گروه فرهنگوهنر - فراخوان تصویرگری از آثار مکتوب باستانی پاریزی با عنوان «از پاریز تا پاریس» منتشر شد و در نهایت سه هنرمند برگزیده به پاریس اعزام میشوند.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا سراسری، تصویرگری آثار مکتوب محمدابراهیم باستانیپاریزی موضوع نخستین دورهی جایزهی آینهدار دوران است که دی ماه همزمان با زادروز این استاد، برگزیدگانش را میشناسد.
«از پاریز تا پاریس» عنوان این جایزه است و بر اساس اعلام سیدعباس دعایی مدیر جایزهی آینهدار دوران، علاقمندان تا دوشنبه ٢٩ مهرماه فرصت دارند با ارائهی آثار خود در این رویداد ملی شرکت کنند.
دعایی با بیان اینکه تنها اصل آثار، کار دست، پذیرفته میشوند، گفت: «تکنیک و اندازهی آثار آزاد است و هر هنرمند میتواند از آثار استاد باستانیپاریزی یک تا سه اثر تصویرگری را به دفتر آینهدار دوران ارسال نماید».
وی خاطرنشان کرد: «آثار برگزیده در کتاب آینهدار دوران، از انتشارات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، به چاپ میرسند. همچنین هنرمند برتر امتیاز طراحی جلد کتاب آینهدار دوران را خواهد داشت و سه هنرمند برگزیده، از سوی موزه هنرهای معاصر، جهت سفر پژوهشی، به شهرک بینالمللی هنر پاریس (سیته)، معرفی خواهند شد».
دعایی افزود: «هنرمندان برگزیده، میهمان سفر به کرمان برای دیدار از میراث فرهنگی و زیباییهای این استان میشوند و نیز به هنرمندان برگزیده، پس از نمایش آثار در دانشگاه تهران، لوح تقدیر و گواهی همکاری اهدا میشود».
وی اضافه کرد: «آثار برگزیده در شهر پاریس در نمایشگاه «آینهدار دوران» به یاد استاد باستانیپاریزی با محوریت کتاب «از پاریز تا پاریس»، نمایش داده میشوند و به هنرمندان شرکتکننده در نمایشگاه پاریس، گواهی شرکت در نمایشگاه اهدا میشود».
وی در عین حال گفت با هدف راهاندازی یک گنجینه، آثار برگزیده پس از نمایش، برای ماندگاری و ایجاد نمایشگاه تصویرگری دائمی، برگردانده نمیشوند و در این مرکز فرهنگی، با عنوان هدیه ثبت و ماندگار خواهند شد همچون آثارهنری گروه تصویرگری شرکتکننده در دورهی اردیبهشت ۹۵ که در قالب یک کتاب منتشر شد و تعدادی از اصل آثار به باغموزه نگارستان دانشگاه تهران اهدا شد.
محمدابراهیم باستانیپاریزی تاریخدان، نویسنده، پژوهشگر، شاعر، موسیقیپژوه و استاد دانشگاه تهران بود که در سال ۱۳۰۴ در پاریز متولد شد و در پنجم فروردین ۱۳۹۳ در تهران درگذشت.
بر خلاف عمدهی کتابهای تاریخی که اغلب نثری سرد و سنگین دارند، بیشتر نوشتههای تاریخی باستانی پاریزی پر از داستانها و ضربالمثلها و حکایات و اشعاری است که خواندن متن را برای خواننده آسانتر و لذتبخشتر میکند.
به علاوه کتابهای باستانیپاریزی معمولاً پاورقیهای بسیار مفصلی دارند که گاهی از خود متن هم مفصلتر است.
وی در حوزهی کرمانشناسی حدود ۱۶ جلد کتاب منتشر کرده است و همچنین کتابهای بسیاری در حوزههای پژوهشی و شعر از وی به جا مانده است». /پ
12044
فراخوان جایزه تصویرگری آینهدار دوران منتشر شد؛
نظر خود را بنویسید