گروه جامعه - رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان گفت: «در راستای همافزایی و هدفمندی کلیهی نهادهای مرتبط با گردشگری برنامهای دو ساله و پروژه محور تحت عنوان کرمان 1400 تدوین شود و به عنوان سند راهبردی کوتاه مدت مورد استفاده قرار گیرد».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، سیدمهدی طبیبزاده در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی مسائل و مشکلات گردشگری، اظهار کرد: «استان کرمان دارای هفت اثر ثبت جهانی، حدود 700 اثر ثبت ملی و هفتهزار اثر تاریخی و جاذبههای طبیعی زیادی است اما وقتی خروجی این مسائل را نگاه میکنیم تعداد گردشگران داخلی و خارجی که به کرمان سفر میکنند آنطور که باید بر اقتصاد استان تاثیر نگذاشته است».
وی با بیان اینکه سالانه کمتر از 30 هزار گردشگر خارجی وارد کرمان میشود، افزود: «نتوانستیم از جاذبههای استان برای رونق گردشگری استفاده کنیم و اصلیترین علت این مساله این است که باور جدی برای توسعهی گردشگری در کرمان وجود ندارد».
رئیس اتاق کرمان یادآور شد: «سازمان میراث فرهنگی استان به دلیل ساختار، اعتبارات و جایگاه یکی از ضعیفترین دستگاههای استان است که باید به عنوان محور گردشگری تقویت شود».
وی با اشاره به اعتبارات بانکی در حوزهی گردشگری، اظهار کرد: «اعتباری که بانکها به گردشگری و توریسم در استان اختصاص دادند نسبت به سایر بخشها کمتر است».
طبیبزاده ادامه داد: «به دلیل طولانی بودن توجیه اقتصادی گردشگری لازم است تسهیلاتی با اعتبارات و کارمزدهای خاص تخصیص داده شود که به نظر میآید استان کرمان نتوانسته است از سهمی که صندوق توسعه ملی برای این کار گذاشته استفاده کند».
وی بیان کرد: «در بودجهی جاری استان و در تبصرهی 18 کمکهای فنی و اعتباری نیز گردشگری جایگاه آنچنانی ندارد».
رئیس اتاق کرمان خاطرنشان کرد: «همهی این عوامل نشان میدهد گردشگری جایگاهی در برنامهریزی استان کرمان به عنوان یک پتانسیل ندارد و اگر هم توجه به گردشگری بوده نتیجهی ملموس نداشته است که یا باید در این زمینه تجدید نظر کنیم یا توجه خود را بیشتر کنیم».
وی با بیان اینکه در این راستا باید اول به توسعهی زیرساختها توجه شود، گفت: «از شهردار محبوب کرمان برای توجه جدی به گردشگری تشکر میکنم و امیدوارم همهی سازمانها چنین نگاهی به گردشگری داشته باشند».
طبیبزاده در ادامه با اشاره به وضعیت فرودگاه کرمان، افزود: «ترمینال فرودگاه کرمان در شان و اندازهی کرمان نیست؛ قرار بود شرکت هواپیمایی ماهان به عنوان بخش خصوصی ترمینالی برای پذیرش پنج میلیون مسافر در کرمان احداث کند که قرارداد آن منعقد شده بود و مشاور آن هم تعریف شده بود اما این قرارداد منتفی شد».
وی ادامه داد: «چرا مشارکت بخش خصوصی، توسعهی زیرساخت گردشگری و سرمایهگذاری یک شرکت معتبر با مشاور معتبر منتفی شده است؟».
رئیس اتاق کرمان همچنین با بیان اینکه گردشگری یک موضوع بینبخشی است، اظهار کرد: «سازمانهای زیادی با گردشگری در ارتباط هستند و گاهی ناهماهنگی بین این نهادها مشکلاتی را ایجاد کرده است».
وی خواستار تشکیل کانون هماهنگی گردشگری در استان به ریاست استاندار و دبیری اتاق بازرگانی شد و گفت: «همچنین پیشنهاد میشود صندوق ضمانت گردشگری در استان تشکیل شود و یا ظرفیت موجود صندوق ضمانت صنایع کوچک، پروژههای مربوط به گردشگری را تحت پوشش قرار دهد».
طبیبزاده پیشنهاد کرد: «در راستای همافزایی و هدفمندی کلیهی نهادهای مرتبط با گردشگری برنامهای دو ساله و پروژه محور تحت عنوان کرمان 1400 تدوین شود و به عنوان سند راهبردی کوتاه مدت مورد استفاده قرار گیرد».
وی پیشنهاد استفاده سرمایهگذاران از شرایط تقسیط پروانه ساخت به مدت 48 ماه را نیز مطرح کرد و گفت: «سرمایهگذاران با موافقت شهرداری و شورای شهر بتوانند از حداقل یک سال دورهی خواب و بخشودگی بخش عوارض که در اختیار شورا و شهرداری است به مدت سه سال بهرهمند شوند».
رئیس اتاق کرمان همچنین در بخشی از صحبتهای خود از انتخاب مشاور داخلی و خارجی برای انجام طرح جامع گردشگری استان کرمان خبر داد و خاطرنشان کرد: «انجام کار مستلزم هزینهای است که بخش خصوصی توان پرداخت آن را ندارد».
وی با بیان اینکه تهیهی طرح جامع گردشگری استان نیازمند هشت میلیارد تومان اعتبار است، بیان کرد: «مذاکرات انجام و مشاور انتخاب شده و اگر استان با پرداخت این مبلغ طی دو سال موافقت کند باعث ایجاد یک حرکت اصولی در بخش گردشگری می شود». /پ
10492
رئیس اتاق کرمان:
نظر خود را بنویسید