گروه جامعه ـ مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان تاکید کرد چنانچه هزینهی حمل و پاشش مالچ فراهم نشود؛ عملیات مالچپاشی در شرق استان متوقف خواهد شد. این اما در حالی است که شرق استان کرمان یکی از کانونهای بحرانی فرسایش بادی بوده و شهرستانهای شرقی به واسطهی توفان و گرد و غبارهای مکرر شرایط بغرنجی دارند.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا، مهدی رجبیزاده روز شنبه در جمع خبرنگاران دربارهی مسائل مختلف این حوزه توضیحاتی داد.
او اظهار کرد: «حدود 54 میلیارد تومان پروژه در بخشهای مختلف منابع طبیعی و آبخیزداری طی هفتهی دولت در استان افتتاح میشود؛ طرحهای قابل افتتاح در هفتهی دولت در زمینهی جنگلکاری در مناطق بیابانی، مالچپاشی و آبخیزداری است».
وی همچنین توضیح داد: «عملیات مالچپاشی سال جاری در استان کویری کرمان با وجود شش و نیم میلیون هکتار اراضی بیابانی و قرار داشتن 72 درصد از عرصههای بیابانی این استان تحت تاثیر فرسایش بادی به دلیل تامین نشدن اعتبار حمل و نقل و پاشش، در هالهای از ابهام قرار دارد».
وی با بیان اینکه این استان بیشترین مناطق تحت تاثیر فرسایش بادی را دارد گفت: «سال گذشته 22 و نیم میلیارد تومان در بخش بیابانزدایی کرمان هزینه شده و دولت حدود 26 میلیارد تومان نیز به منظور تامین مالچ مورد نیاز برخی مناطق این استان در نظر گرفت که تامین شد».
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان اضافه کرد: «دولت سال گذشته در بخش بیابانزادیی این استان در مجموع حدود 50 میلیارد تومان هزینه کرده و امسال نیز سه هزار هکتار از اراضی بیابانی شرق کرمان با 36 میلیارد تومان ارزش ریالی که در قانون بودجه تامین شده مالچپاشی خواهد شد».
وی بیان کرد: «150 میلیون دلار اعتبار در قانون بودجه برای بیابانزدایی از طریق صندوق توسعه ملی در لایحهی مجلس شورای اسلامی به کل کشور اختصاص پیدا کرد در حالی که در متن نهایی قانون بودجه (مصوبه شورای نگهبان) این مبلغ فقط از آن خوزستان شد».
رجبیزاده اظهار کرد: «عملیات مالچپاشی از مهر سال جاری در کرمان آغاز میشود و هزینهی حمل و پاشش مالچ در این استان حدود 10 میلیارد تومان برآورد شده که اکنون این اعتبار تامین نشده است».
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان ادامه داد: «اگر هزینهی مالچپاشی در استان کرمان تامین نشود این اقدام انجام نمیشود در حالی که هزینهی تهیه مالچ تامین شده است».
وی اذعان کرد: «بیش از پنج هزار هکتار اراضی مستعد مالچپاشی در شرق استان کرمان شناسایی شد و سال قبل دو هزار و 500 هکتار مالچپاشی انجام شده و حدود بیش از نصف این مقدار باقی مانده است».
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «رهبر معظم انقلاب اسلامی موافقت کردند از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی 250 میلیون دلار به امر آبخیزداری در کشور اختصاص داده شود که 20 میلیارد تومان اعتبار از این محل تاکنون به بخش آبخیزداری کرمان اختصاص یافته در حالی که سال گذشته کل اعتبار آبخیزداری در این استان حدود شش میلیارد تومان بود که اتفاق خوبی در بخش بیابانزدایی است».
رجبیزاده یادآور شد: «از 430 هزار هکتار کانونهای حساس به فرسایش بادی حدود 253 هزار هکتار معادل 60 درصد در شرق استان کرمان است». وی همچنین اظهار کرد: «حدود یک میلیون هتکار جنگل طبیعی در کرمان وجود دارد و حدود 550 هزار هکتار از جنگلهای این استان به دلیل کمی بارش در حال از بین رفتن است».
1536
هشدار مدیرکل منابع طبیعی استان کرمان:
اعتبار ندهند مالچپاشی تعطیل میشود
نابودی نیمی از جنگلهای طبیعی استان
نظر خود را بنویسید