گروه اقتصاد - معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل راهآهن کشور گفت: «در زمینهی کیفیت قطارهای مسافری، قطار چهارتختهی چهار ستاره در مسیر کرمان – تهران وجود دارد که بسیار باکیفیت است و تقاضای ارتقا به پنج ستاره دارند و برای آن باید یکسری امکانات فراهم شود».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، سعید رسولی در نشست بررسی مشکلات ریلی استان کرمان بیان کرد: «ضریب اشغال قطارهای مسافری کرمان ۹۰ درصد است و ظرفیت اضافه شدن قطار در این مسیر وجود دارد».
وی از وجود ۱۱ هزار و ۵۰۰ کیلومتر خطوط اصلی راهآهن کشور خبر داد و افزود: «طول این خطوط با خطوط فرعی ۱۴ هزار کیلومتر میشود اما بهدلیل عدم اتصال به مراکز عمدهی بار، از نرخ بهرهوری پایینتری برخوردار است و باید در یک اقدام جهادی با مشارکت کارخانجات، معادن و صاحبان کالا کار انجام شود».
رسولی ادامه داد: «اکنون طرحهای متعددی در این زمینه در دست اجرا است و استان کرمان پیشرو بوده و امروز ریلگذاری مسیر معدن جلالآباد - زرند آغاز شد».
وی گفت: «اتصال مراکز بار به شبکهی ریلی از تاکیدات مقام معظم رهبری و یکی از اولویتهای ما در برنامهی ششم توسعه است».
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه بازسازی اساسی مسیر ریلی بافق - کرمان به طول ۲۳۳ کیلومتر انجام میشود اضافه کرد: «۷۵ کیلومتر این مسیر بازسازی شده و ۴۶ کیلومتر آن بحرانی است و با هماهنگیهای صورت گرفته، بهصورت تلفیقی امانی – پیمانی، کار اجرایی آغاز خواهد شد».
وی کارخانه پلور سبز (زرند) را یکی از افتخارات کشور دانست و افزود: «باید از این شرکتها حمایت شود».
مدیرعامل راهآهن کشور بیان کرد: «دو هزار میلیارد تومان تفاهمنامه از محل تبصرهی ۱۸ توسط وزیر راه و رئیس سازمان برنامه و بودجه با عاملیت چهار بانک امضا شده که تخصیص بخش اول صورت گرفته و در سال ۹۹ ادامه خواهد یافت و از این محل حدود یکهزار دستگاه انواع واگن برای کارخانجات تولید داخل سفارش گذاشتهایم».
رسولی با بیان اینکه امسال تا پایان آبان ماه ۴۳۲ دستگاه انواع واگنهای باری، مسافری و غیره وارد شبکه ریلی کشور شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹۷ درصد رشد داشته است گفت: «تا پایان امسال تعداد قابل توجهی واگن به شبکه اضافه میشود».
وی با اشاره به اینکه به دلیل شرایط اقتصادی سالهای اخیر کارخانجات واگنسازی با مشکل مواجه شدهاند خاطرنشان کرد: «در زمینهی کیفیت قطارهای مسافری، قطار چهارتخته چهار ستاره در مسیر کرمان – تهران وجود دارد که بسیار باکیفیت است و تقاضای ارتقا به پنج ستاره دارند و برای آن باید یکسری امکانات فراهم شود».
رسولی افزود: «در قطار شش تخته سه ستاره نیز اعتراضاتی از سوی مردم به امکانات، کیفیت و نظافت بود که به شرکت تذکر دادهایم».
وی ادامه داد: «اقتصاد شرکتهای حمل و نقل و شرکتهای مسافری اصل و اساس موضوع است و اگر اقتصاد آنها درست شود، کارخانهی واگنسازی نیز رونق میگیرد».
معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: «باید به شرکتها کمک شود؛ که دستور کار جدید راهآهن و بازنگری مصوبات قبل تا هر جا تصمیمی گرفته شده و دست و پای شرکتها را بسته، تسهیل شود که یکی از آنها ضمانتنامههای بانکی است».
وی با بیان اینکه قیمتهای دریافتی شرکتهای حمل و نقل نسبت به قیمت تمامشدهی بلیط پایینتر است و به دنبال کیفیت بهتر هستیم گفت: «در کارخانه پلور سبز چهار سالن برای واگن حمل خودرو در دست ساخت است».
رسولی با اشاره به قطار گردشگری در استان کرمان توضیح داد: «قطارهای گردشگری را ترویج میکنیم اما این قطارها یک و نیم تا دو برابر ظرفیت مسیر مسافربری کشور را اشغال میکنند که اگر مسیر باری باشد؛ خسارت برای کشور است».
وی دربارهی مسائل مسیر ریلی سیرجان به بافت نیز خاطرنشان کرد: «ما در شرایط جنگ اقتصادی هستیم و بلاتکلیفی در پروژههای عمرانی سمّ است». /پ
15844
مدیرعامل راهآهن کشور:
ارتقا قطار کرمان - تهران نیازمند امکانات است

نظر خود را بنویسید