گروه جامعه - فرمانده انتظامی استان کرمان رسانهها را پل محکم، امین و مستحکم ارتباطی بین ناجا و مردم دانست و گفت: « اگر امروز پلیس در منازل و قلب مردم حضور دارد نشانهی فعالیت خبرنگاران است که این ارتباط را برقرار کردند».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، سردار عبدالرضا ناظری صبح امروز 23 مردادماه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: «خبرنگاران و اصحاب رسانه معلمان واقعی و اساتید عرصهی جامعه هستند که درس اخلاق، پیروی از قانون و مقررات و درس ایثار و شهامت را به مرم آموختهاند».
وی افزود: «مهمترین درسی که در عرصهی فعلی، خبرنگاران به ملت ایران و ملل مسلمان جهان آموختند درس مقاومت است که ترویج آن سبب شد مردم با مقاومت خود مشت محکمی بر دهان استکبار جهانی و دشمنان یاوهگوی منطقهای نظام مقدس جمهوری اسلامی بزنند».
ناظری با بیان اینکه با گسترش فناوریها، فضای مجازی و شبکههای مجازی در حوزهی امنیت، امنیت ابعاد تازهای به خود گرفته است، خاطرنشان کرد: «در هر کدام از مقولههای امنیت نگاه کنیم این توسعهی فضای مجازی و رسانهای کار را بسیار پیچیده کرده و مسلما در این فضا و شرایط، همکاری اصحاب رسانه بسیار تاثیرگذار وارزشمند خواهد بود».
وی با بیان اینکه رسانهها نقشهای متعددی را در جامعه ایفا میکنند، گفت: «رسانهها با شناخت آسیبهای اجتماعی و گزارش آن به کنشگران اجتماعی در سطح جامعه مخصوصا جوانان، ناهنجاریها را هشدار میدهند و به این سبب میتوان به آنها مهمترین عامل در پیشگیری از وقوع جرایم لقب داد».
فرمانده انتظامی استان کرمان بیان کرد: «رسانهها با ورود به موقع خود و با بیان، شفافسازی و اطلاعرسانی به موقع، نقش مهمی در شناساندن ناهنجاریها به قشر تاثیرگذار جوان دارند».
وی افزود: «نقش رسانهها در تهییج جوانان ما در دوران دفاع مقدس برای حضور به موقع در جبهههای نبرد حق علیه باطل و دوران پس از آن و نیز در موفقیتهای 40 سالهی انقلاب اسلامی بسیار تاثیرگذار بوده است».
ناظری با بیان اینکه در گام دوم نیز انتظار از رسانهها، نقشآفرینی ارزشمند در لحظات حساس و برهههای تاریخیای است که نظام باید به سلامت از آن عبور کند، یادآور شد: «بلوغ نظام مقدس جمهوری اسلامی فرارسیده و حال که توسعهی فناوریها و فضای مجازی، اخلاقیات، فکر جوانان و کانون خانوادهها را هدف گرفته، رسانهها در روشنگری بهتر جوانان و شناساندن آسیبها و کجرویهایی که به ارزشها آسیب میزند نقشی بیبدیلی دارند».
وی اضافه کرد: «ظرفیتهای بسیار زیادی در این حوزه برای ترویج فرهنگ اصیل اسلامی و قانونپذیری وجود دارد».
فرمانده انتظامی استان کرمان ادامه داد: «مهمترین نقش خبرنگاران اطلاعرسانی بیان میشود و یکی از صفات بارز اطلاعرسانی فرازمانی بودن و فرامکانی بودن است و باید زمان خاصی و به موقع خبر را منتشر کرد».
وی بیان کرد: «شفافسازی و تبیین اخبار و مسایل اجتماعی در هر مکان و هر لحظهای وظیفهی اصلی اصحاب رسانه است و اقتداری که امروز در این حوزه جامعهی رسانهای ما دارد برگرفته از موقعیتشناسی و سرعت در انتقال اخبار به موقع و امانتداری در انتشار اخبار است که از صفات ویژهی خبرنگاران است».
ناظری خاطرنشان کرد: «از دیگر وظایف رسانهها ترویج قانونشناسی و کیفرشناسی در جامعه است. بسیاری افراد اگر از قوانین کشور و نیز از کیفر و مجازات قانونگریزی در مسائل مختلف آگاهی داشته باشند به سراغ ارتکاب این جرایم نخواهند رفت کما اینکه بسیاری از مجرمین پس از دستگیری اذعان میکنند از قانون و اقدام مجرمانه و کیفر قانونی آگاهی نداشتند».
وی تاکید کرد: «رسانهها در اقدامی مشترک با پلیس، میتوانند شناخت صحیحی از قوانین به جوانان بدهند».
فرمانده انتظامی استان کرمان اضافه کرد: «هنوز افرادی هستند که برخی اقدامات هنجارشکنانهی خود را جرم تلقی نمیکنند و عملکرد نیروی انتظامی را زیر سوال میبرند اما وقتی متوجه میشوند کار آنها جرم است و پلیس وظیفهی قانونی خود را انجام داده با ما همکاری میکنند».
وی افزود: «علاوه بر اطلاعرسانی و آگاهی جامعه در خصوص قانون و کیفر مجازات، باید فرهنگ قانونپذیری و روحیهی قانونگرایی توسط رسانهها در جامعه ترویج یابد».
ناظری با بیان اینکه خبرنگاران امر به معروف و نهی از منکر را ترویج میدهند، گفت: «رسانهها در حوزهی پیشگیری از جرم نقش ارزشمندی دارند».
وی با اشاره به تشکیل کمیسیون پیشگیری از سرقت در استان، اظهار کرد: «کمیته مقابله را نیز چند روز پیش در دادگستری استان تشکیل دادیم و همهی ظرفیتها برای کنترل جرایم خصوصا جرایم خرد که آزاردهنده است را فراهم میکنیم».
فرمانده انتظامی استان کرمان خاطرنشان کرد: «کار اصلی و مهم در پیشگیری از جرم به عهدهی خبرنگاران است تا با هنر و قلم توانمند خود مردم را آگاه کنند و نیز بتوانیم مسئولسازی کنیم تا همهی سازمانهایی که در پیشگیری از جرم برابر قانون وظیفه دارند نقشآفرینی کنند».
وی افزود: «خبرنگاران میتوانند در زمان وقوع جرم با بیان مواردی که سبب شکلگیری وقوع جرم میشود در پیشگیری نقش داشته باشند».
ناظری با بیان اینکه بعضا وقوع جرایم امواجی را توسط برخی سایتها و شبکهها تولید میکند که مضر است، گفت: «حضور اولیهی خبرنگار و اطلاعرسانی بهموقع و شفافسازی و آسیبشناسی واقعه بسیار مهم است اما در ادامه پرداختن به آن یک موجسازی درست میکند که بعضا قبح جرم را میریزد و خشونت را در اذهان جامعه عادی میکند و ارتکاب آن را ترویج میدهد».
وی تاکید کرد: «پرداختن به خبر در لحظهی خودش مهم است اما تکرار خبر از سایتها و شبکهها و پرداختن برای مخاطبین بیشتر، به عادی شدن جرم کمک میکند».
فرمانده انتظامی استان کرمان افزود: «حضور به موقع و مرحلهی حساس و گاه با تاخیر برخی اخبار را منتشر کردن بسیار مهم است».
ناظری رسانهها را پل محکم، امین و مستحکم ارتباطی بین ناجا و مردم خصوصا در سالهای اخیر دانست و اظهار کرد: « اگر امروز پلیس در منازل و قلب مردم حضور دارد نشانهی فعالیت خبرنگاران است که این ارتباط را برقرار کردند».
وی اضافه کرد: «خبرنگاران سربازان خط مقدم جنگ نرم هستند که نقشآفرینی بسیار خوبی دارند».
12065
فرمانده انتظامی استان کرمان:
نظر خود را بنویسید