گروه جامعه ـ به نظر میرسد حوصلهی «رامین ارجمندکرمانی» هم مثل ما سر رفته از بس که به خانهشهر رسیدگی نمیشود. خانهشهر؛ ساختمانی که قصهی آشنایی دارد. سال 95 خیلی جدی تصمیم گرفتند که حذفش کنند تا راه برای ورود و خروج به ساختمان جدید استانداری که در همسایگی آن است، باز بشود. در اقدامی نادر اما، گروههای مختلفی از مردم کرمان بهپا خاستند و با هر شیوهای که میتوانستند، جلوی خراب شدن خانهشهر را گرفتند.
در آن دورانِ اوج خانهشهردوستی، میراثفرهنگی هم از فرصت استفاده و این بنا را ثبت ملی کرد. هیاهو که خوابید، حالا کسی باید میآمد وسط، تا این بنا با قدمت عهد پهلوی را مرمت کند و احیا کند. این ساختمان جزو اموال شهرداری کرمان است و آنطور که دربارهاش میگویند و در منابع معتبر هم آمده، از پول دولت ساخته نشده بلکه از پول مردم شهر کرمان ساخته شده است. پس، این شهرداری است که وظیفهی نجات این ساختمان پرطرفدار را دارد. شورای پنجم شهر و شهردار منتخب این شورا یعنی سیدمهران عالمزاده، از روزی که بر کرسی مسئولیت نشستهاند همواره خود را دلسوز این بنا معرفی کرده و وعده دادهاند که خانهشهر را مرمت میکنیم. عالمزاده از جمله آن 181 نفری است که وقتی هنوز شهردار نبود در نامهای سرگشاده خطاب به استاندار وقت خواستار آن شد تا خانهشهر را تخریب نکنند. او دو سال است شهردار شده و اکنون در حالی سال 98 را به پایان میبریم که هنوز تغییری در وضعیت خانهشهر ایجاد نشده جز اینکه سقف بنا موریانه زده است!
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، در نشست عمومی این هفتهی شورای شهر کرمان که دوشنبه شب برگزار شد، اعلام اولویتهای متمم بودجهی شهرداری باری دیگر موضوع مرمت خانهشهر را زنده کرد.
در اینباره، ابتدا، زهرا لری، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر بود که وقتی اولویتهای هفتگانهی متمم بودجه اعلام شد و نامی از خانهشهر در آن نبود پرسید: پس خانهشهر چه میشود؟
پس از او، رامین ارجمندکرمانی از این وضعیت گلایه کرد. او گفت: «در بودجهی سال 97 یک میلیارد تومان برای مرمت خانهشهر گذاشتیم اما چون با کسری بودجه مواجه شدیم این اعتبار تامین نشد و کاری انجام نشد. امسال مجدد 500 میلیون تومان برای خانهشهر گذاشتیم. الان که کمبود اعتباری وجود ندارد و 336 میلیارد تومان هم متمم بودجه مصوب شده چرا ردیف مربوط به خانهشهر صفر شده و در دل ردیف مربوط به ساختمان شورا آمده است؟».
وی خطاب به شهردار کرمان اظهار کرد: «از اول سال تا حالا چه مانعی برای انجام مطالعات بود که انجامش ندادید و تازه حالا قصد شروع مطالعات آن را دارید؟».
سیدمهران عالمزاده، شهردار کرمان هم پاسخ ارجمندکرمانی را داد: «تعیین کاربری برای خانهشهر خیلی موضوع مهمی است و در جریان پروژهی پارک گردشگری باید دیده شود که هنوز به نتیجهی نهایی نرسیده است برای همین کار به تعویق افتاده است».
وی با بیان اینکه تا ساختمان شهرداری در خیابان سپه آماده شود که شورا به آنجا نقلمکان کند دو ماه طول میکشد و در این مدت، مطالعات مربوط به مرمت خانهشهر شروع خواهد شد، افزود: «ضربالاجلی برای مطالعهی خانهشهر احساس نمیشد؛ اما با فرایندی که طی شد ما هم زمان برای مطالعه داریم، هم مشاور در مطالعات پارک گردشگری به جمعبندی رسیده که با نظر شورا کاربری نهایی خواهد شد. شورا که جابهجا بشود مقدمات مرمت خانهشهر آغاز میشود».
وی ادامه داد: «ما برای مرمت خانهشهر یک مشاور را جداگانه آوردیم که گفت 600 میلیون تومان هزینه میبرد. میراثفرهنگی اما اعلام کرد که نیاز نیست مشاور بگیرید؛ ما تیمی میفرستیم که به شهرداری کمک کند و نیاز به این هزینه برای مشاور نباشد».
عالمزاده گفت: «آنچه که باید برای خانهشهر مطالعه شود، مطالعات کاربری و تاسیسات مکانیکی و برقی است که باید انجام شود. بقیهی کار را با کارشناسان میراثفرهنگی دنبال خواهیم کرد». او سپس پیشنهاد کرد: «ردیف مربوط به طراحی و نظارت ساختمان شورای شهر که در متمم بودجه دیده شده، به سه ردیف تبدیل شود و برای مطالعات خانهشهر 250 میلیون تومان لحاظ شود». در این ردیف، 600 میلیون تومان هم برای تعمیرات ساختمان سپه و 250 میلیون تومان هم برای شروع مطالعات ساختمان شورا اختصاص یافت.
بنابراین، بعد از دو سال دلسوزی شورا و شهرداری برای خانهشهر، تازه 250 میلیون تومان روی کاغذ برای شروع مطالعات خانهشهر لحاظ کردهاند و البته معلوم هم نیست سرنوشت آن 500 میلیون تومانی که ارجمند کرمانی گفت در بودجهی امسال برای خانهشهر گذاشتهاند چه میشود؟
با این وضعیتی که هست، همچنان باید منتظر بمانیم شهرداری دستی به سر و روی این بنا بکشد.
خبر دیگر اینکه این بنا مرمت هم بشود، بخشی از کاربریاش اداری میماند. چون محمد فرشاد، رئیس شورای شهر کرمان در همین جلسهی عمومی شورا گفت: «این ساختمان نیاز به تعمیر دارد و قرار شده در این فاصلهای که تعمیر شود، ساختار اداری شورای شهر کرمان منتقل شود اما اصلا تصمیمی گرفته نشده که شورا به شهرداری منطقه سه برود و اصلا اینطور نیست که شورا و شهرداری منطقه سه در مقابل هم قرار گرفته باشند. اینجا میدان شوراست و شورا باید اینجا و در تعامل با شهرداری و استانداری باشد؛ شورا اینجا خواهد بود ولی در این فاصله که خانهشهر تعمیر میشود، قرار شد بخشی از ساختمان (قدیم) شهرداری آماده شود و شورا آنجا برود تا این بنا تعمیر شود». / الف
عکس: نمایی از ساختمان خانهشهر
نظر خود را بنویسید