گروه اقتصاد ـ رئیس اتاق کرمان در پاسخ به فردایکرمان دربارهی عملکرد پنجره واحد سرمایهگذاری در استان که بسیار مورد حمایت استاندار است، گفت که پنجره واحد مورد نظر ما بهعنوان بخش خصوصی به این شکل نیست و این روش دیر یا زود جواب نمیدهد و جمع میشود.
سیدمهدی طبیبزاده در بخشی از گفتوگویی که بهتازگی با فردایکرمان داشت، در اینباره توضیح داد: «در دنیای امروز و عصر انفجار اطلاعات وبا همهی زیرساختهایی که در بحث دیتا انجام شده دیگر نباید نیازی به حضور فیزیکی یک مدیر و یا مراجعهی فیزیکی یک متقاضی برای گرفتن نامه و پاسکاری بین ادارات و سازمانها باشد، امروزه پلتفرمهایی برای این کار تهیه شده و حتی ما دنبال این هستیم کسی که میخواهد مجوز بگیرد از دفتر کار و منزل اطلاعات مورد نیاز را بارگذاری کند و در یک زمان مشخص مجوزش را دریافت کند و دیگر قرار نباشد از سازمانهای مختلف استعلام دریافت کند».
وی افزود: «استان کرمان در شاخص اخذ مجوز در فضای کسب و کار رتبهی خوبی ندارد و اعتقاد اتاق این است که باید پنجره واحد الکترونیکی که تکلیف قانونی برنامه چهارم، پنجم و ششم است اجرا شود و اینکه تاکنون اجرا نشده جای سوال دارد».
طبیبزاده ادامه داد: «پایش فضای کسب و کار به عهدهی اتاق است و ما پا را فراتر گذاشتیم تا به بهبود فضای کسب و کار تا جایی که میتوانیم کمک کنیم که یکی از راهها استقرار پنجره واحد الکترونیکی بود، گفتند که ممکن است استقرار پنجره واحد الکترونیکی زمانبر باشد ما پنجره فیزیکی واحد را مستقر میکنیم تا استعلامات را انجام دهند اما با توجه به اینکه ممکن است مدیران خودشان شرکت نکنند یا اگر شرکت بکنند اختیارات استانی محدودی باشد و یا نمایندهای که در نشست شرکت میکند تامالاختیار نباشد یا استعلام پیچیده باشد، اینها نه که جواب نگرفته باشد اما مطلوب نیست و پنجره واحد مورد نظر ما به این شکل نیست، این روش دیر یا زود جواب نمیدهد و جمع میشود».
وی بیان کرد: «تمام تلاش ما باید این باشد که پلتفرم جی.ای.اس محور را مستقر کنیم و مکانیزم آن اینگونه باشد که من هر مجوزی میخواهم، با توجه به صنعتی که میخواهم، نوع توزیعی که دارم و زمینی که مورد نیاز است را بتوانم بارگذاری کنم، و بعد سیستم بر اساس ضوابطی که هر سازمان دارد و درج شده، بتواند محل مورد نظر را انتخاب کند که مشکل آب، محیط زیست و … نداشته باشد، دسترسی آن به جاده خوب باشد، در حریم راه و شبکه فشار قوی نباشد و اگر مواد اولیه نیاز دارد دسترسی به این مواد مناسب باشد».
رئیس اتاق کرمان خاطرنشان کرد: «چون ضوابط این سازمانها و نقشههایشان به صورت دیجیتال در سیستم جی.ای.اس بارگذاری میشود با توجه به کد محصول، سیستم انتخاب میکند برای این محصول، با این شرایط، در فلان مختصات زمین فراهم است و این جواب مثبت، همزمان به سازمانها اعلام و بعد در سازمانهای استعلامدهنده مجوز به فرد متقاضی داده میشود».
وی یادآور شد: «این پنجره واحد موقت است و برای گذر از زمانی است که میخواهیم به روش سنتی گذشته نباشیم و آن را بهبود داده باشیم که بهبود هم حاصل شده، اما هدف، پنجره واحد الکترونیکی است که اتاق پیگیر آن است».
طبیبزاده با اشاره به اقدامات انجامشده از سوی اتاق برای پنجره واحد الکترونیک، توضیح داد: «سازمانها دو دسته هستند یا سازمان استعلامکننده یا استعلامشونده. سازمانهای استعلامکننده و صادرکننده مجوز شامل صمت، جهاد کشاورزی، راهداری و حمل و نقل جادهای، میراث و اداره برق هستند که مجوز صادر میکنند. حدود ۹ سازمان مجوز صادر میکنند. بنای پنجره واحد الکترونیکی این است که متقاضی از هر کدام از این سازمانها بتواند فعلا از طریق پیشخوانهای دولت و بعد از طریق سیستم شخصی در خانه یا محل کار تقاضا بدهد».
وی افزود: «وقتی درخواست به سازمان میرود آن سازمان باید استعلاماتی را انجام دهد که دیگر نیاز به نامه نیست زیرا این سیستم با هم در ارتباط است و پاسخها یکجا جمع میشود».
رئیس اتاق کرمان اظهار کرد: «ما این سازمانها را شناسایی کردیم، فرآیندهایی که باید انجام شود را شناسایی کردیم، برخی اقدامات پشتوانهی قانونی نداشته که با هماهنگی دستگاهها حذف کردیم، کار را ساده و نهایی کردیم، این ارتباطات برقرار شده و پاسخ استعلامات داده میشود. چندین لایحه ضوابط محیط زیست و منابع طبیعی را گرفتیم، حریم جادهها را نیز به زودی دریافت میکنیم و دیگر قرار نیست که برای هر متقاضی، کارشناس بازدید محلی انجام دهد زیرا قبلا ضوابط آن داده شده که مثلا نسبت به جاده، زون آب و … چگونه است و سیستم بر اساس ضوابطی که قبلا به آن داده شده انتخاب میکند که مثلا فلان زمین برای فرد متقاضی با توجه به طرح ارائه شده قابل استفاده است».
وی با بیان اینکه ۸۵ درصد کار انجام شده است، ادامه داد: «پلتفرم انتخاب و با شرکت ارائهدهندهی پلتفرم مذاکره شده، پیشنویس قرارداد تنظیم شده و ما با سازمانها جلسات متعددی داشتیم، در فرآیندها به نتیجه رسیدیم، سیستم بی.آر مستقر شده که تراکنشهای بین سازمانها را ارزیابی میکند و دنبال مجوز شورای گفتوگو هستیم که با تصمیم استاندار به همهی سازمانها ابلاغ شود این همکاری را انجام بدهند و رسما استقرار پنجره واحد الکترونیکی را در یک بستر و پلتفرم قابل قبول توسعهیافتهی فرآیندمحور انجام شود که این به نظر من کار بزرگی برای بهبود فضای کسب و کار استان کرمان است».
طبیبزاده گفت: «این کار تا دو ماه آینده و نهایتا تا پایان سال انجام خواهد شد». / الف
نظر خود را بنویسید