گروه فرهنگوهنر – محمد لطیفکار، مدیرمسئول و سردبیر فردایکرمان، به بهانهی اختتامیهی دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی در کرمان، یادداشتی در کانال شخصی خود در تلگرام منتشر کرد و از استقبال حاضرینِ در مراسم از موسیقی زیبای هرمزگان خبر داد؛ این یادداشت را بخوانید:
«در مراسم اختتامیهی جشنواره موسیقی نواحی که شامگاه یکشنبه در کرمان برگزار شد، میتوانم بگویم تم کلی آهنگهای شاد و غمناک که اجرا شد به تقریب پنجاه پنجاه بود. اگر غیر از این بود جمعیت حاضر در سالن نمیتوانست چهار ساعت دوام بیاورد.
در اینکه تم کلی موسیقی نواحی ایران غمناک است تردیدی ندارم. بهخصوص که رشد و بالندگی این نوع موسیقی غالبا در مناطق مرزی و نقاط محروم رخ داده است.
برای اینکه بدانیم این غم و اندوه از کجا آمده است؛ قطعا مطالعهی مفصلی لازم است. اما اجمالا میتوانم به نوع زندگی و شرایط معیشت و امنیت مردم نواحی مختلف ایران اشاره کنم. تاریخ هم میگوید زندگی مردم این نواحی در دورههای مختلف غالبا آسان و امن نبوده است.
دربارهی ریشههای تاریخی و فرهنگی این موسیقی و گرایش غالب آنها که رنجهای زندگی مردم نواحی را واگو میکنند، البته اهل فن و صاحبنظران باید در اینباره پژوهش و اظهارنظر کنند.
با اینحال، مردم بهطور کلی به دنبال موسیقی شاد هستند. در هر چهار روزی که جشنواره موسیقی نواحی در کرمان برگزار شد، شاهد بودم هر بار که آهنگ شادی نواخته میشد، جمعیتی که در سالن حضور داشتند، آشکارا واکنشهایی حاکی از سرور و شادمانی از خود نشان میدادند. و حال و هوای نشست به کلی تغییر میکرد.
چون بنای من در این یادنوشتها، تاکید بر مختصرنویسی است، بیشتر از این، در این باب سخنی نمیگویم. این چند نکته را هم نوشتم تا بگویم اجرای گروه کیدی از استان هرمزگان و حضور خالو قنبر راستگو روی صحنه در شب اختتامیه فوقالعاده مورد استقبال قرار گرفت. در واقع، خالو قنبر با آن نی جفتیاش و بانوان نوازندهای که او را همراهی میکردند یک اجرای پرخاطره را در کرمان رقم زدند.
حالا که جشنواره رقابتی نبود، اما اگر واقعا قرار بر انتخاب آثار برتر جشنواره باشد، بهنظرمن فارغ از داوری اهل فن، شایسته است آثار مورد علاقهی مردم نیز شناسایی و معرفی شوند». /پ
نظر خود را بنویسید