گروه جامعه ـ در حاشیهی بلوار امام حسن مجتبی (ع) شهر کرمان و نرسیده به پل راهآهن، اردوگاه جدیدی در زمینی به مساحت سه هکتار برای ترک اعتیاد معتادان مرد ساخته شده است. این اردوگاه که «کرامت» نام گرفته و توسط سپاه ثارا... استان کرمان ساخته شده و مدیریت میشود، از دیروز چهارشنبه با پذیرش 50 معتاد متجاهر کار خود را آغاز کرد. بنا به گفتهی سردار غلامعلی ابوحمزه، ظرفیت فعال این اردوگاه در حال حاضر برای درمان 160 مددجو پاسخگوست اما در آینده این ظرفیت به 500 نفر خواهد رسید. مجید ستایشنیا، معاون اجتماعی سپاه ثارا... استان کرمان و مسئول این اردوگاه نیز گفت که اردوگاه کرامت، سه شعار «درمان، اشتغال و صیانت» را در دستور کار فعالیتهای خود دارد.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، پیش از ظهر چهارشنبه دوم بهمنماه، با حضور رئیس بسیج مستضعفین کشور، معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور و جمع دیگری از مقامات ملی و محلی، این اردوگاه که از نوع ماده 16 و برای معتادان متجاهر و بیسرپناهی است که با دستور قضائی معرفی میشوند، فعالیت خود را بهطور رسمی آغاز کرد.
ابوحمزه در این مراسم ماجرای راهاندازی اردوگاه کرامت را اینطور شرح داد: «حدود یک سال قبل، در جلسهای با حضور فرمانده محترم سپاه پاسداران کشور، این موضوع مطرح شد که استانهایی که داوطلب شکلگیری اردوگاههای کرامت هستند، اعلام آمادگی کنند. ما هم از طرف استان کرمان آمادگی خود را اعلام کردیم و پس از آن، در طول یک سال گذشته بهصورت شبانهروزی تلاش شد تا این مجموعه که حدود سه هکتار زمین و ساختمان را به خودش اختصاص داده است شکل گرفت».
به گفتهی وی، در دو هزار و 600 مترمربع از این مجموعه؛ سه خوابگاه، یک سالن کفخواب، دو سالن برای اسکان مددجویان، نمازخانه، سالن غذاخوری، 28 چشمه سرویس بهداشتی و 25 حمام ایجاد شده است.
ابوحمزه گفت: «ظرفیت هریک از خوابگاهها (بهصورت یک طبقه) 80 نفر است».
وی با بیان اینکه در آینده تا 500 نفر را میتوانیم در این اردوگاه تحت درمان قرار دهیم، افزود: «بنا به آماری که ارائه میشود در استان کرمان یکهزار و 800 تا دو هزار معتاد ماده 16 (متجاهر) داریم که این اردوگاه (در صورت تکمیل تمام فازهای آن) یکچهارم این آمار را میتواند پوشش دهد».
فرمانده سپاه ثارا... استان کرمان هزینهای که در کل برای آمادهسازی این مجموعه شده شده را 18 میلیارد تومان ذکر و اظهار کرد: «این مجموعه دارای سه بخش اداری، فضای باز هواخوری و یک ساختمان است که بهعنوان کارگاه ساخت مصنوعات چوبی بهکار میرود».
وی افزود: «برنامهی دیگری که در دستور کار قرار دارد این است که در پی امضای تفاهمنامهای با یک کارگاه ورقکاری و امدیاف برخی از افرادی که در این اردوگاه درمان میشوند و شرایط لازم را دارند در این کارگاه مشغول بهکار شوند».
وی ادامه داد: «در این یک سال، تیمهایی داشتیم که از اردوگاههای تبریز و تهران بازدید کردند، همچنین جلسات متعددی با مسئولان اجرائی در استان داشتیم. باید بگویم که در بررسیهایی داشتیم معلوم شد کاری که در کمپهای ماده 16 انجام میشود بیهوده است و خروجی خاصی ندارد. فرد را دستگیر میکنند و در این کمپها تحت درمان قرار میدهند، بعد از دو، سه ماه، فرد از کمپ آزاد میشود ولی مجدد به سمت مصرف مواد مخدر میرود. در جلسهای که با شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان داشتیم هم این را تائید کردند که این روش فعلی در کمپها چندان فایدهای ندارد و افراد پس از درمان مجدد برمیگردند. بنابراین ما بهدنبال آن رفتیم که در اردوگاه کرامت کاری را انجام دهیم تا این اتفاق نیفتد».
وی سپس به برنامههایی اشاره کرد که به این منظور قصد انجام آن را دارند و گفت: «ما بهدنبال آن هستیم تا هم خود افراد معتاد و هم خانوادههایشان را تحت مشاورهی روانشناسان قرار دهیم و نیروی انتظامی و علومپزشکی و بهزیستی نیز قول دادهاند تا ظرفیت روانشناسی خود را در اختیار این اردوگاه قرار دهند».
ابوحمزه با تاکید بر اینکه هم خانواده و هم خود فرد معتاد باید تحت مشاورهی روانشناسان قرار بگیرند تا معلوم شود که درد و مشکل اصلی آنها چیست، افزود: «موضوع بعدی این است که افراد پس از خروج از کمپ ماده 16 مشکل یافتن شغل دارند و بسیاری از کارفرمایان وقتی مطلع میشوند فرد در کمپ ماده 16 بوده حاضر به استخدام او نیستند؛ برای حل این مشکل نیز، بحث مهارتآموزی افراد تحت درمان را مورد توجه قرار دادهایم و در این اردوگاه کارگاههای متعددی به این منظور دائر خواهیم کرد».
فرمانده سپاه ثارا... استان کرمان ادامه داد: «موضوع بعدی که مدنظر ما است، ارتباط گیری با خانوادهی معتادان است. چرا که این افراد معمولا در خانوادهی خود با مشکلاتی مواجه هستند مثلا فرزندان آنها برای ازدواج با مشکل تامین جهیزیه مواجهند. فرد وقتی به این محیط برمیگردد و نمیتواند کاری برای حل این مشکلات انجام دهد مجددا به سمت مصرف مواد خواهد رفت که ما قصد داریم جلوی این اتفاق را از طریق ارتباط با خانوادهها بگیریم».
وی با تاکید بر ایجاد اشتغال برای افراد معتادی که درمان میشوند و با دعوت از ورود افراد خیّر به این حوزه، گفت: «مهمتر از همهی این اقدامات، ارتباط موثر و دائم با این افراد است تا زمانی که اطمینان حاصل شود به چرخهی مصرف مواد برنمیگردند».
ابوحمزه سپس تصریح کرد: «باید در جامعه فرهنگسازی صورت گیرد تا همه بدانند که معتادان مجرم نیستند بلکه بیمارند و مثل دیگر بیماران نیاز به رسیدگی و درمان دارند».
وی با قدردانی از همهی دستگاههای اجرایی مرتبط برای راهاندازی این اردوگاه توسط سپاه ثارا... استان کرمان خواستار استمرار این حمایتها شد و در اینباره گفت: «ما از امروز درمان 50 نفر مددجو را شروع کردهایم و اگر حمایتها ادامه یابد میتوانیم این آمار را به 100 نفر و تا 500 نفر برسانیم».
به گزارش فردایکرمان، همزمان با افتتاح اردوگاه کرامت در کرمان، اردوگاه کرامت در شهر قم نیز بهصورت ویدئو کنفرانس افتتاح شد. به گفتهی معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور، به جز کرمان و تهران و قم، از این نوع اردوگاهها در پنج استان دیگر نیز راهاندازی خواهند شد. / الف
نظر خود را بنویسید