گروه فرهنگوهنر – عبدالرضا قراری، رئیس خانۀ هنرمندان کرمان شامگاه جمعه ۱۹ مهرماه در مراسم افتتاحیۀ هنرکدۀ تئاتر «میم» در ایراد سخنرانی خود با تأکید بر نیاز جامعه به نیروهای ماهر، رقابت در حوزۀ هنر را به مراتب دشوارتر از زمینههای دیگر علمی و ادبی قلمداد کرد. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری فردایکرمان، وی گفت:«امروز، به نسبت سنوات گذشته میبینیم که فعالیتهای هنری بسیار گسترده شدهاند، امروز در هر گوشۀ شهر که نگاه کنید میبینید فعالیتهای هنری به واسطۀ توسعۀ موسسات در حال گسترش است و جمعیت جوان استان و کشور ما اقبال ویژهای به هنر دارند. مهمترین شاخص توسعۀ انسانی برای تحقق آرزوهای این نسل، آموزش است. بیشک این مراکز هستند که میتوانند جوانان ما را به اهدافی که دارند برسانند و اینکه چگونه آنها به این تشخیص برسند که مسیری که انتخاب کردهاند درست است یا خیر».
وی افزود:«ما در جامعهمان در هر زمینهای احتیاج به نیروی ماهر داریم. روزگاری نسبت هنری به واسطۀ آموزش سینه به سینۀ استادان منتقل میشد. متاسفانه تاریخ هنر ما به آن شکل خودش مدون نیست ولی از دهۀ 20 که بیشتر در خاطرۀ جمعی ما هست و رسانهها نیز بودهاند میبینیم که آموزش هنر رویکرد متفاوتی پیدا کرده و نیروهایی که به واسطۀ تشخیص اساتید و آموزشهای درست به جامعه معرفی شدهاند راه بلوغ خود را در این مسیر پیدا کردهاند. ما خط سیر رشد شناخت، آموزش و تحویل نیروهای ماهر را طی کردیم که امیدواریم با وجود این موسسهها ادامه پیدا کند. خیلی مهم است که کسانی که به این مراکز پا میگذارند تصمیم خود را بگیرند و به این تشخیص برسند که جایگاهشان در این مسیر هست یا نه. خانواده و اجتماع هم باید در کنار این رسانهها به شناخت درستی از هنر برسند».
قراری ادامه داد:«متاسفانه تلقیای که در هنر در حوزۀ اقتصاد و معیشت وجود دارد در جامعه و خانوادۀ ما تلقی درستی نیست و ما خودمان هم زمینۀ این تلقی را درست به وجود نیاوردهایم؛ ما سالها جوانانمان را به سمتی سوق دادیم که ساختار وجود و بنیاد و استعدادشان نبوده بعد از آنها توقع داشتیم به جایگاههایی برسند که میبایست برسند. اما جهان رقابت در هنر به مراتب سختتر است؛ شما اگر به پزشکی نگاه کنید میبینید که از هر چند نفر یک نفر پزشک میشود. اما این ماجرا در حوزۀ هنر 300 درصد سختتر است. فکر نکنیم یک حوزهای مثل پزشکی، مهندسی، علوم قضایی و علوم انسانی به ظاهر به تعداد آماری سهلالوصولترند. دنیای هنر سختتر است چراکه اولا شما باید مهارت و تکنیک داشته باشید و بعد از آن، آگاهی و اندیشه. این دو مورد آخر در بسیاری از حوزههای دیگر به کار نمیآیند».
او خاطرنشان کرد:«امیدواریم که این آموزشگاهها محکم در این عرصه گام بردارند و توانایی برای پرورش جوانانی که آرزوی ورود به مسیر هنر را دارند فراهم کنند. ما از مشورت با هم چیزی را از دست نمیدهیم. این ویژگی که امروز چندین آموزشگاه مثل این آموزشگاه در استان کرمان وجود دارد باعث میشود عزیزان همسن با هم گفتوگو کنند و نقاط قوت و ضعف خود را بشناسند. با تفکر جزیرهای نمیتوان به تکامل رسید و هزینههای زیادی را باید برای عبور از حفرههایی که به وجود خواهد آمد پرداخت. امید که این موسسه با شعار فروغ و پختگی که دارد، در همین مسیر ادامه دهد».
گفتنی است، هنرکدة تئاتر «میم» توسط سپهر دارابیزاده، پردیس مسرور و نسیم توانایی به صورت مشترک بنیان نهاده شده است. این نهاد آموزشی و هنری با تنوعی از رشتههای حوزهی تئاتر و مرتبط با آن، شامل: بازیگری، نمایشنامهنویسی، فیلمنامهنویسی، کارگردانی، گویندگی، اجرای صحنه، صداپیشگی، نمایش خلاق، مکاتب ادبی، نقدادبی و نمایش عروسکی آغاز به کار کرده است.
همچنین در این مراسم محمدرضا علیزاده، زهرا استاد نارویی و علی کهن به ایراد سخنرانی پرداختند. /م
13925
رئیس خانۀ هنرمندان کرمان در مراسم افتتاحیۀ هنرکدۀ تئاتر «میم»:
رقابت در حوزۀ هنر به مراتب سختتر است

نظر خود را بنویسید