا میکند و به علت اینکه تقاضا در کشور حل نشده، مسئلهی عرضه مواد نیز حل نشده است».
وی افزود: «دسترسی به مواد در افزایش آمار اعتیاد تاثیر ندارد و نمونهی این مسئله سیستان و بلوچستان است که دسترسی راحتتری به مواد دارند، اما نرخ مصرف در این استان نسبت به استانهای دیگر کمتر است».
موحد با بیان اینکه دسترسی به مواد عامل اصلی اعتیاد نیست، بیان کرد: «استان کرمان در جهت مبارزه با مواد مخدر هزینه کرده و بیش از 500 شهید در این حوزه تقدیم کرده است».
وی ادامه داد: «باید آسیبشناسی شود چرا با وجود همهی تلاشها و اقدامات در مبارزه با مواد مخدر، آمار معتادین این وضعیت را دارد و اگر میخواهیم موفق باشیم، بیش از اینکه روی مبارزه و مجازاتهای سخت کار کنیم، باید روی تقاضا کار کنیم و زمینهها و روشهای موثر را به کار ببندیم».
رییس کل دادگستری استان کرمان اظهار کرد: «در کرمان 65 درصد و برخی شهرستانها تا 80 درصد زندانیان مربوط به جرایم مواد مخدر هستند».
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: «از حدود 5 سال قبل اعلام کردیم اگر شورای عالی مبارزه با پولشویی و ستاد مبارزه با مواد مخدر با هم هماهنگ شده و تعامل برقرار کنند، میتوانیم گردش مالی قاچاقچیان مواد مخدر را فلج کنیم و وقتی به بنیانهای اقتصادی آنها ضربه بزنیم، توان کار از آنها گرفته میشود که این مسئله در سطح ملی مطرح شد اما اتفاقی نیفتد».
موحد اذعان کرد: «درآمدهای حاصل از قاچاق در سیستم بانکی گردش کرده و حتی از کشور خارج میشود اما نه تنها اقدامی در کشور نشد، بلکه قانون اصلاح شد و گفت تنها درآمدهای حاصل از قاچاق باید مصادره شود نه همهی اموال قاچاقچیان و این کار قضات را سخت کرده است».
وی بیان کرد: «اداره کل اطلاعات استان کرمان کار خیلی خوبی در زمینهی ضربه زدن به بنیانهای مالی قاچاقچیان مواد انجام داد و اتفاقات خوبی در این حوزه افتاد و باید این الگو اطلاعرسانی شود و مسوولان ببینند میتوان مبارزه اقتصادی با مواد مخدر انجام داد».
مدیرکل امنیتی انتظامی استانداری کرمان نیز اظهار کرد: «جنوب استان کرمان تحت تاثیر جریان ورود مواد مخدر از مرزهای شرقی و جنوب سیستان و بلوچستان است».
خلیل هماییراد افزود: «با اقداماتی که در مرز صورت گرفته، شاهد ورود مواد از سمت هرمزگان هستیم و محمولههای خیلی سنگینی در این استان کشف شده و نشان میدهد مرزهای دریایی در معرض ورود مواد مخدر است».
وی بیان کرد: «بیشترین خلاءهای امنیتی چه به لحاظ پاسگاه و ... در نقاطی است که فصل مشترک استانهاست و تمرکز نیرو از مرکز استان آغاز میشود و هرچه به سمت مرزها میرویم، تعداد نیرو و توان رزمی کاهش پیدا میکند و در ساختار نیروها، قرارگاهها برای این تشکیل شده که این خلاءها را پوشش بدهد».
مدیرکل امنیتی انتظامی استانداری کرمان با اشاره به اینکه جریان مواد مخدر جریان سیالی است و تغییر مسیر میدهد، گفت: «در محدودهی بین نیکشهر، بشاگرد و رودبار خلاء بزرگ امنیتی وجود دارد و باید ستاد مبارزه با مواد مخدر در این زمینه برای احداث پاسگاه و استقرار یگانهای تکاوری تصمیمگیری کند».
5798
رییس کل دادگستری استان کرمان تاکید کرد
نظر خود را بنویسید