گروه جامعه - مدیرکل جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: «با توجه به خشکسالیهای اخیر، کشت محصولات کم آب مانند زعفران و سیر و گیاهان دارویی مورد تاکید است و جایگزین کشت معرفی شده است».
به گزارش فردای کرمان به نقل از تسنیم، عباس سعیدی صبح امروز در نشست خبری به مناسبت هفته جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه جهاد کشاورزی خدمات زیادی را در روستاها انجام داده است، اظهار کرد: «جهاد سازندگی در دوران دفاع مقدس و سازندگی در قالب جهاد سازندگی همراه جامعه و امت اسلامی بوده است».
وی با بیان اینکه در هفته جهاد کشاورزی امسال 136 طرح در بخش کشاورزی افتتاح میشود، گفت: «با افتتاح این طرحها برای هزار و 42 نفر اشتغالزایی ایجاد شده است».
مدیرکل جهاد کشاورزی استان کرمان با اشاره به اینکه این طرحها در حوزهی آب و خاک هستند بیان کرد: «ساخت کانالهای انتقال آب و لولهگذاری در اولویت بوده است و بیش از 87 میلیارد تومان برای بهرهبرداری از این طرحها سرمایهگذاری شده است».
وی با بیان اینکه از این تعداد 20 طرح گلخانهای است و استان کرمان در سالهای گذشته در این حوزه عملکرد خوبی داشته است افزود: «بهرهوری کشاورزی بسیار اهمیت دارد و باعث رونق تولید شده و در راستای اقتصاد مقاومتی است».
سعیدی با اشاره به اینکه بهرهوری از آب و خاک در اولویت برنامههای جهاد کشاورزی است و افزایش دانش کشاورزی باعث بهرهوری بیشتر میشود گفت: «سطح زیر کشت استان از 55 هزار هکتار به 30 هزار هکتار رسیده است اما میزان تولید گندم در استان کم نشده است».
وی با بیان اینکه نوار آبیاری طیف وارد مجموعهی کشاورزی استان شده و در این سالها توانستیم بخشی از آب کشاورزی را کنترل و صرفهجویی کنیم افزود: «کشاورزی یک کار زنده و پویا است و باید هر روز دانش این حوزه را افزایش داده و خود را بهروز کنیم».
مدیرکل جهاد کشاورزی استان کرمان با اشاره به اینکه کاهش سطح زیر کشت محصولات آببر در استان کرمان مورد تاکید است بیان کرد: «با توجه به خشکسالیهای اخیر، کشت محصولات کم آب مانند زعفران و سیر و گیاهان دارویی مورد تاکید است و جایگزین کشت معرفی شده است».
وی با بیان اینکه گل محمدی و زرشک نیز از جمله گیاهان دارویی است که با توجه به محدودیت منابع آبی در استان توصیه میشود و ارزش افزوده بیشتری نیز دارند گفت: «به ازای هر هکتار مبلغ 13 میلیون تومان وام بلاعوض برای آبیاری قطرهای پرداخت میشود».
سعیدی با اشاره به اینکه گلخانهها در استان کرمان به چاه نفت تبدیل شدند و توسعه خوبی در این حوزه انجام شده است عنوان کرد: «امسال 100هکتار برنامه توسعه کشتهای گلخانهای در استان کرمان است و در سال گذشته نیز 45 هکتار گلخانه در استان احداث شده است».
وی با بیان اینکه آفت کرم خراط در استان کرمان تحت کنترل در آمده است افزود: «کانون آلودگی استان کرمان در روستای بیدخون بردسیر کاملا از این آفت پاکسازی شده است».
مدیرکل جهاد کشاورزی استان کرمان با اشاره به اینکه ملخ صحرایی از بهمن ماه وارد کشور شده و کرمان نیز درگیر این ملخ است گفت: «تا امروز بالغ بر 125 هزار هکتار در شمال و جنوب استان با ملخ صحرایی مبارزه شده است که 9 هزار و 500 هکتار مربوط به شمال استان کرمان است». /پ
9965
مدیرکل جهاد کشاورزی استان کرمان:
نظر خود را بنویسید