گروه اقتصاد - قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی گفت: «نگاه افراط و تفریطی نباید داشته باشیم و امکان ندارد بنزین افزایش پیدا کند اما قیمت سایر کالاها افرایش پیدا نکند؛ بنابراین حمل کالاهایی که از طریق خودروهای بنزینسوز انجام میشود قطعا بر نرخ تمامشدهی کالا اثر میگذارد و بهزور قیمت کالا را نمیتوان ثابت نگه داشت ضمن آنکه باید مدنظر داشت که تنظیم بازار تاکید دارد بعد از اجرای سهمیهبندی بنزین تنها برخی کالاها افزایش قیمت واقعی داشته باشند و آن افزایش نیز بر اساس اسناد و مدارکی که سازمان حمایت ارایه میکند، خواهد بود».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی استانداری کرمان، حسین مدرسخیابانی در جلسهی تنظیم بازار استان کرمان هدف تنظیم بازار را حمایت از تولیدکننده و مصرفکننده دانست و بیان کرد: «تامین، توزیع و کنترل بازار سه حلقهی جلسات تنظیم بازار هستند که هر کدام از این سه حلقه خوب اجرا نشود، بازار دچار مشکل میشود، ضمن آنکه با بگیر و ببند هیچ بازاری تنظیم نمیشود».
وی اضافه کرد: «تنظیم بازار صرفا محدود به کشور ایران نیست و در همهی کشورهای دنیا حوزهی مداخلهگری و تنظیمگری دولت در اقتصاد دنیا وجود دارد و افرادی که میگویند تنظیم بازار را به بازار بسپاریم باید بدانند این عناوین، مطالبی است که غربیها در کتابهای خود تنها نوشتهاند زیرا خودشان این مسائل را رعایت نمیکنند».
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی ادامه داد: «در بازار به هم ریخته رقابت به وجود نمیآید و آنچه که برخی از فعالان اقتصادی به آن در حوزهی دخالت دولت اعتراض دارند، دخالتهای غیرضروری دولت است».
وی از اقدامات وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص تنظیم بازار سخن به میان آورد و بیان کرد: «بخشی از اقدامات ما قبل از افزایش نرخ بازار بود که سعی کردیم فراوانی کالا در بازار باشد که در این راستا نیز بخش عمدهای از انبارها و بنادر ما در جنوب کشور سرشار از کالاهای اساسی و استراتژیک است».
مدرسخیابانی با بیان اینکه زمانی بازار تنظیم میشود که دو شاخص بازار یعنی قیمت و موجودی کالا با درصد مطلوبی وجود داشته باشد، خاطرنشان کرد: «موضوع تنظیم بازار حفظ معیشت اقشار متوسط و کمدرآمد جامعه است. گفتنی است که زمانی بازار حالش خوب است که تامین، توزیع و کنترل، کارکرد مناسبی داشته باشند».
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی با بیان اینکه دولت به اعتبار فراوانی کالای استراتژیک در کشور افزایش قیمت بنزین را انجام داد، گفت: «مردم اطمینان داشته باشند که کالا در بازار وجود دارد و هیچ کمبودی نداریم و واردات کالاهای اساسی نیز انجام شده است».
وی افزود: «فراوانی کالاها از چند جهت برای ما اهمیت دارد یکی اینکه مردم اطمینان پیدا میکنند کالاهایی که هماکنون در بازار موجود است، ۱۰ روز دیگر هم وجود دارد و این باعث میشود خانههای مردم انبار کالاها نشود».
مدرسخیابانی اضافه کرد: «بعد از افزایش قیمت بنزین جلسات تنظیم بازار در کشور برگزار شد و تاکید ما این بود که آثار روانی بر این افزایش قیمت کنترل شود و اصل هماهنگی بین دستگاهها را ایجاد کردیم و اتحادیهها، تعاونیها و اتاقهای اصناف به میدان آمدند».
وی با اشاره به اینکه تخفیفات فروشگاههای زنجیرهای ادامهدار شد و همه همکاری کردند افزود: «نظارت بر بازار شدید و کنترل شده صورت میگیرد و چهار هزار و 300 بازار در سطح کشور با سایر دستگاههای نظارتی پای کار آمدند».
قائم مقام وزیر صمت خاطرنشان کرد: «هفت هزار و 500 اتحادیه داریم که آنها نیز بازرسان خود را به بازار آوردند و همکاری کردند. این افراد از جنس جریمه کردن نیستند بلکه برای مصالحه در بازار حضور دارند و در سه هفتهی گذشته بعد از اصلاح قیمت بنزین 300 هزار مورد بازرسی در سراسر کشور انجام شده است که 24 هزار پروندهی تعزیراتی در سطح کشور از این بازرسیها تشکیل شده است».
وی با تاکید بر اینکه باید با مسایل منطقی برخورد کنیم، بیان کرد: «نگاه افراط و تفریطی نباید داشته باشیم و امکان ندارد بنزین افزایش پیدا کند اما قیمت سایر کالاها افرایش پیدا نکند؛ بنابراین حمل کالاهایی که از طریق خودروهای بنزینسوز انجام میشود قطعا بر نرخ تمامشدهی کالا اثر میگذارد و بهزور قیمت کالا را نمیتوان ثابت نگه داشت ضمن آنکه باید مدنظر داشت که تنظیم بازار تاکید دارد بعد از اجرای سهمیهبندی بنزین تنها برخی کالاها افزایش قیمت واقعی داشته باشند و آن افزایش نیز بر اساس اسناد و مدارکی که سازمان حمایت ارایه میکند، خواهد بود».
مدرسخیابانی در خصوص افزایش نرخ کرایهها نیز گفت: «نرخ حمل و نقل مسافر تنها وابسته به افزایش قیمت بنزین نیست و اول امسال نیز شاهد افزایش کرایهها بودیم در حالیکه بنزین هم گران نشده بود. همچنین افزایش آهن و برخی دیگر از کالاها ربطی به گرانی بنزین ندارد زیرا سوخت ماشینهای که این کالاها را حمل میکنند گازوئیلی است». /پ
15785
قائم مقام وزیر صمت در ستاد تنظیم بازار کرمان:
نظر خود را بنویسید