گروه فرهنگ و هنر – نمایشگاه آثار منتخب تصویرگری دو سالانه براتیسلاوا در موزه هنرهای معاصر کرمان برپاست.
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، عصر دیروز 24 مرداد ماه، موزه صنعتی هنرهای معاصر میزبان هنرمندان و علاقهمندان به هنر تصویرگری برای نمایش آثار منتخب تصویرگری دو سالانه براتیسلاوا بود. در این آئین وحید محمدی، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان؛ محسن روحی، مدیرکل کانون پرورش فکری کودک و نوجوان کرمان و حامد رهنمائی، مدیر کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون پرورش فکری به ایراد سخنرانی پیرامون این نمایشگاه و جایگاه تصویرگران ایرانی در بین تصویرگران و ناشران جهانی پرداختند. این مراسم به همت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کرمان و با مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
در این نمایشگاه 42 اثر از تصویرگران ایرانی و اسلواک که تاکنون موفق به دریافت جوایز قابل توجهی شدهاند، به نمایش در آمده که از بین آنها، 29 اثر از اسلواک و 13 اثر از ایران است. همچنین 25 اثر تصویرگری جایزهی «گرند پرایز» نیز در این نمایشگاه وجود دارند که مربوط به تصویرگرانی است که موفق به دریافت این جایزه شدهاند.
گفته میشود دوسالانه تصویرگری براتیسلاوا، مهمترین و منحصر به فردترین رویداد در زمینهی تصویرگری کتاب کودک و نوجوان است که با پشتیبانی یونسکو و همکاری شعبههای ملی دفتر بینالمللی کتاب برای نسل جوان در کشور اسلواکی برگزار میگردد. امسال با هماهنگی انجام شده بین «سوزانا جاروسوا»، مدیر اجرایی مسابقه دو سالانه تصویرگری و اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، آثار منتخب این دوسالانه با همکاری سفارت اسلواک در قالب نمایشگاه در استانهای مختلف ایران به نمایش گذاشته شده است.
گفتنی است این دوسالانه زیر نظر دفتر بینالمللی کتاب برای نسل جوان (IBBY) هر دو سال یک بار در شهر براتیسلاوا در کشور اسلواک برگزار میشود و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان نماینده ایرانی این مسابقه در هر دوره با اعلام فراخوان به ناشران و جمعآوری آثار برگزیده تصویرگران ایرانی اقدام به برگزاری نشست داوری با حضور تصویرگران و کارشناسان برگزیده این حوزه میکند.
تاکید بر ارتباط بیشتر هنرمندان با کانون
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، محسن روحی، مدیرکل کانون پرورش فکری کودک و نوجوان کرمان در آئین آغاز به کار این نمایشگاه گفت:« امیدواریم این رویداد فرهنگی و هنری فرصتی را برای تصویرگران در راستای ارتباط بیشتر با کانون پرورش فکری ایجاد کند».
وی همچنین خبر از تشکیل کارگاه تصویرگری کودک و نوجوان با حضور نرگس محمدی داد و بیان کرد: «همزمان با برپایی نمایشگاه آثار منتخب تصویرگری دوسالانه براتیسلاوا، نرگس محمدی، برندهی سیب طلایی بیست و ششمین جایزه تصویرگری براتیسلاوا، در کرمان خواهد بود».
او افزود: «این کارگاه آموزشی با هدف بالا بردن سطح توانایی هنرمندان تصویرگر کرمانی از ساعت 10:30 صبح تا 14:30 روز پنجشنبه 25 مرداد در کتابخانه موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان برگزار میشود و پیشبینی میشود زمان برپایی این نمایشگاه تمدید شود تا استانهای همجوار نیز بتوانند از این نمایشگاه استفاده کنند».
تصویرگران ایرانی حرف برای گفتن دارند
حامد رهنمائی، مدیر کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون پرورش فکری نیز در آئین گشایش این جشنواره گفت: «حدود چهار ماه پیش مدیر اجرایی این جشنواره خانم «سوزانا جاروسوا»، به تهران آمد و آنزمان بود که گفتوگوی ما در فرهنگسرای نیاوران، برای آوردن آثار این جشنواره به ایران شکل گرفت و پیشنهاد شد که حدود چهار ماه این نمایشگاه برپا باشد. همکاری مجموعههای مختلف از جمله کانون پرورش فکری کرمان، باعث شد امروز شاهد دومین دورهی برپایی این نمایشگاه باشیم که پیشتر، اولین دورهی آن را در سنندج شاهد بودیم و امیدواریم بتوانیم قبل از فرا رسیدن ایام محرم، این نمایشگاه را در اهواز نیز برگزار کنیم».
وی خاطرنشان کرد: «آثاری که خواهید دید، برگزیدههای تصویرگران ایرانی و اسلواک هستند و خود شاهد خواهید بود که تصویرگران ایرانی در دنیا حرف زیادی برای گفتن دارند. من که در واحد بینالملل کانون هستم، همواره این را دیدهام که همیشه این ناشران حرفهای کشورهای مختلف هستند که به ایران و کانون پرورش پیشنهاد میدهند که متن کتابهایشان را تصویرگان ایرانی پیاده کنند؛ حال چه ناشر ایرانی آن را چاپ کند و چه در خودِ آن کشور منتشر گردد. برگزیدهی جایزه بزرگ این 25 دوره، و برگزیدههای تصویرگان ایرانی و اسلواک نشان داده که تصویرگران ایرانی جایگاه بسیار رفیعی در این حوزه دارند».
رهنمایی همچنین در صحبتهای خود از جذب تصویرگران کرمانی اعلام حمایت کرد و از روحی خواست تا هنرمندان کرمانی را به کانون معرفی کند تا ظرفیتها و پتانسیلهای آنان بیشتر نمایانده شود و بتوانند آثار خود را در بازار نیز ببیند. او در اینباره تاکید کرد: «به همان اندازه که نویسندهها در حوزهی ارتقاء ادبیات کودک کمک میکنند، تصویرگران نیز به همان اندازه در این مساله نقش دارند. کتابی موفق است که هم متن درست و اصولی داشته باشد و هم تصویرگریِ مناسب و قابل استفاده».
تصویرگران ایرانی باید بیشتر دیده شوند
وحید محمدی، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان نیز در این آئین بر اهمیت سهم هنرمندان حوزهی کتاب و نوجوان در سطوح جهانی تاکید کرد و گفت: «سهم هنرمندان در حوزهی کتاب کودک و نوجوان در سطح کشور و در سطح جهانی باید بیشتر از اینها باشد. وضعیت باید به گونهای باشد که کتاب کودک و نوجوان در سبد اقتصادی و خانوار قرار بگیرد. امید است که چنین برنامههایی بتواند به این مسئله کمک کند».
وی افزود: «خوشبختانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از طریق موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران، همواره شاهد تصویرگری ایران به صورت شاخص در نمایشگاههای بینالمللی بوده است و همواره غرفهی ایران در این نمایشگاهها مطرح بوده است؛ چه اینکه آثارتصویرگران ایرانی در این نمایشگاهها عرضه شود و چه اینکه هنرمندان و تصویرگران ایرانی در آنجا حضور پیدا کنند».
محمدی خاطرنشان کرد: «حضور تصویرگران ایرانی در سطح بینالمللی منجر به ملاقات با ناشران جهانی میشود که بعضا با قراردادهایی نیز همراه است و هنرمندان ما میتوانند در عرصه جهانی هم فعالیت کنند. امیدواریم که هنرمندان تصویرگر ما در کشور ما به سمتی بروند که آثارشان بیشتر دیده شود».
وی اذعان کرد: «متاسفانه تیراژ کتاب در کشور پایین است و در اینکه تصویرگران ما به خوبی دیده نمیشوند تاثیر خود را گذاشته است. امید است که آثار به زبانهای مختلف منتشر شود و تجدید چاپ بشود و نسخههای بیشتری فروش برود؛ چنانچه شاهد هستیم در کرمان هم تصویرگر فعال و خوب کم نداریم».
این نمایشگاه از 24 تا 30 مردادماه جاری در موزه هنرهای معاصر دایر خواهد بود.
نظر خود را بنویسید