گروه اقتصاد - به گفتهی مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان، کاهش دمای هوا مانع ورود ملخهای صحرایی به کرمان شده و احتمال دارد ملخها از اواخر اسفندماه و نهایت تا اردیبهشت وارد استان شوند.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا کرمان، ناصر طاهری گفت: «کاهش دمای هوا مانع ورود ملخهای صحرایی به استان کرمان شده است».
وی افزود: «احتمال میرود ملخها از اواخر اسفندماه و نهایت تا اردیبهشت با توجه به شرایط دمایی موجود به شمال استان کرمان وارد شوند و در این بین شهرستانهای ارزوئیه و ریگان بیش از سایر مناطق در تیررس این آفت قرار دارند».
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان با بیان اینکه هجوم ملخ به سایر مناطق استان کرمان نیز پیشبینی شده است بیان کرد: «با توجه به اینکه هجوم ملخ امسال در آفریقا بیشتر از سال گذشته است احتمال میرود شدت هجوم این آفت به استان کرمان نیز بیش از سال قبل باشد».
وی با بیان اینکه این استان امسال بر اساس هشدار سازمانهای فائو و حفظ نباتات از سه جبهه با ملخهای صحرایی درگیر میشود گفت: «گروه نخست ملخهای حملهکننده به استان کرمان، همان ملخهایی هستند که سال گذشته از ایران عبور کرده و به سمت کشورهای هند و پاکستان رفتهاند و اکنون در حال بازگشت به استانهای حاشیهی خلیجفارس و شهرهای جنوبی کرمان مانند رمشک، کهنوج و همچنین بندرعباس هستند».
طاهری ادامه داد: «دستهی دوم ملخهای تهدیدکنندهی استان کرمان، ملخهایی هستند که از شبه جزیره عربستان، یمن و آفریقا به سمت کشور ما میآیند و بعد از گذر از استانهای همجوار به کرمان میرسند».
وی اضافه کرد: «دستهی سوم ملخهایی که ممکن است طبق پیشبینیها به استان کرمان حملهور شوند همان ملخهایی هستند که سال قبل در این استان حضور داشته و تخمگذاری کردهاند و اکنون با توجه به گذر زمان، تخمها تبدیل به نوزاد ملخ میشود و به اراضی و مراتع حمله میکنند».
طاهری با بیان اینکه مبارزه با ملخهای صحرایی در استانهای همجوار کرمان آغاز شده است گفت: «شرایط موجود و سبز نبودن مزارع با توجه به فصل سرما، مبارزه با ملخ را به دلیل پروازهای طولانی مدت، دشوار کرده به طوری که ملخها طی یک پرواز طولانی مدت میتوانند از یک آبادی به آبادی دیگر برسند». /پ
17770
سرما لشکرکشی ملخها را به تاخیر انداخت
نظر خود را بنویسید