پروین میرزاحسینی ـ کمبود فضای آموزشی در استان و بهویژه شهر کرمان از جمله هشدارهایی بود که مدیر کل سابق آموزش و پرورش استان بارها مطرح کرد. حتی یکی از معاونان او در جلسه با نمایندگان مجلس تصریح کرد اگر وضع به همین منوال باشد، مجبوریم مدرسههای کانکسی در شهر کرمان راهاندازی کنیم. اینها، هشدارهایی بود که به آن توجهی نشد و اکنون این دانشآموزان و خانوادهها هستند که باید تاوان اهمالها را بدهند؛ در سال تحصیلی جدید، اغلب مدرسههای شهر کرمان دو شیفته شده است؛ با این حال آموزش و پرورش خود را مقید کرده که هیچ دانشآموزی بهدلیل نبود جا از تحصیل باز نماند.
به گزارش فردایکرمان، دو نوبتی شدن مدرسهها اما در حالی اتفاق افتاده که این وضعیت علاوه بر اینکه هزینهی زیادی روی دست آموزش و پرورش میگذارد، برای خانوادهها و بهویژه دانشآموزان زحمت فراوانی ایجاد میکند.
در همین حال، برخی منابع غیررسمی خبر دادند که اخیرا، عدهای از خانوادهها بهدلیل عدم ثبتنام فرزندانشان در مدرسهها، در مقابل یکی از ادارات آموزش و پرورش شهر کرمان تجمع کردند. رئیس اداره اطلاعرسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان اما از این مسئله اظهار بیاطلاعی و البته تاکید کرد که نخواهیم گذاشت بهدلیل کمبود فضای آموزشی کسی از ادامهی تحصیل باز بماند.
امید سلاجقه در گفتوگو با فردایکرمان اظهار کرد که کمبود مدرسه سبب شده تا تعداد زیادی از مدارس شهر کرمان دو شیفت شوند.
20 مدرسۀ ناحیه یک دو شیفت میشود
وی با اشاره به آمار مدارس ناحیه یک و دو شهر کرمان اظهارکرد: «در ناحیهی یک با پیشدبستانیها 369 مدرسه وجود دارد و امسال 10 درصد افزایش دانشآموز داشتیم».
وی افزود: «با این افزایش، تعداد دانشآموزان در ناحیهی یک به 72 هزار نفر رسیده که از این تعداد چهار هزار و 90 نفر از فرزندان پناهندگان افغانستانی هستند».
سلاجقه با اشاره به کمبود فضای آموزشی در این ناحیه، تصریح کرد: «10 فضای آموزشی شامل 20 مدرسه در ناحیهی یک به دلیل کمبود فضای آموزشی به صورت دو شیفت فعالیت خواهند کرد».
وی از 9 مدرسهی در حال احداث خبر داد و اظهار کرد: «شش باب از این مدارس تقریبا کارهایشان تمام شده و فقط بحث آب، برق و تلفن آنها مانده است».
رئیس اداره اطلاعرسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان ادامه داد: «این 9 مدرسه شامل 100 کلاس درس میشوند که امیدواریم تعدادی از آنها تا آغاز سال تحصیلی آماده شوند چون فقط بحث تاسیسات آنها مانده که پیگیر تامین آن هستند».
وی افزود: «14 مدرسه در این ناحیه نیاز به بازسازی و مقاومسازی دارند که امیدواریم با همت خیرین و تخصیص اعتبارات دولتی بتوانیم این مدارس را هر چه سریعتر بهسازی و نوسازی کنیم».
سلاجقه با بیان اینکه در ناحیهی یک، امسال هفت هزار دانشآموز افزایش داشتهایم، گفت: «دلایل افزایش آمار یک بخشی مربوط به استقرار پایهی دوازدهم است و یکی هم بحث خشکسالیها و مهاجرت بیرویه به مرکز استان».
ثبتنام انجام میشود و مشکلی نداریم
وی در ادامه با اشاره به آمار مدارس ناحیهی دو شهر کرمان، تصریح کرد: «در ناحیهی دو حدود 400 مدرسه داریم که دو فضا که شامل چهار مدرسه میشود به صورت شیفت است و بقیه یک شیفت هستند».
رئیس اداره اطلاعرسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان افزود: «42 مدرسه در ناحیهی دو نیاز به بازسازی و مقاومسازی دارند و دو مدرسه نیز در حال احداث است».
وی تعداد دانشآموزان در ناحیهی دو را 85 هزار نفر عنوان کرد و گفت: «از این تعداد شش هزار نفر فرزندان مهاجرین افغانستانی هستند».
مجبور شدیم مدارس را شیفتی کنیم
سلاجقه در پاسخ به این سوال که چرا قبلا برای این مشکل کمبود فضای آموزشی چارهاندیشی نشده است؟ اظهارکرد: «اینطور نیست که فکر نکرده باشند، یکی از دلایل این مشکل، افزایش 10 درصدی جمعیت است، ضمن اینکه باید توجه داشته باشید متولی ساختوساز مدارس در استان، اداره کل نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس است و اداره کل آموزش و پرورش استان فقط دستگاه بهرهبردار است».
وی با بیان اینکه متاسفانه اعتبارات محدود است، خاطرنشان کرد: «ما به شدت نیازمند یاری خیرین در این حوزه هستیم و امیدواریم همت خیرین و تخصیص اعتبارات کافی، زمینهای فراهم کند که این کمبود فضای آموزشی برطرف شود».
رئیس اداره اطلاعرسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان در خصوص تجمع تعدادی از والدین در مقابل یکی از ادارات آموزش و پرورش و اعتراض به عدم پذیرش فرزندانشان در مدارس، گفت: «از این موضوع اطلاع ندارم اما برای اینکه دانشآموزان ثبتنام و ساماندهی شوند مجبور شدیم مدارس را شیفتی کنیم. ثبتنام انجام میشود و مشکلی نداریم».
کسی بهدلیل کمبود فضای آموزشی از تحصیل باز نمیماند
وی با بیان اینکه از نظر فضای آموزشی در هر دو ناحیه مشکل داریم، افزود: «شاید یکی از دلایل تعداد زیاد مدارس دو شیفت در ناحیهی یک، حاشیهنشینی باشد، زیرا شهرکهای حاشیهای مثل اللهآباد، شهرک پدر و شهرک صنعتی بیشتر در حوزهی ناحیه یک قرار میگیرند، اما مشکل خاصی برای ثبتنام بچهها نداریم».
سلاجقه تاکید کرد: «هیچ دانشآموز بازمانده از تحصیل در مرکز استان به دلیل کمبود فضای آموزشی و کمبود نیروی انسانی نخواهیم داشت حتی اگر مجبور شویم مدارس را دو شیفت کنیم».
خبرنگار فردای کرمان سوال کرد؛ قبلا گفته شده بود که به دلیل کمبود فضای آموزشی ممکن است مجبور به استفاده از کانکس در مدارس بشوند، آیا امکان دارد امسال این اتفاق بیفتد که سلاجقه پاسخ داد: «در شهر کرمان خیر، در صورتی که با مشکل مواجه شویم مدارس شیفتی میشوند، اما ممکن است در بعضی شهرستانها مجبور شویم از کانکس استفاده کنیم که البته این کانکسها لوکس و مجهز هستند و از نظر سرمایش و گرمایش مشکلی ندارند».
وی همچنین از وجود چهار مدرسهی ویژه دانشآموزان افغانستانی در شهر کرمان خبر داد و اظهار کرد: «معمولا اولیاء دانشآموزان ایرانی زیاد از این مدارس استقبال نمیکنند».
نظر خود را بنویسید