گروه جامعه - یک فوق تخصص بیماریهای عفونی با تاکید بر بالا بودن شدت بیماریزایی کووید۱۹ نسبت به آنفلوآنزا، گفت: «شدت و سرعت انتقال ویروس کرونای جدید از آنفلوآنزا بسیار بیشتر است و به نظر میآید میزان مرگ ناشی از این بیماری از دو درصد مرگ و میری که چین اعلام کرده، بیشتر است».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، دکتر مینو محرز دربارهی شدت بیماریزایی کووید۱۹ نسبت به آنفلوانزا، بیان کرد: «بیماریزایی بیماری کووید۱۹ نسبت به آنفلوانزا بسیار بالاتر است. از طرفی آنفلوانزا واکسن دارد و با تزریق واکسن، جمعیت کمتری به آن مبتلا میشوند، در حالیکه شدت بیماریزایی کرونا فوقالعاده بیشتر بوده و حتی از سارس و سایر ویروسهای همخانواده خودش نیز شدت بیماریزایی بیشتری دارد».
وی با بیان اینکه سرعت انتقال کووید۱۹ بسیار بالاست و اصلا با سرعت انتقال آنفلوآنزا قابل مقایسه نیست، افزود: «البته بیماری آنفلوآنزا هم میتواند در مواردی شدید بوده و حتی ریه را درگیر کند، اما نه به شدتی که کووید۱۹ ریه را درگیر میکند. بنابراین شدت و سرعت انتقال ویروس کرونای جدید از آنفلوآنزا بسیار بیشتر است».
محرز ادامه داد: «در عین حال اطلاعات نشان میدهد که ظاهرا میزان مرگ و میر ناشی از بیماری کووید۱۹ نیز بیش از آنفلوآنزا است، اما هنوز در این رابطه نمیتوان دقیق اظهارنظر کرد. البته به نظر میآید میزان مرگ ناشی از این بیماری از دو درصد مرگ و میری که چین اعلام کرده، بیشتر است».
وی دربارهی وضعیت ویروس کرونای جدید در کشور نیز گفت: «ما پیش از این در جلساتمان از دولت خواسته بودیم که محدودیتها تا پایان فروردین ادامه یابد و ادارات به میزان کم آغاز به کار کنند. البته به نظر میآید که طی چند روز اخیر خیابانها شلوغ شدهاند. همچنان از مردم میخواهیم که در خانه بمانند».
محرز تاکید کرد: «اگر این محدودیتها تا پایان فروردین در تهران ادامه یابند و مردم هم رعایت کنند، بسیار کمککننده خواهد بود. در حال حاضر طبق گزارشی که از بیمارستانها داریم، تعداد مراجعین کرونایی به بیمارستانها کاهش یافته است و شرایط بهتر شده است. حال اگر محدودیتها تا پایان فروردین ادامه یابد و مردم نیز رعایت کرده و جز به ضرورت از خانه خارج نشوند، بهتر میتوان وضعیت بیماری را کنترل کرد». /پ
21574
یک متخصص عفونی هشدار داد
بیماریزایی کووید۱۹ شدیدتر از آنفلوآنزا است
همچنان در خانه بمانید

نظر خود را بنویسید