گروه جامعه - سرپرست معاونت پیشگیری و امور فرهنگی و اجتماعی دادگستری استان کرمان خواستار رعایت قوانین در ایام انتخابات از سوی رسانهها و مطبوعات شد و گفت: «اصحاب رسانه باید قانونمداری را مورد توجه قرار دهند و با استفاده از ابزار قانون در آفرینش شور انتخاباتی و ترغیب مردم برای مشارکت در تعیین سرنوشت خود اقدام کنند».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، محمدباقر اسلامی در نشست هماندیشی پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی در حوزهی رسانهها بیان کرد: «بحث رسانه به لحاظ رسالتی که در امور فرهنگی دارد فراتر از بحث جرایم و تخلفات انتخاباتی است زیرا بحث ترغیب و تشویق مردم برای مشارکت در سرنوشت خود نیز از وظایف مطبوعات و رسانهها است».
وی افزود: «در وهلهی اول جایگاه رسانه و شان رسانه، ارتقاء سطح آگهیهای مردم در خصوص مسائل مناسبتی و یا مسائل کلی نظام مانند انتخابات است».
سرپرست معاونت پیشگیری و امور فرهنگی و اجتماعی دادگستری استان کرمان اضافه کرد: «در این راستا هرچه گروهها، افراد و اصناف در مسایل اجتماعی تاثیرگذارتر باشند، شان و جایگاه آنها هم از منزلت خاصی برخوردار است».
وی ادامه داد: «رسانهها به عنوان رکن چهارم دموکراسی، شان و جایگاه بسیار بالایی دارند و اگر اصحاب رسانه و مطبوعات، شان خود را رعایت نکنند خدشهای به آن وارد میشود که جبران آن کار سختی است».
اسلامی یادآور شد: «رعایت اخلاق و رفتار در مباحث تبلیغاتی که رسانهها بر حسب وظیفه به آن وارد میشوند از اهم مطالب است».
وی قانونمداری و فعالیت حول محور قانون را از مسایل مهم بیان کرد و گفت: «اصحاب رسانه باید قانونمداری را مورد توجه قرار دهند و با استفاده از ابزار قانون در آفرینش شور انتخاباتی و ترغیب مردم برای مشارکت در تعیین سرنوشت خود اقدام کنند».
سرپرست معاونت پیشگیری و امور فرهنگی و اجتماعی دادگستری استان کرمان بالا بردن آگاهی مردم برای درست انتخاب کردن را از دیگر وظایف رسانهها در ایام انتخابات بیان کرد و افزود: «اگر راه غلطی به مردم نشان داده شود و مردم به غلط انتخاب کنند سالها همه گرفتار خواهند شد».
وی خاطرنشان کرد: «نشانههای درست و تبلیغات درست برای انتخاب درست از سوی مردم یکی از رسالتهای مطبوعات و رسانهها است».
اسلامی در ادامه با اشاره به برخی موارد تخلفات انتخاباتی، توضیح داد: «یکی از مسائلی که امروزه با آن روبهرو هستیم تبلیغات زودهنگام له یا علیه برخی کاندیداها مخصوصا در فضای مجازی است».
وی خاطرنشان کرد: «همه چیز باید بر مدار قانون انجام شود تا هم شور انتخاباتی صورت گیرد و هم جرایم انتخاباتی را شاهد نباشیم».
سرپرست معاونت پیشگیری و امور فرهنگی و اجتماعی دادگستری استان کرمان بیان کرد: «ممکن است بعضی رسانهها در دام کسانی گرفتار شوند که تمایلی به مشارکت حداکثری مردم در انتخابات ندارند لذا باید مراقبت کرد انتشار هرگونه محتوا با هدف کاهش مشارکت مردم در رسانهها و مطبوعات صورت نگیرد».
وی با تاکید بر پرهیز از انتشار هرگونه مطالب خلاف واقع مبنی بر انصراف نامزدها، تایید صلاحیت نامزدها، توقف انتخابات و ... افزود: «باید اجازه بدهیم نهادهای اجرایی و نظارتی روال قانونی کار خود را انجام بدهند و بعد رسانهها نسبت به انجام وظیفهی خود در حیطهی قانون بپردازند».
اسلامی ادامه داد: «اقدام بعضی رسانهها موجب تهییج و تحریک مردم برای تجمعات غیرقانونی میشود که اینها ممنوعیت قانونی دارد».
وی یادآور شد: «برخی علایم و نشانهها در فضای مجازی یا حتی فضای حقیقی برای تحریم انتخابات یا تضعیف نهادهای امنیتی دیده شده که رسانهها باید مراقبت کنند هر علامت و نشانهای که به دست آنها میرسد را به عنوان نشانهی مثبت تلقی نکنند».
سرپرست معاونت پیشگیری و امور فرهنگی و اجتماعی دادگستری استان کرمان، انتشار هرگونه مطلب توهینآمیز و تخریب در خصوص نامزدهای انتخاباتی یا نهادهای حاکمیتی و ایجاد و فعالیت در سایتهای غیرمجاز را از دیگر جرایم حوزهی رسانهها در ایام انتخابات بیان کرد. /پ
17870
سرپرست معاونت پیشگیری دادگستری کرمان:
نظر خود را بنویسید