گروه جامعه ـ در حالیکه برخی مقامات حوزهی بهداشت و درمان در استان کرمان خواستار تعطیلی صنایع و معادن هستند و کارگران برخی از واحدها هم در اینباره به مقامات استان نامه نوشتهاند تا این مراکز تعطیل شوند که نیروهایشان از کرونا در امان بمانند، ستاد مدیریت کرونا در استان کرمان اعلام کرد که نمیتوان این بخشها را تعطیل کرد.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار کرمان، روز شنبه 9 فروردینماه و پس از جلسهی ستاد مدیریت کرونا در جمع خبرنگاران این خبر را داد.
محمدصادق بصیری در اینباره گفت: «نامهای داشتیم از کارگران شریف برخی مراکز صنعتی و معادن در استان که نگرانیهایی داشتند؛ مثل فولاد سیرجان ایرانیان یا گلگهر و دیگر واحدها. در این جلسه موضوع مطرح شد. مدیرکل محترم کار و امور اجتماعی استان، گزارشی داد و اعلام کرد که تمهیداتی اندیشیده شده تا پروتکلهای بهداشتی مربوط به کرونا در این مناطق اجرا شود و پیگیری میشود تا این اتفاق رخ بدهد و اگر هم جایی مشکلاتی وجود دارد، تیمی برای بازرسی با مسئولیت آقای اشک از استانداری و نماینده اداره کار پیگیری میکنند تا مشکلات احتمالی برطرف شود».
وی تصریح کرد: «امکان تعطیلی صنعت و تولید به ویژه در بخشهایی که ضروری است کار انجام شود، وجود ندارد». وی اضافه کرد: «اما معتقدیم در بخشهایی که امکان آن وجود داشته باشد، ساعات کار محدودتر شود».
معاون استاندار کرمان در تشریح دیگر مصوبات جدید این ستاد توضیح داد: «مقرر شد روزانه گزارشهای لازم از فرمانداریهای استان به استانداری ارسال شود تا هر روز ساعت 14 این گزارشها را به وزارت کشور ارسال کنیم. مواردی از جمله تعداد پستهای کنترل کرونا که دایر است و یا پستهایی که نیاز است اضافه شود، یا جرایمی که صورت گرفته، تخلفاتی که رخ داده و پلمبهایی که صورت گرفته و آمار روزانهی پستها و... را باید به وزارت کشور ارسال کنیم».
وی افزود: «برخی فرمانداران سوال داشتند که آیا فقط ورودی به استان را باید کنترل کرد یا خروجی هم باید کنترل شود؟ که مقرر شد هم ورودی و هم خروجی باید کنترل شود؛ هم مانع ورود غیربومیها به استان شویم و هم کسانی از استان ما میخواهند برای سفرهای غیرضرور از استان خارج شوند اجازهی خروجشان داده نشود».
بصیری در ادامه گفت: «موضوع دیگری مطرح شد دربارهی برخی خودروها و یا وسایل نقلیهای که میخواهند به مناطق سیلزدهی استان عبور و مرور داشته باشند. مثلا ماشینآلات سنگین یا خودروی صدا و سیما. قرار شد در اینباره عصر امروز کمیته امنیتی و اجتماعی و انتظامی ستاد چارهای بیاندیشد تا برای این نوع خودروها تصمیمی گرفته شود».
وی اضافه کرد: «همچنین در این ستاد تاکید شد مدیران اجرایی استان حتما باید بهگوش باشند حتی در روز تعطیل مثل جمعه؛ تا هرجا مشکلی ایجاد شد سریعا ارتباط با آنها برقرار شود».
بصیری ادامه داد: «اصناف مختلف هم درخواستهایی داشتند تا به لیست اصناف مجاز به فعالیت اضافه شوند که تصویب نشد و تاکید شد که همان 12 صنف که قبلا مصوب شده بود باز باشند. اما قرار شد امروز عصر جلسهای برگزار شود و دربارهی اینکه برخی صنوف به صورت کشیک باز باشند تصمیمگیری شود».
معاون استاندار کرمان گفت: «تجمع کارگران فصلی در برخی نقاط شهر به ویژه صبحها را داریم که در این زمینه، قرار شد شهرداری اقدامات لازم را انجام دهد».
وی اظهار کرد: «دو پیشنهاد تبلیغی هم داشتیم؛ اینکه تبلیغات محیطی تاثیرگذار نهتنها جمع نشود بلکه تبلیغات جدید و تاثیرگذار دیگر هم اضافه شود. همچنین، روابط عمومیها از ظرفیت شبکههای اجتماعی و بیلبورد و پیامک و سایتهای خود نسبت به افزایش آگاهی و مشارکت مردم به شکل مطلوب استفاده کنند».
بصیری همچنین برخی از مهمترین مواردی که امروز در نشست ستاد ملی مدیریت کرونا با حضور رئیسجمهور مطرح شد را قرائت کرد.
او گفت: «رئیسجمهور اعلام کردند که خدا را شکر پایههای بهداشتی و درمانی کشور چنان قوی شده که توانسته در برابر این ویروس تابآوری داشته باشد و آمادگی کامل را حفظ کند و هر بیماری به هر شکلی وارد مراکز درمانی شود پذیرفته و سیر درمان برای او انجام میشود و 90 درصد مخارج بیماران کرونایی را هم دولت تامین میکند».
وی افزود: «همچنین اعلام شد که در کشور کمبود موادغذایی نداریم و دولت همهی نیازمندیها را دیده است. در مورد سوخت هم وضعیت همین است. نه سهمیهی سوخت کم و نه پمپ بنزین تعطیل میشود».
وی با بیان اینکه در این جلسه اعلام شد مراکز بهداشتی و درمانی هم کمبودی ندارند، ادامه داد: «دربارهی کسانی که بیمار هستند اما بیماری خود را مخفی میکنند هم صحبت شد و گفته شد این، مصداق اضرار به غیر است و دولت باید به شکل قانونی با این افراد برخورد کند. هرکس معلوم شود مبتلا به کرونا شده موظف است خود را دو هفته قرنطینه کند. اگر فردی این اقدامات را انجام نداد، باید با او برخورد قانونی شود. دربارهی نوع برخورد هم قرار است بررسی و تصمیمگیری شود».
وی یادآور شد: «خوشبختانه ما پیش از این، در ستاد استانی مبارزه با کرونا مصوبهای داشتیم که اگر بیماری از بیمارستان مرخص شد و طبق توصیهی پزشکی باید به نقاهتگاه برود و تمکین نکند با او برخورد قانونی شود چرا که موظف است در نقاهتگاه حضور یابد».
معاون استاندار کرمان گفت: «همچنین، در این جلسه گفته شد با کسانی که با شایعهپراکنی و تشویق اذهان عمومی در جامعه اضطراب ایجاد میکنند و عمدتا هم در فضای مجازی فعالند جدیتر برخورد شود».
وی اضافه کرد: «رئیسجمهور گفت که واقفیم در اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی مشکلاتی برای مردم به وجود میآید اما هر زمان وزارت بهداشت اعلام کرد دیگر ضرورت ندارد، حتی یک روز هم این طرح ادامه نخواهد یافت و به شرایط عادی برمیگردیم. ولی اکنون تا بیستم فروردینماه قطعی است که این طرح، ادامه دارد». / الف
نظر خود را بنویسید
نظرات