پروین میرزاحسینی – با شروع فصل سرما شیوع ویروس آنفلوآنزا بیش از هر زمان دیگری شدت میگیرد، امسال نیز شیوع این بیماری و اخبار مرتبط با آن، که طی چند روز گذشته در کشور بازتاب زیادی داشته، موجب نگرانی مردم شده است.
به گزارش فردای کرمان، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی چند روز پیش از فوت ۱۵ نفر به دلیل ابتلا به آنفلوآنزا خبر داد و اعلام کرد که فعالیت ویروس آنفلوآنزای فصلی در سال جاری، سه هفته زودتر از سال گذشته، آغاز شده و به همین دلیل میتواند مناطق جغرافیایی و تعداد مبتلایان بیشتری را در برگیرد.
به گفتهی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان اما، در استان کرمان، هماکنون، وضعیت بحرانی آنفلوآنزا وجود ندارد و این ویروس هرچند میتواند برای تعدادی از گروهها خطرآفرین باشد اما قابل پیشگیری و انتقال است.
دکتر سیدوحید احمدیطباطبایی، روز چهارشنبه ششم آذرماه، در گفتوگو با خبرنگار «فردایکرمان» با اشاره به شیوع آنفلوآنزا در کشور اظهار کرد: «اپیدمی آنفلوآنزای فصلی و سرماخوردگی هر سال در این زمان در اروپا، آمریکا و سایر کشورها اتفاق میافتد که در ایران نیز مشاهده میشود».
وی با بیان اینکه خوشبختانه استان کرمان جزو استانهایی است که شیوع آنفلوآنزا در آن نسبت به کشور بالا نبوده، افزود: «شیوع این بیماری در چند استان مانند تهران، استانهای شمالی و آذربایجان بالا بوده است».
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر پیشگیری و کنترل بیماری، یادآور شد: «طیف بیماری آنفلوآنزا ممکن است از یک بیماری خفیف تا یک بیماری شدید که حتی منجر به بستری شدن در بیمارستان بشود، باشد و حتی در کشورهای دیگر نیز بر اساس آنچه در منابع معتبر ذکر شده ممکن است موارد مرگ نیز بهدنبال آنفلوآنزا رخ بدهد».
وی با بیان اینکه گروههای در معرض خطر باید حتما واکسن تزریق کنند، بیان کرد: «زنان باردار، کودکان زیر 5 سال، افرادی که بیماری زمینهای مانند آسم، بیماری قلبی، دیابت و یا بیماریهای کلیوی دارند و پرسنلی که در بیمارستان با بیماران این گروه در ارتباط هستند حتما باید از قبل واکسن تزریق کنند».
احمدیطباطبایی با بیان اینکه هنوز هم برای تزریق واکسن در گروههای در معرض خطر دیر نشده است، گفت: «سایر افراد نیاز به تزریق واکسن ندارند زیرا آنها سیستم دفاعی قوی دارند و اگر هم به بیماری مبتلا شوند منجر به خطر نیست، یک بیماری مانند سایر بیماریهای تنفسی است که طول میکشد و بعد برطرف میشود، فقط گروههای در معرض خطر خیلی مهم هستند».
وی ضمن توصیه به مردم، اظهار کرد: «اگر کسی دچار سرماخوردگی و آنفلوآنزا شد با سایرین روبوسی نکند و دست ندهد، بهتر است زمانی که عطسه یا سرفه میکند جلوی دهان و بینی خود را بپوشاند و از دستمال استفاده کند و حتی میتواند در چین آرنج عطسه کند تا این ویروسها پراکنده نشوند».
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر شستن مکرر دستها، خاطرنشان کرد: «ویروس آنفلوآنزا از طریق ترشحات تنفسی، دست دادن، روبوسی و حتی فاصلهی یک تا دو متر با بیمار انتقال مییابد».
وی ادامه داد: «بهتر است اگر کسی دچار علائمی مانند تب، آبریزش بینی و ... شد در محل کار خود حاضر نشود تا بقیه مبتلا نشوند و این مسئله در مدارس نیز بسیار مهم است».
احمدیطباطبایی یادآور شد: «خوشبختانه در استان کرمان وضعیت بحرانی وجود ندارد، مثل روند کشوری این بیماریهای تنفسی افزایش پیدا میکند و طبیعی است».
وی در پاسخ به آمار تعداد تلفات مبتلایان به آنفلوآنزا در کرمان و فوت دو شهروند سیرجانی در اثر ابتلا به این بیماری، بیان کرد: «آمار تلفات را فقط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اختیار دارد و از طریق آنها اعلام میشود و بر اساس آنچه که دکتر گویا به عنوان رئیس مرکز مدیریت بیماریها مطرح کردند هفتهی گذشته در کشور 15 مورد مرگ اتفاق افتاده است».
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان دربارهی مصرف دارو در زمان بیماری، توضیح داد: «بیماری آنفلوآنزا جزو بیماریهای ویروسی است و اصلا نیاز به مصرف کپسولهای چرکخشککن نیست، زیرا این داروها باکتریکش هستند و روی سرماخوردگی و آنفلوآنزا که ویروسی هستند تاثیر نمیگذارد و نیاز نیست مردم خودسرانه پنیسلین یا کپسول چرکخشککن مصرف کنند».
وی ادامه داد: «گاهی نیز پیش میآید که افراد خودسرانه آمپول دگزامتازون تزریق میکنند که این آمپول به هیچ عنوان توصیه نمیشود زیرا دگزامتازون عوارض زیادی دارد».
احمدیطباطبایی توصیه کرد: «در صورت بروز بیماری، گروههای پر خطر حتما باید به پزشک مراجعه کنند، مایعات گرم مانند سوپ، آش، فرنی، چای با عسل و لیموترش مصرف کنند، استراحت داشته باشند و مرتب دستهای خود را شستوشو بدهند». /پ
15149
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پاسخ به فردایکرمان:
شیوع آنفلوآنزا در کرمان بحرانی نیست
گروههای در معرض خطر واکسن بزنند | خودسرانه دارو نخورید و دگزامتازون تزریق نکنید
نظر خود را بنویسید