گروه جامعه - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان گفت: «بسیاری از مجموعههای مسکونی جدید دچار مشکل هستند چراکه انبوهسازان برای ساخت پروژههای خود از شرکت آب و فاضلاب استعلام نمیگیرند».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی فرمانداری کرمان، طاهری در دیدار با فرماندار کرمان با بیان اینکه پروژههای فاضلاب ، پروژههایی خاص، زمانبر و پرهزینه هستند، افزود: «کار مطالعات شبکهی فاضلاب شهر کرمان در سالهای 71 تا 72 انجام شده در آن زمان چهارراه فرهنگیان محدودهی شهر محسوب میشد و مطالعات از آن مکان انجام شد ».
وی ادامه داد: «ابتدا بهدلیل اعتبارات محدودی که برای اجرای شبکهی فاضلاب داده میشد نقاط مهم مانند مسجد جامع را در اولویت کار قرار دادیم تا آبهای زیرسطحی و فاضلاب جمعآوری و به سمت تصفیهخانه روانه شوند».
طاهری با اشاره به مشکل بیمارستان فاطمه الزهرا(س) گفت: «در مرکز شهرکرمان تقریبا بافت زمین از آب اشباع شده است و چاههای جذبی جوابگو نیستند بیمارستان فاطمه الزهرا(س) هم در همین محدوده واقع و دچار مشکل شده است اما اگر بنا باشد تنها با اعتبارات دولتی کار اجرای شبکهی فاضلاب را انجام دهیم دهها سال اجرای شبکه شهر کرمان به طول خواهد انجامید لذا با چندین هیات سرمایهگذاری داخلی و خارجی مذاکرات و رایزنیهایی صورت پذیرفت که اجرای شبکهی فاضلاب را برعهده گیرند که البته یک گروه سرمایهگذار هم متولی امر شد اما بهدلیل عدم اجرای تعهدات، خلعید شد».
وی افزود: «درحال حاضر قراردادی با یکی از شرکتهای سرمایهگذاری بسته شده که شبکهی فاضلاب شهرهای کرمان، سیرجان و زرند را اجرا کند که در هر سه شهر کار آغاز شده و بناست طی سه تا پنج سال فاضلاب شهر کرمان را به پایان برساند .».
مدیرعامل آب و فاضلاب استان کرمان اضافه کرد: «این قرارداد دو هزار میلیارد تومانی برای یکهزار و 500 نفر اشتغال ایجاد کرده است».
وی با اشاره به مشکل فاضلاب مجموعههای مسکونی نیز گفت: «بسیاری از مجموعههای مسکونی جدید دچار مشکل هستند چراکه انبوهسازان برای ساخت پروژههای خود از شرکت آب و فاضلاب استعلام نمیگیرند».
طاهری ادامه داد: «برای اجرای شبکهی فاضلاب برای بیمارستان فاطمه الزهرا(س) باید شبکه از انتهای جهاد کشیده شود و سپس متصل به بیمارستان شود لذا به احتمال زیاد ابتدای سال آینده خط جهاد تکمیل و کار بیمارستان آغاز خواهد شد».
وی بیان کرد: «کار مطالعات شبکهی فاضلاب غرب کرمان یعنی از ابتدای هتل پارس تا فرودگاه آغاز شده که کاری زمانبر است و پس از آن کار اجرا آغاز خواهد شد».
فرماندار کرمان نیز با اشاره به کمبود آب شهر کرمان خاطرنشان کرد: «در تأمین خدمات و انرژیهایی مانند برق میتوان از سایر ابزارها و انرژیهای نوین بهره گرفت ولی برای تامین آب این امکان وجود ندارد و جایگزینی برای آن نمیتوان پیدا کرد ».
علی بابایی افزود: «با پیگیری و زحمات مسئولین و کارکنان اداره آب و فاضلاب شهری کمبود آب در برخی نقاط شهر کرمان مرتفع شده حتی نقاطی که خارج از محدودهی شهری قرار داشتند و به صورت غیرقانونی از آب برداشت میکردند هم در حال حاضر آبرسانی میشوند».
فرماندار کرمان یادآور شد: «آبهای زیرسطحی و فاضلاب برای شهر کرمان هم فرصت است و هم تهدید. فرصت است چراکه بازیافت آب در شبکهی فاضلاب میتواند برخی مشکلات کمبود آب در صنعت و کشاورزی را تامین کند و از طرفی تهدید است چراکه آبهای زیرسطحی در بافت قدیم و اماکن تاریخی مشکلاتی را ایجاد کرده است».
وی خشک شدن تعدادی از درختان در بلوار جمهوری اسلامی را مربوط به وجود آبهای زیرسطحی و فاضلابی دانست که از زیر برخی ساختمانهای بزرگ در بلوار خارج میشود .
بابایی اضافه کرد: «شهرکهای متعددی در اطراف شهر ایجاد شده است که به دلیل تراکم جمعیتی بالا، چاههای جذبی جوابگوی فاضلاب آنها نیست و مشکلاتی را برای اهالی و محیط زیست پدید آورده است ». /پ
11611
در نشست فرماندار کرمان با مدیرعامل آب و فاضلاب استان کرمان مطرح شد؛
چاههای جذبی در مرکز شهر کرمان جوابگو نیست
انبوهسازان برای ساخت پروژهها از آبفا استعلام نمیگیرند
نظر خود را بنویسید