گروه جامعه - معاون خدمات شهری شهردار کرمان گفت: «متاسفانه به دلیل اینکه تفکیک زباله از مبدا صورت نمیگیرد و بسیاری، زبالههای خشک و تر خود را همراه با کارتن و فلزات یکجا بیرون میریزند، زبالهگردها، برای برداشتن مواد بازیافتی، کیسههای زباله را پاره کرده و زبالهها را در سطح شهر رها میکنند که این باعث تحمیل هزینهی اضافه برای جمعآوری زباله میشود».
به گزارش فردای کرمان به نقل از کرمان آنلاین، مهدی نیکویی اظهار کرد: «آموزشهای شهروندی، تفکیک زباله از مبدا، تفکیک زباله خشک از تر و ... جزو اولویتهای سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرمان است».
وی با بیان اینکه روزانه ۴۰۰ هزار کیلوگرم زباله از سطح شهر کرمان جمعآوری میشود، افزود: «میانگین تولید زباله هر نفر در روز ۶۵۰ تا ۷۰۰ گرم است».
نیکویی با بیان اینکه روزانه در شهر کرمان بیش از 15 میلیون و 800 هزار مترمربع تنظیف انجام میشود خاطرنشان کرد: «متاسفانه به دلیل اینکه تفکیک زباله از مبدا صورت نمیگیرد و بسیاری، زبالههای خشک و تر خود را همراه با کارتن و فلزات یکجا بیرون میریزند، زبالهگردها، برای برداشتن مواد بازیافتی، کیسههای زباله را پاره کرده و زبالهها را در سطح شهر رها میکنند که این باعث تحمیل هزینهی اضافه برای جمعآوری زباله میشود».
وی افزود: «برای جمعآوری، حمل و دفن زباله از سطح شهر کرمان روزانه ۵۷۲ میلیون ریال ، ماهانه ۱۷ میلیارد و ۴۴۶ میلیون ریال و سالانه ۲۰۹ میلیارد و ۳۵۲ میلیون ریال هزینه میشود».
معاون خدمات شهری شهردار کرمان اظهار کرد: «این هزینهها زیاد هستند و بهای خدمات مدیریت پسماند شهرداری جوابگوی هزینههای خدمات شهری نیست. بنابراین از خانوادهها میخواهیم زبالههای خود را تفکیک کرده و در ساعت تعیین شده درب منزل قرار دهند».
وی خاطرنشان کرد: «تمام تلاش ما این است که فرهنگ شهروندی را در این حوزه، ارتقا داده و آموزشهای لازم را در این زمینه گسترش دهیم چراکه بدون همکاری و همراهی مردم، نمیتوانیم این مشکل را حل کنیم».
نیکویی ادامه داد: «در این راستا علاوه بر اینکه در سال آینده تمامی پنج سازمان خدمات شهری و واحدهای زیرمجموعه برای آموزش شهروندان فعالیت میکنند، هماهنگیهایی انجام شده تا بتوان در حد امکان از ظرفیت شوراهای محلهها برای مدیریت محلهها استفاده کرد، تا این شوراها هم به این مساله ورود کرده و محلهها را نسبت به این موضوع حساس کرده و آموزش دهند».
وی گفت: «با توجه به اینکه از زبالههای تر، کودهای ورمی کمپوست و آلی تولید میشود که به عنوان مکمل کودهای حیوانی در فضای سبز شهری میتواند مورد استفاده قرار گیرد و از زبالههای خشک هم در صنایع تبدیلی مثل تبدیل لاستیک ضایعاتی به کفپوش پارکها و مواد و انرژی مجددا استفاده میشود، اهمیت این تفکیک بسیار زیاد است».
معاون خدمات شهری شهردار کرمان افزود: «در این راستا به زودی ظرفیت کارخانه بازیافت را تا دو برابر افزایش داده و کلبههای بازیافت موجود در سطح شهر را هم ساماندهی و اصلاح میکنیم. همچنین یک سری سطل و باکسهای مخصوص زبالهی تر، خشک، فلزات و شیشه به صورت جداگانه در سطح شهر قرار داده میشوند تا مردم به راحتی تفکیک زباله را از مبدا انجام دهند».
6291
معاون شهردار کرمان مطرح کرد
نظر خود را بنویسید