گروه اقتصاد ـ مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به بارندگیهای سال آبی جاری در کشور گفت که ایران از یک بحران بزرگ نجات پیدا کرده است.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، محمد حاجرسولیها، ظهر پنجشنبه، سوم مردادماه، در آیین تودیع و معارفه مدیران آب منطقهای و آبوفاضلاب روستایی استان کرمان اظهار کرد: «دربارهی نزولات جوی در سال آبی جاری آنچه که عمدتا در رسانهها آمده، مربوط به حوادث سیل بوده و کمتر به این معجزهای که برای این کشور اتفاق افتاده پرداخته میشود».
وی تصریح کرد: «در پی این بارشها، کشور از یک بحران بزرگ نجات پیدا کرد و 337 میلیمتر بارندگی در مقایسه با بارندگی 167 میلیمتر سال گذشته رقم بسیار خوبی است».
وی با بیان اینکه در کرمان در حالیکه بارش سال آبی گذشته 53 میلیمتر بوده، در این سال آبی تاکنون 173 میلیمتر باران داشتهایم، تاکید کرد: «کشور با بارشهای اخیر از بحرانی بزرگ نجات پیدا کرد».
وی سپس گفت: «در استان کرمان، سدهایی داریم ولی نتوانستیم خطوط انتقال آب را تکمیل کنیم». حاجرسولیها افزود: «در سال آبی جاری، جریان ورودی به سدها در کشور بیش از سه برابر شد و در استان کرمان نیز این میزان، اگرچه از متوسط کشوری کمتر بوده ولی ورودی به سدها دو و نیم برابر شده است». وی ادامه داد: «در چنین شرایطی، حتما باید ضمن تکمیل سدهای استان، در ایجاد سامانههای انتقال آب هم تسریع کنیم». وی با یادآوری وابستگی آب کرمان به منابع زیرزمینی، در عین حال گفت: «از پنج میلیارد و 700 میلیون مترمکعب کسری مخزن که در کشور داریم، بیشترین آن مربوط به استانهای کرمان و خراسان و فارس است».
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران اظهار کرد: «باید مدیریت بر آبهای زیرزمینی را با جدیت انجام دهیم که تاکنون در قالب طرحهای تعادلبخشی و همیاران آب اقداماتی در این زمینه صورت گرفته است».
وی تصریح کرد: «هیچ چارهای نداریم جز اینکه در کنار طرحهای انتقال آب، منابع آب زیرزمینی را نیز مدیریت کنیم».
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران ادامه داد: «شاید محور اصلی کار در کرمان مدیریت بر آبهای زیرزمینی باشد و مدیریت حوضههای آبریز و حل منازعاتی که در رودخانهها و آبخوانها وجود دارد باید مدنظر قرار گیرد».
وی سپس گفت: «در زمان مسئولیتم در دههی هشتاد سه یا چهار شهر در کشور مدنظر ما بود تا برای آن چارهای بیاندیشیم که یکی از این شهرها کرمان بود». وی افزود: «آن زمان، برنامهی کوتاهمدت کرمان، تامین آب از قریهالعرب بود که در یک دورهی سه ساله باید آبرسانی از این محل انجام میشد». وی اظهار کرد: «برنامهی بلند مدت نیز همین طرح انتقال آب بود که دلایل مختلف از کمبود اعتبارات تا مسائل حاشیهای آن را متوقف کرده است». وی تصریح کرد: «باید با همبستگی و یکپارچگی مسائل این طرح را حل کنیم». مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران اضافه کرد: «در این طرح دیگر نمیشود به منابع مالی دولت اکتفا کرد و از تمام راهکارهای موجود برای تامین منابع مالی آن باید اقدام کرد».
وی با بیان اینکه بیش از 90 درصد طرحهای استان کرمان برای تامین آب شرب است، اظهار کرد: «پروژهی سدقدرونی خیلی به درازا کشیده و باید هرچه سریعتر آبگیری شود و آب زمستان امسال را نباید در این سد از دست بدهیم». وی با اشاره به توانمندیهای مهندس رشیدی، مدیرعامل جدید آب منطقهای کرمان یادآور شد: «ایشان در دورهی قبل هم از گزینههای ما برای آب منطقهای بود و امیدوارم به طرحهای آبرسانی سرعت دهد».
حاجرسولیها در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «مسئلهی آب در ایران حل نمیشود مگر اینکه مسئلهی اقتصاد آب حل شود و هیچ راهی جز این وجود ندارد». حاجرسولیها افزود: «اگر اقتصاد آب را حل نکنیم این اقدامات ما مثل یک حرکت لاکپشتی است».
وی اظهار کرد: «با تحقیق دربارهی خیلی از کشورهای دیگر که وضعیتی مشابه ما داشتند متوجه شدم وقتی ارزش ذاتی آب را مدنظر گرفتند بر مدیریت آب و افزایش بهرهوری موفق شدهاند».
به گزارش فردایکرمان، در این مراسم، ابراهیم علیزاده مدیرعامل سابق آب منطقهای تودیع و علی رشیدی جایگزین وی شد. رشیدی که 91 ماه مدیرعامل آبوفاضلاب روستایی استان بوده، صندلی خود را به محمد طاهری سپرد. طاهری اکنون همزمان مدیرعامل آب شهری و روستایی استان کرمان است. این همزمانی مسئولیت در پی تغییری است که در ساختار این دو شرکت آب روستایی و شهری رخ داده که قرار است هر دو در قالب یک شرکت فعالیت کنند. / الف
11459
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران:
بارشها کشور را از بحرانی بزرگ نجات داد
طرحهای آبرسانی به کرمان سرعت گیرد | مشکلات طرح انتقال آب به کرمان را حل میکنیم
نظر خود را بنویسید