گروه جامعه ـ رئیسجمهور روحانی دربارهی شرایط کنونی کشور و برنامههای دولت توضیحاتی داد.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی در دومین روز سفر خود به استان کرمان، در نشست شورای اداری استان با بیان اینکه پیامبر و قرآن او حق بود، اظهار کرد: «نکتهی مهم این است که طبق فرمایش قرآن، باطل از بین رفتنی است و امید و توانمندی روحی و معنوی که قرآن به ما میدهد میگوید باطل ماندنی است شاید چند صباحی سرو صدایی کند ولی نمیماند اما آنچه میماند حق است و همهی آرزوی ما این است که در مسیر حق حرکت کنیم».
وی افزود: «امیدوارم در این هفته وحدت و همدلی بتوانیم از این فضای معنوی به خوبی برای خدمت به خلق استفاده کنیم؛ اگر حاصل عمر ما خدمت به مردم و یا اگر خدا توفیق داد هدایت یک انسانی بود همین، برای ما کافی است».
وی با اشاره به یک حدیث از پیامبر ادامه داد: «پیامبر (ص) به حضرت علی (ع) فرمود اگر یک نفر را بتوانی هدایت کنی از همهی دنیا مهمتر است. خیلی مهم است که ما از این فضا درست استفاده کنیم. نومید کردن مردم بسیار آسان است. تخریب بسیار آسان است آبروی یک نفر را بردن بسیار آسان است اما چه کسی میتواند این آبرو را برگرداند؟آبرویی که رسانهای، فردی، تریبونی از یک فرد یا یک جمع میبرد را چهطور میتوان برگرداند؟».
وی گفت: «اینکه در میان مردم تزلزل فکر و تشویش اذهان ایجاد و مردم را نسبت به آینده نگران کنیم و بخواهیم بگوییم راهی که شما انتخاب کردید درست نبوده و آنچه من میگویم درست است؛ استکبار این است و از این، استکبار بالاتر نداریم که یک جمع به یک ملت بزرگ بگوید شما همه اشتباه میکنید و ما حرف درست را میزنیم!».
وی با بیان اینکه کار ابلیس هم همین بود و در برابر حق سر فرود نیاورد و گفت که من بهترم! افزود: «تمام مسیری که قرآن برای ما ترسیم میکند این است که در برابر حق سر فرود بیاوریم؛ اسلام و انقلاب اسلامی و عزت مردم ایران و احقاق حقوق مردم و ایستادگی در برابر فشار بیکانگان و وحدت و نشاط مردم هم حق است، دروع نگفتن و تهمت نزدن هم حق و لازم است».
اتفاقی بینظیر در تاریخ انقلاب رخ داده است
وی سپس با بیان اینکه شما میدانید ما در شرایط عادی و سادهای در کشور نیستیم و شرایط بسیار سخت و پیچیده است، اظهار کرد: «در این 41 سال انقلاب، سختترین سالها همین روزها و ماههای اخیر بوده است».
وی با طرح این سوال که در این 41 سال، چه زمانی بوده که برای فروش نفت و حرکت یک کشتی نفتکش از ایران به دنیا این همه مشکل پیدا کرده باشیم؟ توضیح داد: «یکبار در جنگ تحمیلی بعثیها علیه ایران و در سال 64 دو هفته نفت ما قطع شد. به این دلیل که خارک بمباران شدید شد و برای اولینبار در تاریخ انقلاب، دو هفته فروش نفت ما قطع شد و دیگر هم تکرار نشد. من از مرحوم آیتالله هاشمیرفسنجانی که فرمانده جنگ بودند یاد میکنم. بعد از بمباران، فردای آن روز به خارک رفتیم و همان حادثه باعث شد که مسئولان عالی کشور تصمیم به تشکیل ستاد پدافند کل کشور را تشکیل دهند تا این حادثه دیگر تکرار نشود. این تشکیلات در آبان 64 به وجود آمد و با تلاش رزمندگان، آن حادثه تکرار نشد. جز آن، کِی بوده فروش نفت این همه مشکل داشته باشد؟».
روحانی افزود: «کسی که خیلی به مسائل بودجه و اقتصاد کشور آشنا نباشد ممکن است بگوید نفت را نفروشید، بعدا میفروشیم! با این طرز فکر، همهی معادن را هم میشود بست و بعدها استفاده کرد. زمینهای کشاورزی را هم میتوان مهر و موم کرد بعدا استفاده کرد. اما منابع بزرگ خدادادی برای استفاده است. در بستن و تخته کردن و قفل کردن که هنر نیست، باز کردن هنر است».
وی یادآور شد: «در سال 90 و 91 که تحریم به نفت فشار وارد کرد و فروش نفت مقداری کاهش یافت و بعد از برجام نفت آزاد شد و از یک میلیون بشکه به دو میلیون و 800 هزار بشکه رسیدیم. بعد از تحریم، همهی چاههایی که بسته بود باید باز و تعمیر و آماده میشد؛ برای این کار، 800 میلیون دلار هزینه کردیم تا چاهها مجدد وارد مدار شود».
رئیسجمهور با بیان اینکه در سال 95 بالاترین فروش نفت را تا دو میلیون و 800 هزار بشکه فروختیم و این سال، بالاترین رشد اقتصادی ایران در سطح جهان بود، ادامه داد: «وقتی نفت استخراج نمیشود دوباره به خط آوردن آن مشکلاتی دارد. کار به مسائل فنی ندارم ولی وقتی کشور با فروش نفت مشکل مواجه میشود چهطور باید کشور را اداره کرد؟».
او سپس با تشریح بودجه مشکلات ناشی از عدم فروش نفت را تشریح کرد: «بودجهی سالیانه ما حدود 450 هزار میلیارد تومان است البته امسال شاید از این مقدار هم بالاتر برود. یعنی این میزان پول در خزانه نیاز داریم تا خدماتی از جمله بهداشت و درمان و آموزشوپروش و حقوق کارمندان و بازنشستگان را بپردازیم و دارو و کالای اساسی وارد کنیم و دیگر خدماتی که وظیفهی دولت است را انجام دهیم. در این شرایط ما دو نیاز داریم؛ اول نیاز به ریال داریم تا کشور را اداره کنیم. این 450 هزار میلیارد تومان را از کجا باید به دست آورد؟».
وی بیان کرد: «برخی میگویند دولت چرا فلان کار را نکرد و چرا فلان کار را بهکندی انجام میدهد. باید بگویم که بدون پول که نمیشود کاری کرد».
درآمد اصلی کشور پول نفت است نه مالیات
وی با بیان اینکه پرداخت مالیات یک وظیفهی شرعی است، افزود: «بخشی از بودجهی ما از طریق مالیات تامین میشود ولی ما چهقدر میتوانیم از مردم مالیات بگیریم؟ بالاترین مالیاتی که پیشبینی میکنیم سال آینده بگیریم 140 تا 150 هزار میلیارد تومان است. 350 هزار میلیارد تومان دیگر را از کجا بیاوریم؟ گمرکات ما حدود 20 هزار میلیارد تومان درآمد دارد. یکسری درآمدهای متفرقه هم داریم ولی درآمد اصلی که کشور را اداره میکند پول نفت است».
روحانی گفت: «اگر امروز در شرایط عالی بودیم در سال بهطور متوسط 60 میلیارد دلار نفت میفروختیم. اگر دلار را 10 هزار تومان حساب کنیم 600 هزار میلیار تومان که دو برابر کسری فعلی است را به دست میآوردیم. حالا اینکه پول نفت را کجا مصرف کنیم بحث دوم است و سرجای خودش درست است».
وی با طرح این سوال که کشور چهطور باید اداره شود؟ افزود: «اداره کشور نیاز به ریال دارد و با این همه تلاشی میکنیم 30 درصد بودجهی ما از مالیات و عوارض گمرکی است. در حالیکه در دنیا معمولا 72 تا 80 درصد و برخی کشورها 100 درصد از مالیات است از جمله ترکیه که اینگونه است».
وی گفت: «مردم باید همکاری کنند و پرداختن مالیات را وظیفهی خود بدانند. مالیات میدهیم امنیت و آموزش و بهداشت و درمان و محیط زیست و انرژی میگیریم. پول را که میدهیم به خودمان برمیگردد. پس، هرچه کمکاری شود همه خسارت میبینیم».
وی اظهار کرد: «فرض کنید ریال به اندازهی کافی داریم. ما علاوه بر این پول، به ارز خارجی هم نیاز داریم. مثلا برای واردات دارو و مواد اولیه کارخانهجات و ماشینآلات و کالاهای اساسی به ارز نیاز است. مردم مکه و کربلا و سفرهای خارجی نیاز دارند که در آن ارز خرج میشود».
ارز 4200 تومانی ندهیم کالاها گران میشود
وی با بیان اینکه سالانه حدود 50 تا 60 میلیارد دلار نیاز ارزی کشور برای واردات است، افزود: «بخشی از این واردات بر دوش دولت و وظیفهی دولت است که کالاهای اساسی و دارو و تجهیزات پزشکی از جملهی آن است که حدود 15 میلیارد دلار در سال میشود که با ارز 4200 تومان انجام میگیرد چون اگر این ارز را ندهیم دارو و خدمات پزشکی و کالاهای پرمصرف مردم گران میشود».
روحانی ادامه داد: «برخی از اقتصاددانان و نمایندگان مجلس به ما گفتند این ارز را کنار بگذارید؛ این کار خواص زیادی دارد چون وقتی ارز دو نرخی است هرکار کنیم فساد و سوءاستفاده صورت میگیرد که گاهی ممکن است شناسایی هم نشود ولی ما محاسبه کردیم که اگر ارز را به نرخ آزاد برگردانیم اجناس ضروری مردم در بازار دو برابر میشود و پولی که به مردم بخواهیم برگردانیم نمیتواند این شکاف را پر کند».
نه متزلزلیم و نه نگران
وی با بیان اینکه البته خروجی تدریجی برخی کالاها از فهرست ارز چهار هزار و 200 تومانی را مدنظر داریم، گفت: «اداره کشور نیازمندیهایی دارد. وقتی دشمن برای ما مشکلات ایجاد میکند حرکت ما کند میشود بعد شما در کرمان به ما میگویید 20 درصد اعتبار باقیمانده برای طرحهای عمرانی که قول دادید را بپردازید تا اجرا شود. علت کندی پروژهها این است که امکانات مالی لازم امروز در اختیارمان نیست».
وی تصریح کرد: «اداره کشور در سختترین شرایط است البته ما نه متزلزلیم و نه نگرانیم». روحانی اضافه کرد: «هرچه فشار بر دولت بیشتر شود به این معناست که خدا دوستمان داشته که سنگینترین بار را بر دوش ما قرار داده است. وقتی توهین میشود و برخی وزرا ناراحت میشوند به آنها میگویم که این مسائل را برای آخرت بگذارید. اگر برای خدا کار میکنیم به این مسائل نباید بپردازیم و اگر برای خدا کار نمیکنیم نباید میآمدیم».
وی با بیان اینکه با اتکا به خداوند ما هیچ تزلزلی نداریم، گفت: «تمام پیشبینیهای اقتصاددانان کشور که پارسال میگفتند در سال 98 فاجعه رخ میدهد را بخوانید. برخی از این افرد با خود من ملاقات میکردند. من میگفتم که اقتصاد علمی پیچیده است و اینکه گوشهای از آن را بدانیم نمیتوانیم قضاوت کنیم. کسی که سیاست بینالملل و روابط قدرت در داخل ایران را نداند و روحیهی مردم را نشناسد با فرمول اقتصادی نمیتواند چیزی را به دست آورد».
از ذخایر استراتژیک کشور مراقبت میکنیم
وی گفت: «از اردیبهشت امسال ما نشانههای فتح و پیروزی را دیدیم و تورم ماهانه ما کاهش پیدا کرد و رشد اقتصادی پیدا کردیم. دنیا تعجب کرد که در یک سال اخیر بیش از 800 هزار شغل خالص ایجاد کردیم».
وی با بیان اینکه مردم در رنج و فشار و مشکلات هستند، افزود: «عدهای از اوایل سال 97 به من میگفتند هیچ راهی ندارید و فوری اجناس را کوپنی کنید. برخی خیلی روی این موضوع اصرار هم داشتند من اما سیاست دیگری مدنظر داشتم و خیلی بحث کردیم که تلاش کنیم جنس به اندازهی لازم در بازار وجود داشته باشد تا مردم این را حس کنند. این اتفاق سال گذشته و امسال رخ داد ممکن است کالاها گران باشد ولی اصل آن وجود دارد».
وی ادامه داد: «دلیل این کار، مراقبت مداوم از ذخایر استراتژیک کشور است که تا یک سال بعد بازار مشکلی نداشته باشد». وی افزود: «کار دوم ما قدرت خرید مردم بود که سال گذشته و امسال پایین آمده است؛ 600 هزار میلیارد تومان پولی که باید در دست ما باشد کمی از آن را داریم و معلوم است این شرایط، به همهی ما فشار میآورد».
وی توضیح داد: «کاری ما میتوانستیم انجام دهیم این بود که در بودجه 20 درصد به حقوق حقوقبگیران ثابت افزودیم البته این افزایش برای کارگران حدود 30 درصد بود؛ این برای آن بود تا مقداری شرایط قابل تحمل شود و بار دوش آنها کم شود. سال آینده هم مجدد برای کارمندان و کارگران افزایش خواهیم داشت که دربارهی آن در حال بحث هستیم. حتما حقوق را بالا میبریم».
خانوادههای نیازمند را حمایت میکنیم
وی ادامه داد: «کار بعدی این است که بستهی حمایتی در اختیار خانوادههایی بگذاریم که مقداری فشار روی آنها بیشتر است. دولت امروز بخواهد بگوید در کشور چند خانواده وضع خوب خوب و چند تا متوسط و چند خانواده مشکلات زیاد دارند این طبقهبندی را ندارد. نه که نتواند بهدست بیاورد. الان ندارد. این کار خیلی مشکل نیست ولی لازمهاش این است که در زندگی مردم سرک بکشیم».
وی گفت: «من از اول دولت یازدهم مقاومت کردم که در زندگی خصوصی و مالی مردم سرک نکشیم چون این کار ضرر و سودهایی دارد تاکنون زیربار نرفتیم ولی اگر دولت به این تصمیم برسد، خانوادههای نیازمند را میتوانیم شناسایی کنیم».
روحانی افزود: «طبق محاسبات اولیهی ما، حدود 25 میلیون خانوار در کشور داریم و دربارهی حدود هفت میلیون خانوار مطمئن هستیم وضع زندگی خوبی دارند. عددی بین 14 تا 18 میلیون خانوار هم در شرایط سخت زندگی میکنند. تصمیم داریم ماهانه بهجز یارانهای که پرداخت میشود یک بستهی حمایتی با شارژ کارت در اختیار مردم قرار دهیم تا بتوانند مواد ضروری و لازم زندگی را تامین کنند تا فشار از دوش مردم کم شود».
وی ادامه داد: «اینکه آمریکا بدعهد است و باید جلوی استکبار بایستیم حق است و باید براساس توانمندی و امکانات خودمان کشور را اداره و ضروریات زندگی مردم را تامین کنیم. نمیتوانیم بگوییم دارو وارد نکنیم و منابع و ذخایر ما همیشه باید تامین باشد».
وضع اقتصاد عمومی جامعه نسبتا خوب است
وی اظهار کرد: «بارها گفتهام روز اولی که رئیسجمهور شدم جزو اولین نامههایی که دست من رسید؛ گزارشی از سوی نیروی انتظامی بود که ذخایر گندم برخی استانها فقط برای سه روز است! کشتیهای گندم روی آب بود ولی مشکلاتی پیش آمده بود؛ 20 روز اول که رئیسجمهور شدم ولی هنوز رسما دولت تشکیل نشده بود، شبانهروز روی این موضوع وقت گذاشتم و مداوم کار کردیم تا زندگی مردم عادی شود و در طول این دولت هیچ مشکلی نداشتیم و همیشه ذخایرگندم پر بود».
وی بیان کرد: «باید به مردم اطمینان دهیم تا زندگی آنها تامین شود این کار را دولت دنبال میکند. کار دیگر اما، اقتصاد عمومی جامعه است که وضع آن بهطور نسبی خوب است. دلیلم این است که میبینید در همهی زمینهها ما پیشرفت داریم. همین که میگویند فروش مس ما نسبت به سال گذشته 15 درصد افزایش یافته است یعنی وضع خوب است».
روحانی افزود: «وقتی 14 هزار میلیارد تومان طرح و پروژه در دو روز در یک استان افتتاح میشود بدین معناست که وضع اقتصاد عمومی خوب است و در این زمینه همه اما باید کمک کنند؛ صادرات را باید بالا ببریم و واردات را در جایی که نیاز نداریم کاهش دهیم تا بتوانیم بازار هدف را بگیریم و روابط تجاری را با دنیا گسترش دهیم».
در صادرات با اخلاق باشیم
وی در ادامه، با انتقاد از عدم بستهبندی محصولات تولید داخل اظهار کرد: «مثلا در کشور محصول خرما داریم که با یک قیمت، آن را به کشوری دیگری میفرستیم که آن را بستهبندی میکنند و با قیمت سه برابر ما میفروشد. چرا ما در این زمینه عقب هستیم؟ ما بازار را با امانت باید نگاه داریم. زمانی بخش بزرگی از بازار میوه اروپا را در اختیار گرفته بودیم و صادر میکردیم. این بازار خیلی خوب گل کرد و همه مشتاق شدند اما بازار ما ناگهان زمین خورد و گفتند که از ایران نمیخریم. چون در ماههای اول همه صادقانه کار کرده بودند. ولی در ادامه، بهدلیل کاهش دادن کیفیت محصولات صادراتی، کلا بازار به روی ما بسته شد».
رئیسجمهور با بیان اینکه برند در بازارهای دنیا حرف اول را میزند و اگر این برند، زمین بخورد تمام سرمایهی ما را از بین میبرد، اظهار کرد: «در صادرات باید تلاش کنیم بهترین و سالمترین و بااخلاقترین کار را انجام دهیم و در حوزهی صادرات، اینکه این پول را با نرخ آزاد یا یارانهدار پرداخت کنیم بحث دیگری است».
اخلاق از قانون مهمتر است
وی سپس گفت: «خداوند میفرماید بهشتیان همه لبخند به لب دارند. آنجا کسی گریه و اخم نمیکند ولی در کشور ما فکر میکنند اگر اخم کنی قاطع و انقلابی هستی و اگر لبخند بزنی لیبرالی و سازشکار میشویم!».
وی افزود: «اخلاق پیامبر و ائمه و قرآن به ما معرفی کردهاند و گاهی ناشکری میکنیم و از آن استفاده نمیکنیم یک سرمایه است».
وی با تاکید بر رعایت اخلاق اسلامی، ادامه داد: «چرا در زندگی مردم تجسس میکنیم؟ چرا همینطوری مردم را تکفیر و تقدیس میکنیم؟ اخلاقی که پیامبر به ما یاد داده مهم است. در روایات است که برخی سنن را از اخلاق خداوند یاد بگیرید؛ خدا سرّ شما را سرپوشیده نگه میدارد اسرار ما در دل ماست. سرّ مردم را نگه دارید. ولی حالا یکی از افتخارات ما افشا کردن است!».
وی بیان کرد: «اگر کسی جرم و جنایت و تعدی کرده طبق قانون و مقررات باید برخورد کرد. قانون هم محدودهای خاص دارد اما چیزی که همهجا کار میکند اخلاق است.».
روحانی با بیان اینکه بخشی از موارد قانون محدودیت دارد، گفت: «مثلا در خانوادهی مگر میتوانید طبق قانون عمل کنید؟».
وی اضافه کرد: «نمیگویم قانون نباید باشد. باید باشد و چارهای نداریم اما از قانون مهمتر اخلاق است که باید آن را حاکم کنیم. گر اخلاق پیامبر حاکم شود از گرانی جنس، برکت نمیخواهیم بلکه از خداوند برکت میخواهیم خدا هم ما را یاری میکند».
دشمنان این شرایط را ایجاد کردهاند
وی در ادامه، با بیان اینکه مردم ایران و کرمان راه و مسیری که دولت و نظام انتخاب کرده درست است، گفت: «حق با شماست که سختیهای زیادی دارید ولی این شرایطی بود که دشمنان برای ما بهوجود آوردند و ما آغازگر آن نبودیم. شبانهروز من برای نشکستن برجام تلاش میکردم. برخی اما میگفتند بشکند دوباره امضا میکنیم! میگفتم ما که 14 سال زحمت آن را کشیدیم میدانیم که نباید بشکند».
وی افزود: «هرچه دیروز و امروز در کرمان افتتاح کردیم در سایهی برجام ساخته شد. برجام چیز بدی بود که بهحای یک میلیون بشکه نفت توانستیم دو میلیون و 800 هزار بشکه بفروشیم؟ رهبر یکی از کشورها به من گفت که بعد از برجام به ایران حسادتمان میشد چون همه صف بسته بودند که به ایران بیایند».
وی ادامه داد: «من با همهی توانم نگذاشتم برجام شکسته شود. اما آمریکا آن را شکست. اسرائیل اعلام کرد فشار چند ماههی ما بود که ترامپ را وادار کردیم از برجام خارج شود. عربستان هم چنین چیزی را گفت. ببینید برجام چهقدر مهم است که بزرگترین دشمنان ما برای خروج از برجام تلاش کردند».
وی تصریح کرد: «مردم بدانید مشکل از جای دیگری و از دشمنان و بدخواهان ماست».
وی اظهار کرد: «همه خوشحال بودند که آمریکا که از برجام خارج شد ایران هم بلافاصله خارج میشود و تحریمها برمیگردد. ما اما گفتیم به پنج کشور دیگر مهلت میدهیم. با ما تماس گرفتند که یک ماه فرصت دهید، بعد گفتند سه ماه و پنج ماه مهلت میخواهیم. ما یک سال صبر کردیم و امروز؛ هیچکس نمیتواند در دنیا به ما ایراد بگیرد که چرا تعهدات برجامی را عمل نکردید».
رئیسجمهور افزود: «تا امروز هم با وجود اینکه دو ماهی یکبار داریم تعهدات را کاهش میدهیم نتوانستند ما را به شورای امنیت ببرند».
راه مذاکره را رها نمیکنیم
وی با تاکید بر اینکه مشکلاتی که داریم دشمن بهوجود آورده است، ادامه داد: «راهحل مشکلات، مقاومت و ایستادگی و کاهش تعهدات برجامی و مذاکره با دنیا همه در کنار هم است».
وی با بیان اینکه در حال مذاکره با دنیا هستیم و به ما پیشنهاد میدهند که تاکنون نپذیرفتیم، اظهار کرد: «در نیویورک تقریبا پیشنهادات خوبی داده شد ولی شرایط طوری بود که اعتماد به رئیسجمهور آمریکا کار بسیار بسیار سختی است. شاید اگر رئیسجمهور دیگری بود کار، اول مهرماه تمام میشد ولی هنوز در حال مذاکره هستیم و در اصول تقریبا به توافق رسیدیم اما در شیوهی اجرا مشکل داریم. راه مذاکره را رها نمیکنیم اما به مذاکره هم اتکا نمیکنیم».
انتخاب را به مردم بسپاریم
وی سپس گفت: «در ماههای آتی که فصل انتخابات است و بهطور طبیعی لحن و صداها بالا میرود؛ در این شرایط، نکند دشمن بین ما شکاف و تفرقه ایجاد کند».
وی افزود: «بگذارید مردم و کاندیداها آزاد باشند و بیایند و رای مردم معیار باشد. میگویند ما باید احراز کنیم که کسی خوب است یا نه. احراز نهایی را به دست مردم بدهیم؛ قانون گفته که کاندیدا چه ویژگیهایی باید داشته باشد».
روحانی ادامه داد: «میخواستم فردی را برای مسئولیتی سنگین انتخاب کنم. به دستگاههای اطلاعاتی گفتم گزارشی بدهند. در گزارشی، اتهام خیلی بزرگی به این فرد زده شده بود. پرسیدم که از کجا میدانید این آدم بد است؟ اتکا به گزارشی از یک جلسه کردند. وقتی آن را خواندم، متوجه شدم که این فرد شوخی کرده بود حالا همان را جدی ثبت کرده بودند. یک آدم خوب را بهخاطر یک شوخی رد کنیم درست است؟».
وی با بیان اینکه مقداری انتخاب را دست مردم بدهیم، گفت: «بگذاریم رنگ جنس را لااقل مردم انتخاب کنند. مردم ما فهیم و رشید و فداکار و انقلابی و علاقهمند به کشورشان هستند. میدانند چه نمایندهای را انتخاب کنند. خیلی به فکر جناح و حزب نباشیم؛ فردی که لایق و دلسوز به کشور است و اهل سوءاستفاده و رانت نیست برای مجلس انتخاب کنیم تا مجلس آینده بهتر و فعالتر باشد». / الف
عکس: روابط عمومی استانداری کرمان
نظر خود را بنویسید