گروه جامعه - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: «مردم باید از مسئولان بخواهند که نظارت بر اماکن عمومی را افزایش دهند و مانع مصرف دخانیات در این اماکن شوند».
به گزارش فردای کرمان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دکتر سیدوحید احمدیطباطبایی در نشست خبری به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات (۲۵ تا 30 خرداد ماه) اظهار کرد: «داشتن اماکن عمومی بدون دخانیات حق هر شهروندی است و شهروندان باید برای جامعهی عاری از دخانیات مطالبهگر شوند».
وی افزود: «مطالبهگری اجتماعی یعنی مردم بتوانند مطالبات واقعی خود را با تعاملات سازنده مطرح کنند و برای رسیدن به آنها بر روی مسئولان تاثیر بگذارند».
احمدیطباطبایی گفت: «مردم باید از مسئولان بخواهند که نظارت بر اماکن عمومی را افزایش دهند و مانع مصرف دخانیات در این اماکن شوند».
وی سپس در تشریح مضرات مصرف دخانیات اظهار کرد: «چهار عامل خطر اصلی برای بیماریهای مزمن غیرواگیر وجود دارد که شامل تغذیهی ناسالم، بیتحرکی، استعمال دخانیات و مصرف مشروبات الکلی است و از این چهار مورد استعمال دخانیات مهمترین عامل در ایجاد بیماریهای مزمن غیرواگیر است».
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: «هر ساله هشت میلیون نفردر جهان جان خود را به دلیل استعمال دخانیات و یک میلیون نفر به دلیل مواجهه با دود دست دوم ناشی از استعمال دخانیات از دست میدهند».
وی گفت: «در کشور ما سالانه 10 هزار میلیارد تومان صرف خرید سیگار و 30 هزار میلیارد تومان صرف درمان بیماریهای ناشی از استعمال دخانیات میشود و 70 هزار میلیارد تومان، خسارت ناشی از مرگ زود هنگام، ناتوانی، کاهش بهرهوری و غیبت از کار به دلیل مصرف دخانیات است که جمعا 110 هزار میلیارد تومان میشود».
احمدیطباطبایی، نقش خانواده در پیشگیری از مصرف دخانیات را بسیار مهم دانست و افزود: «زمینهی بسیاری از رفتارهای بهداشتی در سنین پایین و متاثر از فرهنگ خانواده است».
وی تاکید کرد: «تقویت اعتماد به نفس کودکان و از بین بردن کمرویی و افسردگی در فرزندان از موارد مهم پیشگیری از مصرف دخانیات است».
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: «متاسفانه 46 درصد دانشآموزان در خانه و 56 درصد دانشآموزان در اماکن عمومی در معرض دود ناشی از دخانیات قرار دارند».
مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه نیز در این نشست گفت: «کشور ایران به قانون جامع کنترل دخانیات پیوسته که یکی از موارد این قانون ممنوعیت عرضهی مواد دخانی در اماکن عمومی است».
حمیدرضا گلزاری افزود: «مشکل عمدهی ما در اجرایی نشدن این قانون، نبود وحدترویه بین مسئولان است».
وی با بیان اینکه اجرایی شدن این قانون در کشور در دولتهای گذشته هم دارای فراز و نشیبهای زیادی بود، گفت: «رعایت نکردن قانون ممنوعیت استعمال مواد دخانی تخلف است و جرم محسوب نمیشود یعنی فقط برای مقابله با عرضهکنندگان مواد دخانی در اماکن عمومی، تعطیل کردن و جریمه در نظر گرفته میشود».
گلزاری بیان کرد: «دو سوم مکانهایی که در کرمان اقدام به عرضهی قلیان در اماکن عمومی میکنند دارای مجوز نیستند». /پ
10092
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان:
نظر خود را بنویسید