گروه جامعه - معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان با بیان اینکه ویروس کرونا عامل بیماری کووید-19 در ماهیان بیماریزا نیست گفت بهتر است شهروندان ماهی قرمز را از مراکز معتبر خریداری کنند. وی همچنین از شهروندان خواست: «حتیالامکان از ظروف یکبار مصرف برای حمل و جابهجایی ماهی به منزل استفاده کنند و پس از خرید و انتقال ماهی قرمز به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام نموده و ماهیها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند، ضمن اینکه ظروف حمل یکبار مصرف در کیسهی زباله سربسته قرار گیرد و آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکهی فاضلاب تخلیه شود».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر صدیقه کاظمینیا بیان کرد: «ویروس کرونا عامل بیماری کووید19 در ماهیان بیماریزا نیست و توصیههای بهداشتی صرفاً به منظور جلوگیری از مخاطرهی بهداشتی احتمالی ناشی از انتقال مکانیکی ویروس از طریق آب و سطح بدن ماهی است».
وی با اشاره به توصیههای بهداشتی در مورد خرید و نگهداری ماهی قرمز، افزود: «شهروندان باید ماهی قرمز خود را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی شامل واحدهای صنفی عرضهی ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداریها با هماهنگی اداره دامپزشکی خریداری کنند».
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان تاکید کرد: «هماستانیها، از خرید ماهی از دستفروشان و دورهگردها اکیداً خودداری کنند».
وی با بیان اینکه تاکنون گزارشی مبنی بر بروز بیماری در انسان با منشاء ماهیهای زینتی در کشور منتشر نشده است، یادآور شد: «احتمال بروز بیماریهای پوستی از طریق تماس با اینگونه ماهیها وجود دارد که میتوان با اقدامات پیشگیرانه مانع از بروز این بیماریهای پوستی شد».
کاظمینیا گفت: «استفاده از دستکش بهویژه برای افراد حساس و دارای سوابق آلرژی، شستوشوی کامل دستها با آب و صابون بعد از هر بار دست زدن به آب یا ماهی زینتی، جلوگیری از دست زدن کودکان به ماهیها و آموزش بهداشت فردی به آنها و عدم تماس دست با چشم، صورت و دهان بعد از کار با آکواریوم یا ظرف نگهداری ماهی از بروز بیماریهای احتمالی قابل انتقال به انسان جلوگیری میکند».
وی بیان کرد: «اکیپهای نظارتی دامپزشکی در این ایام بهصورت مستمر در سطح شهر کرمان در حال فعالیت هستند و بر تمامی فروشگاههای عرضهی ماهی قرمز نظارت دارند و با متخلفان قاطعانه برخورد میکنند».
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان گفت: «شهروندان حتیالامکان از ظروف یکبار مصرف برای حمل و جابهجایی ماهی به منزل استفاده کنند و از خرید ماهیان بیمار و بیحال با علائم شنای غیرفعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری کنند».
وی در خصوص نگهداری ماهی قرمز نیز توضیح داد: «پس از خرید و انتقال ماهی قرمز به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام نموده و ماهیها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند، ضمن اینکه ظروف حمل یکبار مصرف در کیسهی زباله سربسته قرار گیرد و آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکهی فاضلاب تخلیه شود و از ریختن آن در معابر عمومی خوداری شود».
کاظمینیا اظهار کرد: «با توجه به لزوم تعویض آب ماهیان خریداری شده، حداقل 24 ساعت قبل از خرید، ظرف نگهداری ماهی آماده شود و در صورت استفاده از آب شهری، باید قبل از استفادهی ماهی، چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلرزدایی قرار داده شود».
وی افزود: «ظرف نگهداری ماهی باید یک ظرف با دهانهی باز (دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد و میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر است».
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان بهترین دمای آب نگهداری ماهی را 26- 22 درجهی سانتیگراد بیان کرد و یادآور شد: «به منظور تعویض آب هر بار 25 درصد کل آب تعویض شود و از تعویض یکبارهی کل آب خودداری شود، ضمن اینکه در هنگام تعویض آب و ... نیازی به دستکاری ماهی نیست اما در صورت لزوم و بهخصوص در افرادی با سابقهی بیماری و یا حساسیتهای پوستی از دستکش استفاده شود».
وی گفت: «جانورانی نظیر خزندگان، دوزیستان و حلزونها میتوانند ناقل یا واسط بالقوهی انواع عوامل بیماریزا برای انسان باشند بنابراین عرضهی هرگونه موجود زنده غیر از ماهی قرمز ممنوع است».
کاظمینیا خاطرنشان کرد: «همشهریان ماهی قرمز را در پایان نوروز در فضاهای بستهای که توسط شهرداری بدین منظور تعبیه شده است آزاد کنند و از رهاسازی ماهی قرمز در رودخانهها و آبهای آزاد بهدلیل بر هم زدن اکوسیستم طبیعی منطقه خودداری کنند». /پ
20318
توصیههای دامپزشکی برای خرید و نگهداری ماهی قرمز سفرۀ هفتسین؛
نظر خود را بنویسید