گروه اقتصاد - مدیرعامل شرکت صنایع ملی مس ایران گفت: «از تمام ایدههای جدید که خلاقیت و یک طرح نوین را برای صنایع هایتک در کشور فراهم میکنند و از نگاه و بینش هر کسی که دارای ایدههای زیبا و جدید است با تمام قدرت حمایت میکنم».
به گزارش فردای کرمان به نقل از استقامت، اردشیر سعدمحمدی در آیین افتتاح هفتمین نمایشگاه بینالمللی معدن در کرمان اظهار کرد: «من از قدیم و از زمانی که مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران بودم در کرمان فعالیت داشتم و این افتخار را داشتم که در زمان من کارخانه ککسازی زرند، معدن و زغالشویی همکار، معدن جلالآباد، تیتانیوم کهنوج، گلگهر 2، 3، 4، 5 و 6 که حاصل اکتشاف بچهها در آن دوران بود، افتتاح شد».
وی با بیان اینکه من تحصیلات دورهی لیسانسم در بخش معدن را در کرمان گذراندم، افزود: «از گذشته با این استان آشنا هستم».
مدیرعامل شرکت صنایع ملی مس ایران ادامه داد: «این افتخار را داشتم که قبل از این دوره، حدود سه سال و نیم در مس حضور داشته باشم و در حال حاضر که مجددا این مسئولیت را پذیرفتم امیدوارم در آینده شاهد موفقیتهای بیشتری باشیم».
برداشت سالانه ۱۷ میلیارد تن مادۀ معدنی در دنیا
وی در ادامه با اشاره به موقعیت بخش معدن در دنیا، خاطرنشان کرد: «در حال حاضر میزان ارزش منابع طبیعی در دنیا ۳۱۰ ترلیون دلار است و سالانه نزدیک به هفت و نیم ترلیون دلار از این ارزش برداشت میشود».
سعدمحمدی با بیان اینکه ایران با 3/27 ترلیون دلار، رتبهی پنجم را به لحاظ ارزش داراییها در دنیا دارد اظهار کرد: «جایگاه ما به لحاظ اقتصادی باید فراتر از شرایطی باشد که در آن قرار داریم و این نیازمند برنامهریزی، هدفمندی و تلاش همهی مجموعهای است که در این بخش فعالیت میکنند».
وی یادآور شد: «در دنیا سالانه ۱۷ میلیارد تن برداشت مادهی معدنی صورت میگیرد. در کشوری مثل آمریکا سالانه 2/75 میلیارد دلار مادهی معدنی استخراج میشود که وقتی فرآوری میشود این ارزش افزوده به ۷۷۲ میلیارد دلار یعنی تقریبا نزدیک به ۱۰ برابر ارتقاء پیدا میکند و زمانی که فرآوری مواد معدنی در صنعت به کارگیری میشود گردش این عدد به دو هزار و ۹۴۰ میلیارد دلار میرسد؛ یعنی ۴ برابر دیگر هم اضافه میشود و گردش مالی آن 1/15 درصد GDP است».
مدیرعامل شرکت صنایع ملی مس ایران با اشاره به سابقهی کاری ۳۰ سالهاش در بخش صنعت و معدن، ۲۳ سال سابقهی تدریسش در دانشگاه و ۱۸ سال فعالیت به عنوان کارشناس دادگستری اظهار کرد: «ای کاش وزارت معادن و فلزات همچنان به عنوان یک وزارتخانه منفک باقی میماند یا اگر قرار بر ادغام و تجمیع برای تمرکز تصمیمگیری بود، ای کاش معادن با نفت ادغام میشد زیرا در تمام دنیا نفت با بخش معدن حرف و اصول مشترک دارد، هر دو حرف از اکتشاف، استخراج و فرآوری دارند و شاید بخش نفت که به لحاظ فنی قدیمیتر و جا افتادهتر بود بخش معدن را هم با خودش رشد میداد».
تعطیلی مس خاتونآباد از اواسط تیرماه
وی با اشاره به ظرفیتهای بخش معادن در کشور و استان کرمان، گفت: «امسال در استان کرمان اواخر شهریور 7/1 میلیون تن کوره بلند شرکت میدکو راهاندازی میشود، 6/3 میلیون تن ذوبآهن ظرفیت کوره بلند دارد و یک میلیون تن کوره بلند هم در زنجان زده شده است؛ کشور برای این کوره بلندها نیاز به حداقل پنج میلیون تن کنسانتره زغال دارد و امروز میزان ظرفیت تولید زغال کشور یک و نیم میلیون تن است».
سعدمحمدی افزود: «قیمت زغال الان خوب شده، شاید سالهای گذشته زغال از نظر اقتصادی و سرمایهگذاری ارزش خاصی نداشت ولی امروز نحوهی محاسبهی آن 5/26 درصد شمش فولاد شده است».
وی با بیان اینکه اشتغال، اقتصاد و تولید ناخالص ملی بحث اصلی ماست و باید برای این برنامهریزی داشته باشیم، یادآور شد: «امروز شرکت مس در سرچشمه با تغییر کوره از ریور به فلش ۳۰۰ هزار تن ظرفیت ذوب دارد. خاتونآباد هم من به معاون استاندار قول دادم از ۱۵ تیر تعطیل شود که مدت چهار ماه و نیم طول میکشد ما بتوانیم هم در کوره تغییرات اساسی بدهیم و هم ظرفیت آن را از ۸۰ به ۱۲۰ ارتقاء دهیم».
مدیرعامل شرکت صنایع ملی مس ایران خاطرنشان کرد: «در کرمان من ۴۲۰ هزار تن ظرفیت ذوب دارم یعنی یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن کنسانتره میخواهم. ظرفیت کنسانتره موجود یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن است پس من باید ۶۰۰ هزار تن کنسانتره دیگر تولید کنم. ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تن هم که معمولا صادرات داریم پس نسبت به ظرفیت، من باید ۹۰۰ هزار تن ظرفیت جدید ایجاد کنم».
وی تاکید کرد: «این یک فرصت است برای اینکه کنسانترهی مس قطعا سودده است».
فرصتها باید به ارزش زمان تلفیق شود
سعدمحمدی با بیان اینکه این فرصت نیاز به برنامهریزی، هدفمندی، حرکت، همدلی و همراهی همهی مسئولین دارد، گفت: «این ظرفیت هم میتواند در بخش اشتغال فرصتهای خوبی را برای استان که به عنوان یک دغدغه مطرح میکند ایجاد کند و هم گردش مالی ناشی از این اتفاق در استان قطعا تاثیر بسزایی در زندگی اقتصادی مردمی و شغلهای غیرمستقیم خواهد داشت».
وی ادامه داد: «برای این اتفاق قطعا معدنکاری ما باید دو برابر شود یعنی از 100 میلیون ظرفیت تولید که امروز داریم باید 200 میلیون بشود تا بتوانیم به کارخانهی کنسانتره خوراک بدهیم».
مدیرعامل شرکت صنایع ملی مس ایران افزود: «برای این کار ما به ماشینآلات و حرکت در سرمایهگذاری در این بخش نیاز داریم که این مساله اشتغال و گردش مالی به دنبال دارد».
وی یادآور شد: «اینها فرصتهای بسیار بینظیری هستند که باید به ارزش زمان تلفیق شود یعنی این اتفاقات در زمان خودش شکل بگیرد».
سعدمحمدی اظهار کرد: «گردش مالی تحول ایجاد میکند حتما نیاز نیست در همه چیز دست برد. آب مسیر خود را پیدا میکند مهم این است که جاری بشود، مهم نیست اول و آخر مسیر آب را تنظیم کنیم که کجا میرود و چه میکند؛ آب مسیرش را پیدا میکند، مهم جاری شدن است».
سنگآهن در پنج سال آینده یکی از دغدغههای فولادیهاست
وی ادامه داد: «در استان کرمان خوشبختانه در بخش سنگآهن گلگهر چیزی حدود 5/26 میلیون تن کنسانتره در دو سه سال آینده باید تولید بشود که نیاز به برداشت 43 میلیون تن سنگآهن دارد».
مدیرعامل شرکت صنایع ملی مس ایران با بیان اینکه امروز ظرفیت تولید سنگآهن کشور حدود 80 تا است و یک جایگاه خاص دارد، خاطرنشان کرد: «ما تا پنج سال آینده باید به تولید 160 میلیون تن دسترسی پیدا کنیم چون ظرفیت فولاد ما در 1402 باید به 55 میلیون تن برسد».
وی افزود: «در کشور 160 میلیون تن سنگآهن نیاز داریم یعنی سنگآهن در پنج سال آینده یکی از دغدغههای بزرگ فولادیهای ماست».
ضرورت بهروزرسانی سطح علمی دستاندرکاران بخش معدن
سعدمحمدی با بیان اینکه فرصت ساخت ماشینآلات با شرایط کنونی یک اتفاق خیلی بزرگ است، گفت: «از دوستان درخواست دارم تمام ماشینآلاتی که ما نیاز داریم از خارج از کشور خریداری کنیم را حتما در سایت قرار بدهند که دیده شود و قطعا حمایت خواهند کرد که در داخل کشور ساخته شود. اشکال هم ندارد اگر خطایی اتفاق افتاد، این طبیعی و بدیهی است. باید این اتفاقات بیفتد که ما بتوانیم ساخت داخل را تقویت کنیم».
وی آموزش و بهروز رساندن سطح علمی تمام دستاندرکاران بخش معدن را یک ضرورت دانست و گفت: «همهی کسانی که در این بخش فعالیت میکنند باید سطح دانش خود را ارتقاء بدهند».
مدیرعامل شرکت صنایع ملی مس ایران بیان کرد: «علم امروز در جریان و پویا است و اینکه بگوییم من میدانم دیگر معنا و مفهوم ندارد؛ اگر کسی امروز به شما گفت من دربارهی بخش معدن خیلی میفهمم دیگر مفهومی ندارد. وسعت علم زیاد شده و هر روز در حال حرکت و جریان است و ما باید در ارتباط با تغییرات اتفاق افتاده خود را بهروز کنیم».
وی با بیان اینکه دوستان و همکاران در بخش معدن باید سطح دانش خود را ارتقاء بدهند، اظهار کرد: «این از وظایف ما است که بتوانیم این برنامهریزی را داشته باشیم تا دوستان بتوانند در مجامع و همایشهایی که در آن مقالات علمی روز جهت اقتصادی شدن فعالیتها ارایه میشود، حضور پیدا کنند».
سعدمحمدی ادامه داد: «امروز برای چاپ مقالات در مجلات آی.اس.آی دو نکته را برای تاییدیهی تعیین کردند؛ یکی افزایش ایمنی، یعنی مقالهی علمی آنها در سطحی باشد که ایمنی را ارتقاء بدهد و دوم کاهش قیمت تمامشده».
وی خاطرنشان کرد: «پس ما باید در جهت اقتصادی شدن و کاهش قیمت تمامشده و بهرهوری به معنای واقعی نه واژهای، حرکت منطقی داشته باشیم».
استراتژی آینده حرکت مس به زودی تدوین میشود
مدیرعامل شرکت صنایع ملی مس ایران افزود: «انشاءالله با همکاری و تلاش جمعی پرسنل مس، استراتژی آیندهی حرکت مس را به زودی تدوین و در مسیر ایجاد کارخانههای کنسانتره برنامهریزی خواهیم کرد».
وی اظهار کرد :«ما در بحث اکتشاف قطع به یقین حرکت جدی خواهیم داشت به خصوص در استان کرمان که پتانسیلهای خوب معدنی را در بخش مس دارد».
سعدمحمدی ضمن دعوت از کسانی که تمایل به همکاری با شرکت مس دارند، گفت: «ما فضا را برای تمام دوستانی که تمایل به همکاری دارند و میخواهند در بخش ماشینآلات بارگیری و باربری وارد بشوند و تمام دوستانی که دوست دارند سرمایهگذاری آنها جهتدار باشد فراهم میکنیم».
وی ادامه داد: «در بحث اکتشاف، ما برای کسانی که ماشینآلات حفاری و اکتشافی وارد کنند فضا را فراهم میکنیم و قطعا از آنها استفاده میکنیم؛ جاهای زیادی در کشور برای اکتشاف داریم و نیازمند این برنامهریزی هستیم».
مدیرعامل شرکت صنایع ملی مس ایران یادآور شد: «از تمام ایدههای جدید که خلاقیت و یک طرح نوین را برای صنایع هایتک در کشور فراهم میکنند و از نگاه و بینش هر کسی که دارای ایدههای زیبا و جدید است با تمام قدرت حمایت میکنم».
وی با اشاره به مرغوبیت مس ایران، خاطرنشان کرد: «شرکت مس ایران در دنیا به پنج، 9 معروف است، یعنی عیار 999/99 است. این مس زمانی که کشیده میشود و به صورت تار درمیآید به دلیل کیفیت منحصربفردش معمولا پاره نمیشود و به همین دلیل از آن برای صنایع نانو و هایتک استفاده میکنند».
سعدمحمدی با بیان اینکه در ایران کمتر شاهد استفاده از این محصول در صنایع هایتک هستیم، گفت: «من برای تمامی صنایع پاییندستی و بالادستی مس و تمام افرادی که دارای ایده، خلاقیت و پیشنهاد مناسبی هستند این فضا را با کمال میل فراهم میکنم و کمک خواهم کرد».
فضای مشارکت با بخش خصوصی فراهم است
وی ادامه داد: «همچنین این فضا برای تمام دستاندرکارانی که دوست دارند با شرکت مس همکاری و مشارکت داشته باشند باز است و من امروز رسما اعلام میکنم تمام شرکتها و بخشهای خصوصی که تمایل دارند در طرحهای مس مشارکت کنند ما حاضر به مشارکت هستیم و میتوانند حضور پیدا کنند».
مدیرعامل شرکت صنایع ملی مس ایران با بیان اینکه ما پروژههای زیادی داریم که بتوانیم سرمایهگذاریها را برای طرحهای بسیار زیاد
وسعت بدهیم، گفت: «از تمام شرکتهای خصوصی که توان این را دارند قطعات مورد نیاز ما که از خارج تامین میشود را بسازند، قطعا و محکم حمایت خواهم کرد».
وی با بیان اینکه امیدوارم این حرکت توسعهای باعث بشود شرکت مس به جایگاهی که لیاقت و ارزشش را دارد برسد، اظهار کرد: «مس به واسطهی وجود معادنی که دارد باید جایگاهش ارتقاء پیدا کند، این حق مس است و من مطمئنم به واسطهی متخصصینی که دارد و نیازی که وجود دارد شاهد رشد و شکوفایی بیشتر از گذشتهی مس باشیم».
سعدمحمدی در پایان ضمن قدردانی از زحمات مدیران عاملی گذشتهی مس، خاطرنشان کرد: «وظیفهی تکتک ما حرکت در یک مسیر صعودی و توسعهای است و امیدوارم با همدلی، یکرنگی، دوستی، صداقت و پاکی این وظیفه را در کنار هم پیش ببریم و آن اتفاق که برای دلمان و پیش خدای خودمان رقم میزنیم یک احساس آرامش باشد و بتوانیم به نظام مقدس جمهوری اسلامی خدمتمان را به لحاظ تولیدی و اقتصادی به نحو احسن انجام دهیم». /پ
نظر خود را بنویسید