گروه جامعه - رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان گفت: «درآمدهای گردشگری استان کرمان در سال 95 حدود 30 میلیون دلار بوده که بخش عمدهی آن مربوط به گردشگران داخلی است
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، جعفر رودری در شورای گفتوگو دولت و بخش خصوصی استان کرمان با اشاره به ظرفیتهای گردشگری کشور، اظهار کرد: «ایران رتبهی 10 جاذبههای تاریخی و باستانی و رتبهی پنجم تنوع جاذبههای طبیعی در دنیا را به خود اختصاص داده است».
وی افزود: «ایران به لحاظ رقابتپذیری اقتصادی صنعت توریسم، رتبهی یک دنیا را به خود اختصاص داده و اقتصادیترین و ارزانترین مکان گردشگری دنیا است».
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان با بیان اینکه طی دو دههی گذشته سهم ایران از اقتصاد گردشگری دنیا افزایش یافته است، یادآور شد: «تعداد گردشگرانی که در سال 2016 وارد ایران شده بیش از سه میلیون و 900 هزار نفر بوده و بیش از 9 میلیون نفر از کشور خارج شدهاند».
وی افزود: «بر اساس شاخص رقابتپذیری سفر، در منطقهی خاورمیانه تنها سه کشور از ایران در رتبهی پایینتری قرار دارند و در رقابتپذیری قیمت، منابع فرهنگی و منابع طبیعی شرایط بهتری داریم».
رودری با بیان این که ایران در بحث زیرساختهای گردشگری، ICT و حمل و نقل هوایی فاصلهی زیادی با میانگین خاورمیانه دارد، خاطرنشان کرد: «در مواردی مانند بهداشت و سلامت، اولویتبخشی سفر گردشگری، محیط کسب و کار، منابع انسانی و بازار کار نیز منفی هستیم اما با درجهی پایینتر».
وی اظهار کرد :«در سال 94 سهم استان کرمان به لحاظ گردشگری در کل بخش خدمات نسبت به متوسط کشور بیشتر است اما در خود بخش خدمات ما 20درصد از متوسط کشور پایینتر هستیم».
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان افزود: «استان کرمان 7/0 درصد از سهم گردشگران خارجی در سال 96 را به خود اختصاص داده که در این سال 38 هزار نفر وارد استان کرمان شدند».
وی با بیان اینکه به لحاظ زیرساختهای گردشگری تقریبا از کل مراکز اقامتی سهم ما یکونیم درصد کل تختهای کشور است، ادامه داد: «به لحاظ هتل سهم ما 34/1 است اما به لحاظ تعداد جذب گردشگران خارجی سهم ما حدود 75/0 است».
رودری خاطرنشان کرد: «استان کرمان سه هزار اثر گردشگری، توریستی دارد که 670 اثر ثبت ملی و شش اثر ثبت جهانی است».
وی بیان کرد :«در سند چشمانداز توسعهی استان بعد از معدن، صنعت و کشاورزی، گردشگری یکی از محورهای توسعهی استان دیده شده است».
رودری گردشگری سلامت را از دیگر ظرفیتهای استان کرمان بیان کرد و گفت: «در اسناد توسعهای آمایش استان، کل استان به 10 منطقه تقسیم شده که هشت منطقهی آن با محوریت بخش گردشگری دیده شده است».
وی اولویت بخشی به صنعت گردشگری، توجه به خواستههای اصلی گردشگران خارجی، معرفی و شناسایی جاذبههای گردشگری با تبلیغات هدفمند، اعتمادسازی و حمایت از گردشگران، توسعهی زیرساختهای مرتبط با گردشگری، گسترش و حمایت از گردشگری طبیعی و روستایی، ساماندهی تعطیلات در کشور، توزیع مناسب سفر، رقابتی نمودن صنعت گردشگری و آموزش مستمر به فعالان بخش گردشگری را از راهکارهای توسعهی صنعت گردشگری در استان کرمان بیان کرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان گفت: «درآمدهای گردشگری استان کرمان در سال 95 حدود 30 میلیون دلار بوده که بخش عمدهی آن مربوط به گردشگران داخلی است که با رشد پیشبینی شده در سال 1404 و در پایان برنامه ششم باید به نحوی این صنعت در استان پیش برود که سهم گردشگری در اقتصاد استان افزایش یابد». /پ
10512
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان:
نظر خود را بنویسید