گروه جامعه - رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه عدم وجود یک برنامهی جامع برای گردشگری استان، باعث شده ضعفها پوشش داده نشوند، گفت: «به نظر میرسد برای بهرهبردن از همهی ظرفیتهای گردشگری استان، شناخت کلی و یا ارادهی جدی وجود ندارد که در این رابطه باید بر روی تهیه و تدوین طرح جامع گردشگری استان متمرکز شویم».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، سیدمهدی طبیبزاده در نشست کمیسیون گردشگری و صنایعدستی اتاق کرمان با حضور مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اظهار کرد: «گردشگری میتواند از بخشهای مهم جذب منابع ارزی و محور اصلی توسعهی صادرات استان باشد که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد».
وی با اشاره به اینکه صادرات از گمرکات استان در شش ماههی نخست سال جاری 264 میلیون دلار در حوزههای کشاورزی، صنعت و معدن و... بوده، افزود: «اگر صادرات محصولات و کالاهای استان از سایر گمرکات را نیز به آمار صادرات از گمرکات استان اضافه کنیم مجموع صادرات استان 500 میلیون دلار خواهد شد که این میزان صادرات به معنای تلف کردن منابع است».
طبیبزاده ادامه داد: «اگر یارانههای اختصاصیافته به بخشهای مختلف را حذف کنیم درآمدهای ناشی از صادرات بسیار کم خواهد بود و به همین دلیل گردشگری میتواند به عنوان حوزهای کمهزینه و ارزان نسبت به سایر بخشها، درآمدها را افزایش دهد».
وی به نبود مجتمعهای بینراهی مناسب به عنوان مشکلی که از سال 1352 تاکنون در استان وجود داشته، اشاره و بیان کرد: «وجود نداشتن یک برنامهی جامع برای گردشگری استان، باعث شده ضعفها پوشش داده نشوند».
رئیس اتاق کرمان خاطرنشان کرد: «باید در استان متناسب با نیاز گردشگران تجهیزات، زیرساختها و خدمات را تکمیل و ارتقا داد تا بتوان حضور گردشگران بیشتری را شاهد بود».
وی اظهار کرد: «به نظر میرسد برای بهره بردن از همهی ظرفیتهای گردشگری استان، شناخت کلی و یا ارادهی جدی وجود ندارد که در این رابطه باید بر روی تهیه و تدوین طرح جامع گردشگری استان متمرکز شویم».
رئیس کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق کرمان نیز گردشگری را یک حوزهی پولساز و اشتغالزا بیان کرد و گفت: «امیدواریم تشکیل وزارت گردشگری و پس از آن حضور وزیر گردشگری در اولین سفر استانی خود در کرمان بتواند زمینهی فعالیت و رونق بیشتر حوزهی گردشگری در کشور و استان شود».
محمدرضا بهرامی، از نظارت قوه قضائیه بر وزارت گردشگری به عنوان یک اتفاق خوب در این حوزه سخن گفت و افزود: «با رصد مداوم شرایط حاکم بر گردشگری و ارائهی اطلاعات شفاف و دقیق در خصوص این شرایط، تهیهی فرصتهای سرمایهگذاری حاوی اطلاعات لازم، بررسی وضعیت زیرساختها، شرایط بازار و ارزیابی اقتصادی، به کارگیری اعتبارات دولتی به عنوان مکمل سرمایههای بخش خصوصی برای ایجاد زیرساختهای لازم، تلاش برای تسهیل اخذ مجوزهای لازم و تسهیل اعطای وامهایی با بهرهی پایین، میتوان چشمانداز خوبی را در گردشگری شاهد بود». /پ
14065
رئیس اتاق کرمان:
نظر خود را بنویسید