گروه اقتصاد - نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یکی از ظرفیتهای بازار سرمایه این است که محصولات را استانداردسازی میکند، گفت: «اگر بتوانیم بورس کالایی را در کشور فعال کنیم بخشی از حوزهی فعالیت سازمان استاندارد نیز در این حوزه عملیاتی میشود و یک ساختار جدید شکل میگیرد».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، محمدرضا پورابراهیمی در مراسم روز استاندارد و تجلیل از نمونههای این حوزه در کرمان، اظهار کرد: «در شرایطی که ما در وضعیت اقتصادی خاصی هستیم و با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اتکا به توانمندی داخلی، ضرورت رسیدن به شاخصهایی که بتواند محصول و خدمات را بر اساس ضوابطی که همزبانی مشخصی با سطح منطقهای و بینالمللی داشته باشد، تعریف کند نسبت به گذشته دو چندان است».
وی افزود: «در شرایط کنونی و با توجه به تحریمها، یکی از حوزههای مهم، مدیریت بازار ارز است که چگونه واردات و صادرات کالا را انجام دهیم تا هم در صادرات مسیر حرکت خود را دنبال کنیم و هم در واردات بتوانیم با رویکرد توان داخلی، جایگزین وارداتی باشیم که ارز را از کشور خارج میکند و اشتغال را برای خارج از کشور فراهم میکند».
پورابراهیمی با بیان اینکه سال گذشته بر اساس تصمیم اتخاذ شده از هفتهزار کد کالایی که وارد کشور میشد، واردات حدود یکهزار و 400 قلم کالا ممنوع شد، بیان کرد: «بعضی از این کالاها غیرضروری بود و بعضی نیز ظرفیت تولیدش در کشور وجود داشت».
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پس از این تصمیم کالاهای زیادی در داخل کشور تولید شد، ادامه داد: «خیلی از تولیدات ما علیرغم اینکه برای اولین بار ساخته میشود تقریبا توانسته مجوزهای لازم را اخذ کند و ما میتوانیم در کنار تولید، امکان صادرات این محصول را نیز به کشورهای منطقه فراهم کنیم».
وی با اشاره به اصلاح قانون جدید استاندارد، یادآور شد: «ظرفیتهای جدیدی که در این قانون تعریف شده هم تعامل و همراهی بخش خصوصی را فراهم کرده و هم ماموریتهای سازمان استاندارد را در کشور افزایش داده است که بتواند به ارتقا توانمندیهای اقتصادی در داخل کشور کمک کند».
پورابراهیمی با بیان اینکه درصد بسیار کمی از کالاها شامل موارد استاندارد است، گفت: «این استانداردها باید به تدریج افزایش یابد و در بحث کالاهای ضروری بتواند یک الگو و فرهنگ شود و کشور را در سطح قابل قبولی از توانمندی قرار دهد».
وی با بیان اینکه در سازمانهایی که خودشان استاندارد را تعریف و اجرا میکنند معمولا پارادوکس ایجاد اشکال میشود، بیان کرد: «تدوین استاندارد باید در جایی انجام شود که محل اجرای آن متفاوت است بنابراین باید تفکیک ساختار تدوین استاندارد از ساختار نظارت بر عملیات اجرای استاندارد در کشور باشد تا پارادوکس ایجاد نکند».
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سالها در صادرات محصولات کشاورزی مشکلاتی با حوزهی استاندارد داشتیم که اخیرا فعالان این حوزه از عملکرد استاندارد در رابطه با حل مشکلات ابراز رضایت داشتند، گفت: «استاندارد وظیفهی تطبیق قانون با محصول یا کالای ارائه شده را انجام میدهد اما در برخی موارد سازمانها برای اینکه بتوانند مسیر حرکت را برای اهداف نهایی در نظام اجرایی کشور دنبال کنند لازم است پیشنهاداتی را ارائه کنند».
پورابراهیمی اظهار کرد: «سازمان ملی استاندارد باید همزمان با وظایف ذاتی خود که انجام میدهد به مجموعههای بخش خصوصی کمک کند که چگونه با مشورت سازمان استاندارد در رسیدن به اهداف و مجوزها و اقدامات موفقتر باشند».
وی با بیان اینکه مشکل آفلاتوکسین یکی از دغدغههای فعالان صادرات بوده است، یادآور شد: «خطاهای فاحشی بعضی از صادرکنندگان قلابی در استان انجام دادند که آبروی صادرکنندگان واقعی و باکیفیت را تحت تاثیر قرار دادند و هنوز ما در بازار دنیا هزینهی آنهایی را میدهیم که به واسطهی عدم نظارت یا صادرات غیرقانونی، بازار را تحت تاثیر قرار دادند که این دغدغهها میتواند با همراهی برطرف شود».
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ظرفیتهای محصولات را باید از طریق ساختارهای جدید مانند بازار سرمایه پیگیری کنیم، گفت: «یکی از ظرفیتهای بازار سرمایه این است که محصولات را استانداردسازی میکند».
وی بیان کرد: «اگر میگوییم پسته وارد بورس شود یعنی استانداردهای پذیرش، با توجه به نگرانیهایی که در سازمان استاندارد داریم یک سازمان متولی دیگر قبل از استاندارد، مسیر حرکت را تعریف میکند».
پورابراهیمی خاطرنشان کرد: «اگر بتوانیم بورس کالایی را در کشور فعال کنیم بخشی از حوزهی فعالیت سازمان استاندارد نیز در این حوزه عملیاتی میشود و یک ساختار جدید شکل میگیرد». / الف
نظر خود را بنویسید