گروه جامعه ـ معاون درمان وزیر بهداشت روز سهشنبه گفت: «حدود چهار هزار تخت آیسییو در کشور برای بیماران کرونا در نظر گرفته شده است که همه پر هستند اما اورژانسها و بخشهای عادی خلوت شدهاند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا سراسری، قاسم جان بابایی، روز سهشنبه 19 فروردینماه، در نشست خبری که به صورت ویدئوکنفرانس از وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: «اکنون شرایط بهتری داریم که به خاطر زحمات نیروهای بهداشتی- درمانی و همکاری مردم و مسافرت نرفتن مردم مراجعات سرپایی به طور قابل قبولی کاهش پیدا کرده است و اورژانسهای بیمارستانی خلوت شده است».
وی ادامه داد: «50 درصد تختهای بیمارستانی ظرفیت خالی دارد و این نشان میدهد مردم رعایت کردهاند. در عین حال به خاطر مراقبتهای بیمارستانی، میزان ماندگاری بیماران بدحال در بیمارستان بیشتر شده است».
وی اظهار کرد: «در کنار کاهش نسبی مراجعات به بیمارستانها، روند ترخیص رو به افزایش است که علامت خوبی است. تعطیلی مدارس، دانشگاهها، بازار و شرایطی که دولت برای فاصله گذاری اجتماعی ایجاد کرد و همراهی مردم به سمت مهار حرکت میکنیم اما تا مهار کامل زمان داریم و هر گونه رفتار اجتماعی که این مهار را مخدوش کند قابل قبول نیست».
جان بابایی گفت: «نگرانی کشورهای اروپایی را در بستری بیماران نداریم. کمتر از ۴۰ روز حدود ۳۰۰ تخت آیسییو اضافه شده است و توسعه بخشهای ویژه در دستور کار بوده است».
وی افزود: «با همکاری خیرین و تولید کنندهها نگرانی در مورد لوازم حفاظتی برای پرسنل نداریم. یکی از جاهایی که باعث افتخار است حضور خیرین است. در اکثر بیمارستانها خیرین مستقر شدهاند. در خرید لوازم بهداشتی و محافظتی گروههای جهادی هم در بیمارستانها حضور دارند در کنار بیماران قرار گرفتهاند و کارهای خدماتی بیماران را انجام میدهند که جزو افتخارات کشور ماست».
معاون وزیر بهداشت گفت: «بنا داریم با درس آموختههای این بحران با کمک صندوق ذخیره ارزی بتوانیم جاهایی که لازم است را تقویت کنیم. در این زمینه حرکت میکنیم توسعه تختهای ویژه و ایزوله منفی و زیرساختهای تاسیساتی مثل اکسیژن ساز و تجهیزات گرمایی و سرمایی و افتتاح شش هزار تخت بیمارستانی در دستور کار است که تا در شرایط بحرانی که ممکن است پیشرو داشته باشیم به سمت جلو حرکت کنیم».
افزایش ۱۵۰۰ تخت ICU
جانبابایی گفت: «300 تخت آیسییو جدید راه انداختیم و با موافقت ستاد ملی کرونا منابع لازم برای ایجاد ۱۵۰۰ تخت آیسییو جدید تامین شده و تا یکماه آینده راهاندازی میشود».
وی افزود: «فعلا حدود ۵۰ درصد تختهای اختصاص یافته برای کرونا در بیمارستانها خالی است اما احتمال پیک مجدد بیماری به خصوص با توجه به افزایش ترددهای بعد از ۱۳ به در وجود دارد و اگر دوباره با پیک بیماری مواجه شویم از ظرفیتهای بالقوه بیمارستانهای کشور در سایر دستگاهها و بخش خصوصی به صورت خرید خدمت و همچنین ظرفیت سامانه خدمات درمانی از دراه دور که به زودی راهانداری میشود استفاده میکنیم».
وی ادامه داد: «استانهای شمالی در اوایل اپیدمی کرونا در ایران پیک بیشتری داشتند. انتظار این است که این استانها اکنون شرایط آرامتری داشته باشند. میزان مراجعه بستری و سرپایی در این استانها کمتر شده است و میزان فوتی نیز در این استانها کمتر از قبل است اما خالی شدن تختهای کرونایی به معنای مهار این بیماری نیست و احتمال پیک و طغیان مجدد بیماری وجود دارد».
جانبابایی گفت: «افرادی که به بیمارستان آمده و ترخیص شدهاند، بعد از ترخیص نیز پیگیری میشوند و بیمارستانها موظف به تامین داروهای آنها در خانه هستند اما افرادی که در خانه مانده و مطمئن نیستند که مبتلا شدهاند یا نه بهترین کار برای آنها این است که فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کنند».
الگوبرداری از چین نداریم
وی در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا درباره آمارهای کشور چین گفت: «چین اولین کشوری بود که با بحران کرونا مواجه شد و و تلفات زیاد داشت و ما در ایران دومین کشوری بودیم که رسما اعلام کردیم با این بحران مواجه شدیم بقیه کشورها یا اعلام نکردنند یا متوجه نشدند».
وی اظهار کرد: «در حوزهی نظری نمیتوانیم بگوییم آمار چین اشتباه و غیر قابل استفاده بوده است. اما این طور نیست که همه مطالعات چین برای ما قابل استفاده باشد. برخی پروتکلهای درمانی چین یا برخی داروهایی که در این کشور استفاده شد بعد در طول زمان در ایران و کشورهای اروپایی و آمریکا مشخص شد که موثر نبوده است».
معاون وزیر بهداشت افزود: «هیچ کشوری از کشور دیگر الگوگیری نمیکند چون شرایط ژنتیک، جغرافیایی و شرایط بروز ویروس در کشورها متفاوت است. ما میتوانیم از مطالعات هم استفاده کنیم اما قابلیت الگو برداری نداریم. نه اینکه کارهای چین غلط بوده است اما اینکه چقدر برای ما قابل استفاده باشد جای تامل دارد و ما با توجه به ظرفیت و دانش علمی خودمان اقدام میکنیم».
اشتباه نکنیم، کاهش بستری به معنای مهار کرونا نیست
معاون وزیر بهداشت در پاسخ به پرسشی درباره اختلاف وزارت بهداشت و دولت درباره مهار کرونا گفت: «اختلاف وزارت بهداشت و دولت نیست. وزارت بهداشت یک نهاد علمی و تخصصی است. ممکن است در یک استان رئیس دانشگاه بگوید میزان پذیرش سرپایی کم شده است. میزان بستری کم شده یا میزان ترخیص کم شده است. این به معنای مهار بیماری نیست تا زمانی که مردم در خانه هستند و یکسری افراد به عنوان کسبه رفت و آمد میکنند و ممکن است افراد ناقل یا علامتدار باشند احتمال پر شدن بیمارستانها هست».
وی افزود: «اینکه میگوییم 50 درصد تختهای کرونا خالی است به معنای مهار بیماری نیست. 80 درصد بی علامت یا کم علامت هستند که هر کدام میتوانند چندین نفر را مبتلا کند. نباید مبنای تصمیمگیری بر اساس ترخیص شدهها یا مثبتهای شناسایی شده باشد. بسیاری از علامتدارها تست نمیدهند و همه اینها میتواند مشکلساز باشد».
جان بابایی درباره روشهای پژوهشی درمانی کرونا گفت: «نمیتوانیم پژوهش را به عنوان روش درمانی در کشور اعلام کنیم. درمان با داروهای کروتنی، هموگلوبین، تزریق پلاسما، تزریق خون هر کدام برای کمتراز 20 بیمار انجام شده است یا حتی درمان با داروی فاویپیراویر هنوز نتایج قطعی ندارد. هر هفته دو جلسه کمیته علمی داریم هر دانشگاهی مطالعات خود را میآورد و دفاع میکند. اگر تشخیص دهیم اثربخش است آن وقت در مورد آن تصمیمگیری میشود و هر مطالعهای به عنوان درمان کشوری اعلام نمیشود. هر درمانی که تایید شد و مشخص شد برای بیمار مضر نیست و هزینه اثربحشی آن بالاست قطعا اعلام میکنیم چون اولین استفاده کننده آن خود ما در بیمارستانها هستیم اما تاکنون تنها جیزی که ثابت شده مراقبت درست در بیمارستان و منازل به عنوان درمان استاندارد است و هنوز درمان قطعی برای کرونا نداریم»./ الف
نظر خود را بنویسید