گروه اقتصاد – شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی کرمان اینبار در رفسنجان تشکیل جلسه داد تا روند تسهیل در توسعهی این شهرستان با حضور فعالین بخش خصوصی و مدیران اجرایی استان بررسی شود.
به گزارش فردای کرمان به نقل از فارس کرمان، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان در این نشست گفت: «شورای گفتوگوی دولت با بخش خصوصی محل تعامل همهی دستگاههای تصمیمساز و تصمیمگیر در کشور متشکل از قوه قضائیه، مقننه و بخش خصوصی است و بهترین ظرفیت در اختیار یک استان و شهرستان برای تصمیمگیری و تصمیمسازی است».
سیدمهدی طبیبزاده بیان کرد: «ترکیب یادشده و جایگاه این شورا در قوانین جاری ممکلت میتواند عامل مؤثری در توسعهی منطقه، استان و شهرستان باشد».
وی ادامه داد: «تا بهحال تلاش کردیم جلسهی شورای گفتوگو را در بهبود کسب و کار، تسهیلگری و رفع موانع تولید قرار دهیم شاخصهای فضای کسب و کار را بر اساس شاخصهای بانک جهانی در دستور کار قرار دادیم و در استان کرمان پایش کردیم و برای بهبود آنها از طریق شورا اقدام کردیم».
طبیبزاده افزود: «این شورا میتواند یک ظرفیت در خدمت توسعهی شهرستانها باشد که تصمیم گرفتیم بخشی از جلسات سالانه را در شهرستانها برگزار کنیم که اگر نیاز به مصوبهی قابل پیگیری در مجلس است، از طریق نماینده و مقامات عالیه انجام و روند توسعهی یک شهرستان را تسهیل کند که اولین جلسه امروز آغاز میشود».
وی با بیان اینکه جلسهی امروز «بررسی روند تسهیل در توسعه شهرستان رفسنجان» نامگذاری شده است، توضیح داد: «رفسنجان از شهرستانهای پیشتاز در توسعه است و ظرفیتهای فراوانی در این شهرستان وجود دارد که اگر به فعلیت برساند میتوانیم انتظار داشته باشیم به لحاظ شاخصهای توسعهی پایدار بخش مهمی از استان کرمان را پوشش دهد».
طبیبزاده خاطرنشان کرد: «بر اساس جمعبندی از جلسات قبل و امروز به دستورالعمل میرسیم که چگونه رفسنجان را در مسیر رشد سریع توسعه قرار دهیم، امروز مسائلی مانند آب که محدودیتدارترین عامل توسعهی رفسنجان است و همهی سرنوشت رفسنجان به آب بستگی دارد، بررسی میشود».
وی اضافه کرد: «ظرفیت مس بسیار بزرگ است که بستهی حمایتی برای ایجاد صنایع پاییندستی مس در شهرستان دارند از مس انتظار داریم هم به لحاظ تأمین خدمات، کالا، قطعات و تجهیز پیمانکاری و گروههای اکتشاف، ایجاد صنایع مبتنی بر اسید سولفوریک دستهی وسیعی از خدمات در رفسنجان ایجاد کند».
رئیس اتاق کرمان گفت: «در احمدآباد شهرک صنعتی طراحی شده اگر مس بپذیرد این شهرک را به عنوان شهرک پاییندستی مس قرار دهد میتوان این محل را یکی از کانونهای توسعهی شهرستان رفسنجان قرار داد».
وی تسیهل صادرات و توسعهی منطقهی ویژهی اقتصادی، کشتهای جایگزین، گردشگری، انرژی خورشیدی و... را دیگر موارد اثرگذار در توسعهی رفسنجان برشمرد و افزود: «ظرفیت انتقال آب از بندرعباس به دشت سیرجان، رفسنجان و چادرملو 150 میلیون متر مکعب است، نیاز فعلی 120 میلیون مترمکعب است که 30 میلیون مترمکعب این ظرفیت را میتوان در بیاض و احمدآباد تخصیص بگیریم که هم صنایع هایتک هم کشتهای هیدروپونیک ایجاد کرد».
طبیبزاده بیان کرد: «بحث مهم، اتصال خط آهن احمدآباد رفسنجان و کرمان است در این مسیر چهار یا پنج میلیون تن بار جابهجا میشود که فشار زیادی روی جادههاست و ایجاد این خط میتواند در توسعهی گردشگری هم اثرگذار باشد».
وی یادآور شد: «اگر بخواهد باری از رفسنجان به کرمان برود باید مسیرهای زیادی جابهجا شود، در حالی که سه کارخانه سیمان، کارخانههای کاشی و منطقهی ویژه در این شهرستان وجود دارد، اگر این خط آهن ایجاد شود مسیر خوبی در توسعه ایجاد خواهد شد». /پ
16095
در نشست شورای گفتوگو در رفسنجان مطرح شد
نظر خود را بنویسید