گروه اقتصاد – بخشنامههای متعدد صادراتی، مشکل بازگرداندن ارز به کشور از طریق سامانه نیما و ثنا، تصمیمات نادرست ارزی و ... به یکی از مشکلات جدی صادرکنندگان در سال گذشته تبدیل شده بود و این مساله حتی بر کاهش میزان صادرات برخی محصولات تاثیر گذاشت اما حالا رئیس کمیسیون بازرگانی اتاق کرمان در نشست بررسی مشکلات صادرکنندگان جنوب استان کرمان از معرفی 25 صراف برای بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور توسط بانک مرکزی خبر داد.
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، رئیس کمیسیون بازرگانی اتاق کرمان از تصمیم این کمیسیون برای بررسی مشکلات صادرکنندگان و فعالان اقتصادی شهرستانهای استان در نشستهایی جداگانه و با توجه به نوع محصول و کالای صادراتی و بازارهای مدنظر خبر داد.
محمدعلی محمدمیرزائیان افزود: «در کمیسیون بازرگانی کمیتههای صادرات، ارز و بورس، تحلیل بازار، بازرگانی داخلی و واردات، صادرات، برند و بستهبندی را تشکیل دادهایم و برای پیگیری مسائل فعالان اقتصادی در حوزههای مختلف برنامهریزیهایی صورت گرفته است».
وی ادامه داد: «همچنین در یک ماه آینده دورهی آموزشی برگشت ارز حاصل از صادرات با حضور نمایندگان کانون صرافان ایران برای صادرکنندگانی که به تازگی وارد این عرصه شدهاند، برگزار خواهد شد».
محمدمیرزائیان، با بیان اینکه بانک مرکزی 25 صراف را برای بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور، معرفی کرده است، گفت: «عدهای میگویند به دلیل مشکلات ارزی صادرات انجام نمیشود که امیدواریم برگزاری دورههای اینچنینی بتواند از دغدغه و نگرانی صادرکنندگان بکاهد».
رئیس دفتر اتاق کرمان در جیرفت نیز در ادامهی این نشست با بیان اینکه مجموعهی اتاق بر حمایت از بنگاههای کوچک و متوسط به ویژه در پروسهی بازاریابی، فروش و بستهبندی تاکید دارد، گفت: «خوشبختانه محصولات کشاورزی تولید شده در جیرفت قابل صادرات و رقابت هستند و بازارهای فروش این محصولات نیز مشخص است».
عباس جبالبارزی، با اشاره به اینکه تشکیل و فعال شدن شرکت مدیریت صادرات در جیرفت و جنوب استان بسیار ضروری و مهم است، افزود: «باید بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط، مدیریت سیستم حرفهای، وجود سیستمهای شفاف مالی، بازاریابی برای فروش، اتصال به هلدینگهای بزرگ صادراتی و آموزش را در دستور کار قرار دهند».
وی اظهار کرد: «باید در برنامهی کوتاهمدت مشکلات مربوط به صادرات محصولات سال زراعی جاری را حل کرد و سپس در بلند مدت برای صادرات و ظرفیت تولید و حملونقل و سایر موارد این حوزه برنامهریزی کرد».
گفتنی است در این نشست مقرر شد نشستی با حضور اعضای تشکلهای تخصصی جنوب استان برگزار و در مورد تمایل و نحوهی مشارکت آنها در شرکت مدیریت صادرات، بررسیها و نظرسنجیهایی صورت گیرد. همچنین جمعآوری اطلاعات مرتبط با صادرات محصولات کشاورزی جنوب، برگزاری نشست با استاندار کرمان با موضوع ثبات صادرات این محصولات و سپس طرح مسائل جمعبندی شده در نشستی با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و یا معاون وی، ازجمله مصوبات دیگر این نشست بود.
همچنین مقرر شد بانک کشاورزی جنوب، ملاک ارائهی تسهیلات صادراتی به صادرکنندگان را بر اساس اظهارنامهی صادراتی و گواهی مبدا سال 96 صادرکنندگان و نامهی اهلیت صادرکنندگان برای سال 97 که توسط اتاق ارائه میشود، در نظر گیرد. همچنین انجام مکاتبات لازم با سازمان استاندارد در خصوص افزایش تناژ محمولههای صادراتی برای ارائهی گواهی در مورد محصولات پسته و خرما توسط کمیسیون بازرگانی و کمک به فعالتر شدن دفتر استاندارد جنوب، نیز در این نشست به تصویب رسید. /پ
13658
مشکلات صادرکنندگان جنوب استان کرمان بررسی شد
نظر خود را بنویسید