گروه جامعه – مدیر کل دامپزشکی استان کرمان از گریدبندی مرغ در کرمان با هدف ارتقای کیفیت گوشت مرغ خبر داد و گفت: «طرح ارتقا کیفیت کشتار مرغ از ۱۴ مهرماه جاری در کرمان اجرا می شود که بر اساس این طرح، خط دوم در کشتارگاههای طیور احداث میشود و گوشت مرغ بر حسب امکاناتی که در کشتارگاه وجود دارد به صورت A، B و A پلاس گریدبندی میشود».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، حسین رشیدی در نشست خبری به مناسبت هفتهی دامپزشکی با بیان اینکه دامپزشکی در سالهای اخیر اقدامات شاخصی را انجام داده است، اظهار کرد: «در مبارزه با بیماریهای دامی اقدامات خوبی صورت گرفته و با برنامهریزیهای انجام شده موفق به مهار بیماریهایی که همواره دغدغهی ما بودند، شدیم».
وی افزود: «بیماری تب برفکی که همیشه خسارت قابل توجهی به دامداریها وارد میکرد با واکسیناسیون به طور کامل تحت کنترل است و کانونهای این بیماری در استان بسیار محدود شده است».
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان خاطرنشان کرد: «بیماری آبله گوسفند و بز، تب مالت و سل گاوی نیز تحت کنترل است و در زمینهی کنترل بیماریهای مشترک نیز پیشرفتهای بسیار خوبی داشتیم».
وی با اشاره بر نظارت بهداشتی دامپزشکی بر فرآوردههای دامی، گفت: «ما بر تولید محصولات دامی شامل گوشت انواع دام، فرآوردههای لبنی، عسل و تخممرغ از قبل از تولید تا مرحلهی عرضه نظارت داریم که این نظارت شامل بازدید مسئولین فنی و انجام آزمایشات مورد نیاز مانند باقیماندهی فلزات سنگین، بار میکروبی و آلودگی به سموم قارچی و نظارت بر پرورش دام در مزارع و کشتار میشود».
رشیدی با بیان اینکه در زمینهی مراکز بستهبندی پیشرفتهای خوبی در استان داشتهایم، بیان کرد: «مراکز بستهبندی استاندارد در سطح استان کرمان تاسیس شده که موادغذایی مثل گوشت در شرایط مناسبی بستهبندی و لیبلگذاری میشود و کد رهگیری دریافت میکند که مشخص باشد محصول در کجا تولید شده است».
وی یادآور شد: «با راهاندازی نرمافزار و سامانههای مرتبط که در دامپزشکی شکل گرفته مانند سامانهی یکپارچهی قرنطینه و پیگیری مواد غذایی، تمام موارد قابل ردگیری است».
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان از مجهز شدن کشتارگاههای دام استان به پیشسردکن خبر داد و افزود: «تمام کشتارگاههای استان به دستگاه پیشسردکن مجهز هستند که بعد از کشتار لاشهی دام به مدت 24 ساعت در پیشسردکن نگهداری میشود تا تغییراتی که از نظر شیمیایی نیاز است انجام و مخاطرات مختلف ازجمله بیماری تب کریمهکنگو برطرف شود».
وی اظهار کرد: «در همین راستا تعدادی از کشتارگاههای سنتی که در بخشها بودند و قابلیت اجرای پیشسرد کن نداشتند تعطیل شدند».
رشیدی با اشاره به بهرهبرداری از کشتارگاه اختصاصی بوقلمون در بردسیر، گفت: «کشتارگاه اختصاصی کبک و بلدرچین نیز طراحی شده و در مرحلهی بهرهبرداری است».
فروش مرغ سبز ممنوع است
وی در ادامه از اجرای طرح ارتقا کیفیت کشتار مرغ از ۱۴ مهرماه جاری خبر داد و خاطرنشان کرد: «بر اساس این طرح خط دوم در کشتارگاههای طیور احداث میشود و گوشت مرغ بر حسب امکاناتی که در کشتارگاه وجود دارد به صورت A، B و A پلاس گریدبندی میشود».
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان ادامه داد: «مرغی که به صورت معمولی پرورش یافته و کشتار میشود دارای گردید B است».
وی با اشاره به توزیع مرغی به نام مرغ سبز و فاقد آنتی بیوتیک در فروشگاههای شهر، توضیح داد: «این نمونه گوشت زیاد مستند علمی نداشت و ما اجازه ندادیم مرغ سبز که تفاوتی با گوشتهای دیگر نداشت با قیمت متفاوت عرضه شود؛ اما گریدبندی مبنای علمی دارد و میتواند دغدغهی کسانی که میخواهند گوشت مرغ باکیفیتی را مصرف کنند برطرف کند، گرید B که پایهی استانداردها است تمام آزمایشات روی آن انجام میشود و مشکلی ندارد اما بقیهی موارد استانداردهای بالاتری دارند».
وی تاکید کرد: «از چهاردهم مهر ماه عرضهی مرغ سبز در استان ممنوع و جمعآوری میشود».
رشیدی با اشاره به کمبود بعضی اقلام دارو و واکسن در استان، اظهار کرد: «با توجه به اینکه نیاز بود مراقبت لازم صورت بگیرد، کمیتهای برای رصد و پایش دارو و واکسن راهاندازی شد برای اینکه این فرآوردهها به میزان مناسب در استان تامین شود و به دست مصرفکننده برسد و این کار به صورت مستمر انجام میشود».
وی همچنین با اشاره به نظارت بر شیرهای خام توزیع شده در سطح استان، گفت: «آزمایش حلقهای شیر که ابتکار استان کرمان است سالها انجام میشود که حتی اگر تا ۲۰ نمونه شیر با هم مخلوط شده باشد، این آزمایش نشان میدهد این آیا شیر مبتلا به تب مالت است یا خیر و اگر جواب آزمایش مثبت باشد، دامداری را شناسایی میکنیم و به دنبال آن با آزمایش دام، نسبت به حذف دامهای آلوده اقدام میکنیم».
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان افزود: «در مبارزه با بیماری آنفولانزای فوق حادپرندگان نیز با انجام اقدامات قرنطینهای از ورود آن به استان جلوگیری کردیم».
وی یادآور شد: «بیماری تب کریمه کنگو نیز که در گذشته مواردی از آن در استان مشاهده شده بود با اقداماتی که در زمان فعالیت کنهها و سمپاشی و آگاهی به دامداران انجام شد در سالهای اخیر در استان معدود شده و خوشبختانه مرگ و میری ناشی از این بیماری نداشتیم».
جمعآوری سگهای ولگرد با سرعت انجام نمیشود
رشیدی در ادامه در خصوص سگهای ولگرد در شهر کرمان و اقدامات دامپزشکی در رابطه با آنها گفت: «یکی از دغدغهها و نگرانیهای ما مربوط به سگهای ولگرد است، وزارت کشور و نمایندگی آن شهرداریها، متصدی مدیریت سگهای ولگرد هستند که جلسات متعددی را در این رابطه پیگیری کردیم و در کارگروه بهداشت و سلامت استانداری و معاونت عمرانی استانداری و شهرداری مطرح شده است».
وی با بیان اینکه دامپزشکی اعلام کرده که این سگها باید جمعآوری شوند، ادامه داد: «در حال حاضر شهرداری با مراکز بخش خصوصی که جمعیتهای حامی حیوانات هستند قراردادهایی را دارند که باید این سگها را جمعآوری و در مراکزی نگهداری کنند تا آن سگهایی که قابل استفاده هستند و میتوانند به عنوان سگ نگهبان یا سگ خانگی نگداری شوند بعد از انجام دورههای درمانی و انجام واکسیناسیون به افراد منتقل میشوند و سگهایی که قابل استفاده نیستند به شیوههایی که در دستورالعمل مربوطه است حذف شوند».
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان بیان کرد: «این کار آنطور که ما انتظار داریم با سرعت بالا انجام نمیشود، پیگیری کردیم اما متصدی اصلی این کار شهرداری است که دنبال میکنند و اخیرا جلساتی را داشتند و ظاهرا برنامههایی را در این خصوص تدارک دیدند».
وی افزود: «وظیفهی دامپزشکی واکسیناسیون سگهای نگهبان، گله و خانگی علیه بیماری هاری است که این کار انجام میشود و ما هر ساله تعداد 12 هزار قلاده سگ نگهبان و گله را علیه بیماری هاری واکسیناسیون میکنیم و سگهای خانگی نیز با مراکز مایهکوبی بخش خصوصی دامپزشکی تحت پوشش قرار گرفتند و از این نظر نگرانی وجود ندارد». /پ
نظر خود را بنویسید