گروه فرهنگوهنر - هفتمین کنگره ادبیات پایداری ۱۷ مهرماه در کرمان برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، دبیر علمی هفتمین کنگره سراسری ادبیات پایداری با اعلام این خبر گفت: «اعتقاد ما بر این بود که ادبیات پایداری ما قوی است و قویترین ادبیات پایداری دنیا را داریم».
احمد امیریخراسانی در نشست خبری هفتمین کنگره ادبیات پایداری اظهار کرد: «به تاریخ ایران که نگاه میکنیم سراسر درگیریها، مظلومیتها، ویرانی و... بوده است و همیشه ایران از نظر سوقالجیشی در یک شاهراه حوادثی قرار گرفته و گرفتار هجوم بیگانگان و استبداد داخلی بوده است».
وی بیان کرد: «از طرف دیگر حکما، شعرا و نویسندگانی داریم که این مجموعه حوادث را نگاشتهاند چه در قالب نثر و نظم و اینها در گنجینهها و کتابخانههای ما گذاشته شده است و نباید نسل امروز ما با آن بیگانه باشد».
دبیر علمی هفتمین کنگره سراسری ادبیات پایداری با اشاره به تجربهی هشت سال دفاع مقدس و ایثار و از خودگذشتگی رزمندگان افزود: «ما یک ادبیات در طول قرون گذشته داشتیم و هم ملموس در دورهی خود بودهایم که نمایش آن به مخاطب را یگ گام مثبت در این زمینه دانسته و به فکر کنگره ادبیات پایداری افتادیم».
امیریخراسانی از برگزاری اولین کنگره ادبیات پایداری در اسفند ۸۴ خبر داد و گفت: «بعد از آن مقرر شد که این کنگره هر دو سال یکبار برگزار شود و دبیرخانه دائمی آن هم در کرمان باشد که دو ستون بزرگ بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و دانشگاه شهید باهنر کرمان را دارد».
وی با بیان اینکه امسال هفتمین کنگره را چهارشنبه ۱۷ مهرماه برگزار خواهیم کرد، اظهار کرد: «البته طبق روال قرار بود که در اسفند ماه ۹۷ برگزار شود اما چون مصادف با کنگره سرداران شهید استان کرمان شد به تعویق افتاد».
دبیر علمی هفتمین کنگره سراسری ادبیات پایداری با اشاره به همزمانی برگزارین کنگره با ایام اربعین و همچنین دفاع مقدس یادآور شد: «سرچشمهی همه ایستادگیها، پایداریها و مقاومتها به ویژه در هشت سال دفاع مقدس ادبیات کربلا است و این اماکن مقدسه تنفسگاه ادبیات پایداری ما هستند».
امیریخراسانی بیان کرد: «یک وجه تمایز این کنگره با دیگر کنگرهها این است که خمیرمایهی آن دانشگاهی و تحقیقاتی است یعنی سمت و سوی این مقالات دانشگاهی است تا از جنبههای پژوهشی برخوردار باشد».
وی گفت: «پس از پایان مرحلهی داوری مقالاتی که نمرهی قبولی را گرفتهاند، مقالات برتر به عنوان سخنرانی انتخاب شده و بقیه برای چاپ در مجموعهی مقالات فرستاده میشوند که این مجموعه مقالات تحت عنوان نامهی پایداری شکل گرفته است که ما ششمین نامهی پایداری را در دو جلد که مربوط به کنگرهی ششم است به چاپ رساندهایم و امسال هفتمین نامهی پایداری را به چاپ خواهیم رساند».
امیریخراسانی بیان کرد: «۵۰ مقاله به دبیرخانه ارسال و داوری شدهاند و از این مجموعه ۲۵ مقاله برگزیده شد و محور مقالات کنگره هفتم ادبیات تطبیقی ایران و جهان در زمینهی پایداری است و متون خارج از کشوری که در زمینهی پایداری کار شده و متون داخل کشور در این زمینه با هم تطبیق داده شدهاند».
وی افزود: «به این فکر افتادیم که ادبیات پایداری که به مثابه گنجی برای خودمان است را دانشگاهی کنیم لذا تلاش شد که رشتهی ادبیات پایداری برای اولین بار درکرمان در دانشگاه شهید باهنر در دورهی کارشناسی ارشد، گرایش ادبیات پایداری دائر کنیم و الان حدود 30 دانشگاه و مراکز علمی آموزشی، گرایش ادبیات پایداری را در دورهی ارشد دایر کردهاند».
جهان تشنۀ ادبیات پایداری است
محمدمهدی ابوالحسنی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان کرمان گفت: «سردار سلیمانی علمدار جبهه مقاومت و افتخار کرمانیها است و جریان مقاومت جهانی مدیون حاجقاسم است».
وی با بیان اینکه رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور سخنران کنگره ادبیات و پایداری است، خاطرنشان کرد: «انعکاس کنگره ادبیات پایداری در رسانه ملی محدود است».
نیره عسکری عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز اظهار کرد: «باعث افتخار دانشگاه شهید باهنر است که در زمینهی ادبیات پایداری همکاری دارد دانشگاه شهید باهنر شاید جزو معدود دانشگاههای برخواسته از وقف است».
وی اظهار کرد: «جهان تشنهی ادبیات پایداری است و جا برای کار در این زمینه زیاد است و با توجه به نیاز جهان به این نوع ادبیات، باید توجه ویژهای به دانشجویان این رشته صورت گیرد». /پ
*عکس: ایرنا کرمان
نظر خود را بنویسید