گروه اقتصاد ـ نماینده کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: «از نظر بنده هیچ چالشی مهمتر از کمآبی و اولویتی مهمتر از حل مشکل آب در استان کرمان نیست و اولویت استان آب است».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا منطقه کویر، محمدرضا پورابراهیمی افزود: «در حال حاضر وضعیت بحرانی به حدی رسیده است که آب در کرمان برای اولینبار جیره بندی شده و یک محله آب دارد، محلهی دیگر ندارد». وی با بیان اینکه هزار و 300 لیتر آب در ثانیه کمبود داریم، ادامه داد: «برای حل این مشکل چند کار پیگیری شده که یکی، انتقال آب از خارج از استان به کرمان است که بخشی از کار عملیاتی شده و جلو میرود».
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: «مسئلهی دیگر انتقال آب در داخل استان است که به مسائل اجتماعی برخورد کرده است. ما معتقدیم در استان کرمان نمیتوانیم کاری را انجام بدهیم که یک منطقه آباد و منطقهی دیگر، خراب بشود و اگر نظر کارشناسی این است که منطقهای آسیب نمیبیند، محکم ایستاده و طرح انتقال آب داخل استان را اجرا میکنیم». وی افزود: «اما اگر نظر بدهند که منطقهای آسیب میبیند، راضی نیستیم و به صلاح ما نیست. در استان همه باید کنار هم باشیم نه اینکه دعوای شهرستانی راه بیندازیم».
پورابراهیمی یادآور شد: «قرار شده دستگاه قضائی، استاندار و تیم کارشناسی که مورد وفاق گروههای درگیر در این قضیه هستند، دربارهی طرح انتقال آب از صفارود به کرمان نظر دهند که ما تابع کار کارشناسی و علمی هستیم».
وی همچنین گفت: «طرح دیگر برای حل مشکل آب استان، انتقال آب از خلیج فارس بود و این پروژه که برای برخی رویا بود، اکنون عملیاتی شده است».
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: «نیمهی دوم امسال، اولین فاز این پروژه را در شهر سیرجان با حضور رئیسجمهور آغاز میکنیم که سالانه 130 تا 150 میلیون مترمکعب ظرفیت انتقال آب این فاز است».
پورابراهیمی افزود: «سرمایهگذاران این پروژه، شرکتهای ملی مس و صنایعمعدنی گلگهر هستند که براساس مذاکراتی که داشتیم متوجه شدیم در سالهای آینده به میزان حدود 35 میلیون مترمکعب آب مازاد خواهند داشت». وی ادامه داد: «صحبت کردیم مازاد این آب، از سرچشمه به کرمان بیاید و کار انتقال آب برای دوره زمانی کوتاهمدت حداقل برای سال آینده از این طریق عملیاتی شود و توافق اولیه مبنی بر انتقال 40 میلیون مترمکعب آب سالانه است».
پورابراهیمی تصریح کرد: «اگر طرحهای دیگر با تاخیر اجرا شود، این طرح در دسترس ماست و قرار است مطالعات انجام شود و امیدواریم این کار اجرایی شود».
وی ادامه داد: «قیمت این آب بالاست و باید در آینده مردم کرمان آب شرب را از مصارف دیگر جدا کنند. در بسیاری از کشورها نیز وضعیت اینگونه است و باید این فرهنگ حاکم بشود». / الف
نظر خود را بنویسید